• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Stoppa pressarna! Vi hittade babyvakten i en hemlig ficka i packningen! Således behöver ja ginga tips på en ny ...! En utgift mindre!

  • fru AM

    Ore: Hjulen trillade av i en guppig nedförsbacke, men med min starke man vid rodret - så det blev inte farligt. Men sedan ställde han vagnen med Hektor vid vägkanten för att gå och lta efter den saknade plastbiten ... och då välte den ... fast jag hann fånga.

    Det jobbiga var bara att just då var vi alla som hyrde hus tllsammans iväg på en kämpig vandring först nedför sean lååångt uppför i 35-gradig värme för att äta pizzalunch (en helt egen historia den lunchen men Cicci kanske vill berätta den senare ) och då hade det varit bra att ha en vagn för Hektor att vila i ...

    Jag börjar tro att vagnen blev illa tilltygad vid flighten ner och att plastbiten lossnade lite då och sedan trillade av ordetligt ett par dagar senare. Strunt samma - tydligen kan Babyland laga sånt här på ett par dagar. 

    Lappis: Nunnorna var underbara! De hade ett kloster + gästhem och litet dagis i ett stort hus i en trädgård precis vid havet i Scauri (två timmar söder om Rom) http://www.klosterresor.nu/utbud.php?region=Lazio&city=34&destination=83 De hade fixat en babysäng till Hektor trots att de sagt vid bokningen att de inte hade en. Vi sov alla fem i samma rum men det gick bra - vi hade ett eget badrum samt ett i korrridoren att använda. Allt var oklanderligt rent - verkligen det fräschaste boende jag varit på. Frukost och trerätters lunch med vin ingick i priset. De var helt galna i våra barn - höll på och pluttipluttade dem under hakan hela tiden och ropade amore bellissimo biondina bella i kör så fort de såg dem.  

  • fru AM

    Har förresten kollat på Vickans tråddejtsblogg och jublar över förslagen. Har rödmärkt 17 september i kalendern!

  • fru AM

    Ore: pizzalunchen får väl anses vara en cliff-hanger då ... Avvaktar Ciccis återtåg i tråden

  • fru AM

    Men Lappis det är väl klart att du MÅSTE komma på 5-årsjubileet!? Kan de inte ändra datumet för din makes lopp?

  • fru AM

    JAg skrev en blinkande smajly - fast jag egentligen inte skojade ... Jag vill att Lappis kommer!!!

  • fru AM

    Snaily: grattis till bra invägning för Yngla! Ett plockmattips för smala ormar kan vara små kuber av vitt bröd med massor av smör (eller/och leverpastej) emellan. Om man har en bra och vass kniv kan man skära brödskivan i två skikt och bre på emellan.

  • fru AM

    Snaily: intressant blogg! Dels det om sovställning för bebisar men även debatten om offentlig amning och incidenten på Åhlens. Hade missat det.

  • fru AM

    Snorkis: grattis till första färdighetskontrollen på BVC. Det gick ju bra - de är ju så små när de är en månad att det måste vara omöjligt att avgöra om ett barn verkligen itne KAN göra en sak eller inte VILL

    Start september: tror ni inte att det är lite fel tajming att försöka bli blöjfria nu när det vankas syskon? Det är ju mycket vanligt med "backsteg" just vid dylika tillfällen? Precis som du skriver. Mitt råd är i alla fall att börja lugnt - blanda inte in belöningar osv. Hon kan inte styra över sin reaktion (tror jag). Bara låta henne springa utan trosor i kjol/klänning. Anvisa henne en plats att kissa på: toan/gräsmattan, beroende på var ni befinner er. Och bered er på att låta tvättmaskinen gå varm ...

    Livias blöjfrihet löste sig inte förrän vi lät henne styra det hela själv. Utan presenter, poäng, klistermärken och allt vad det var vi startade med ...  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!