• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    nennesjuttioåtta skrev 2011-08-08 15:13:18 följande:
    AM Pricken fyller ju år om några veckor! Tänkte göra olika cupcakes, tar gärna emot favoriter som förslag!
    Såklart! Fast jag har inga recept - vi köpte Livias kalascupcakes från: http://www.cupcakesthlm.se/
  • fru AM
    start september skrev 2011-08-08 15:21:30 följande:
    AM, har du haft extraoverall på dagis då eller har de klarat sig på en?
    De har klarat sig på en. Den funkar ju i torkskåpet också.
  • fru AM

    Parnassia: nej jag skulle nog säga att Fix var ganska precis i storlek. LIvia var 110 och vi köpte som sagt 110 - då var den perfekt som overall betraktat - så att man om hon satt ner kunde ta tag i tyget med en grabbnäve ovanför axlarna (bra sätt att testa overallstorlek): vi provade en storlek större också men den blev för stor.

  • fru AM

    Mät Storas kroppslängd och utgår från det. LIvia är kske 115 nu men jag köper oftasr större kläder - speciellt tröjor och andra överdelar - eftersom jag inte gillar det där tajta figursydda på småtjejer så mycket.

  • fru AM

    Förstår ni vilken galet maximal otur att den lilla flickan tultade ut på vägen JUST när han dök upp full, i den stulna bilen ... Såvida hon inte brukade tulta omkring ensam. Men det spelar ingen roll. Otroligt konstigt att han inte fick strängare straff. Hoppas verkligen han konfronteras med offrets föräldrar så att han kan ana vad han ställt till med.

  • fru AM

    Nenne: Hektor fick på ettårsdagn en 'gåbil' iform av flygplan - som spelar musik och snurrar på propeller när man trycker på knappar. Hans har även en klosslåda under sätet. Gåbilar finns i massor av utföranden. Hektor blev mycket glad och gillar den fortfarande - även besökande barn gillar den!

  • fru AM

    Start september: låter lite som när Livia gjorde sina första trevande tros-försök. Jag vill minnas att någon klok ( den braiga BVC-tanten?) sa att man helst ska fråga om det behövs kissas ungefär var tredje timme (alltså inte för ofta - det blir lite stressigt för dem). Vet inte om det i praktiken gör någon skillnad i och för sig. Hon kanske triggas av dagiskompisarna att springa på toa (även om hon har blöja så kan hon ju ta av den och testa att kissa på dagis)? Jag vet att det inte hjälper att säga - men det löser sig!

    En av Hektors kompisar (från mammagruppen) är redan blöjfri! Först blev jag lite stressad men jag orkar inte tävla om allt Hektor VÄGRAR att vara utan blöja ens två minuter och erbjuder jag pottan så fnyser han bara föraktfullt. Jag antar att han blir intresserad under året som kommer eftersom hans dagiskompisar säkert börjar gå på pottan snart (de som inte redan gör det). 

  • fru AM

    BS: jag undrade också över den där lilla platbyttan som kom med posten ... Handskrivna kuvert - att de orkar!? Men de kanske kunde ha skrivit på medföljande lappen vad det var för något. Jag gissade att det var typ läppbalsam eftersom det luktade snarlikt försvarets hudsalva (fast den kan man ju även använda som matfett att steka i så jag är inte helt säker)

    Cicci: Trådträffen kommuniceras nog bäst i Vickans blogg! Kom på att jag ska skriva in det jag har luskat reda på. Hektor blev strålande glad att träffa Lousie igen igår!  

  • fru AM

    Angående ettårspresent så fick Livia en Bobbycar när hon fyllde ett - det tog ett tag innan hon uppskattade den men sedan blev den högvilt. En Bobbycar är ju också mer vädertålig än ett batteridrivet gåbilsflyplan - så Pricken skulle ju kunna ha den i trädgården också och den går att bygga på med släpvagn osv

    Jag brukar handla leksaker på http://www.hiko.se/ - här fanns Bobbycar till bra pris: http://www.hiko.se/Leksaker/Varugrupp/%C3%85kfordon/Bobby-Car

  • fru AM

    BS: men herregud - sjönk taket!!!? Vilka badrumsklåpare! Jag fick plötsligt en bild i huvudet från en gammal gevaliareklam - "Om du får oväntat besök", där en person i badkar trillar ner genom golvet, ner till grannen ... Tur att det inte gick så långt i alla fall! Hur länge sedan är det badrummet byggdes?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!