• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Då hoppas jag att det finns några pigga pedagoger med lite fräschare humor på förskolan då ... så att det uppväger mossfarmor med råge ... Men jag tycker lite synd om det "manhaftiga fruntimret" ändå. Plötslgt en dag har hon blivit så stor att hon förstår vad som sägs.

  • fru AM
    Snorkfröken77 skrev 2011-08-15 22:26:15 följande:
    En känslig fråga, vad gör ni med kläder som ni får som ni tycker är fula? Ni vet så där så det knottrar sig på huden. Tar ni på dem en gång så givaren ser det och gömmer dem sedan i en låda på vinden eller struntar ni att använda dem? Eller är ni så väluppfostrade så ni använder dem med ett glatt leende?

    Idag har Leffelina varit på 2-månaderskontroll, hon väger numera 5660 g och är 58,5 cm lång. 1,1 kg på fyra veckor
    JAg har vid dessa få tillfällen (tack ock lov har de flesta givare haft ypperlig smak ) sett till att sätta på barnet klädesplagget NÄSTA gång vi träffar givaren - alternativt skicka en bild på barnet i plagget och tacka för den fina bodyn t ex. 

    Bra ätet Leffelina!  
  • fru AM
    Liten med Mindre skrev 2011-08-16 11:16:11 följande:
    Själv har jag grävt lite i gruset runt huset. Så mysigt att hitta ett gammalt avgnagt vitnande  laxhuvud under köksfönstret.

    Är det någon som vet var man hittar tips på hur man gör kanten närmast huset lite snygg? Typ lägger stor sten plus kantsten eller annat? Underlag som behövs och är bra för grunden. Just nu ligger det smågrus i bred rand runt hela huset och det är både fult och opraktiskt då det hamnar både i skor och gräsmatta.
    Antingen kan du lägga massor av avgnagda laxhuvuden runt hela huset (fråga i fiskaffären om de har några över).

    Eller så tycker jag att du hade en mkt bra idé med stora snygga stenar .... jag googlar just nu på alternativa lösningar.
  • fru AM

    Nu tänkte jag av gammal hamstervana spara ner den där listan. "Kan vara bra" att ha tänkte jag instinktivt ... Men se det behövde jag ju inte eftersom jag lämnat bebistillvaron bakom mig. (Och dessutom aldrig kommer till ullared vad det verkar.) Måhända kan den vara aktuell när jag får barnbarn men då kanske tråden fortfarande är aktiv så jag kan gå in och spara den då ...

  • fru AM

    MSW: Ja, bestämt oss för barnstopp har vi gjort sedan länge! Och nu har det verkligen landat i min hjärna. Tid för knipsknips bokad.

  • fru AM

    MSW igen: ska du inte passa på att njuta av tillvaron som barnfri gräsänka i stället? Njuta av tystnaden och ligga på en divan? Kanske finns det några praliner att knapra på någonstans?

  • fru AM

    Koko: Herr Muffin-boken är bra. Sedan tror jag i och för sig på att prata utan omskrivningar även med små barn (så gott det går). Men helt klart kan litteratur vara ett stöd. När mina föräldrar satte igång och dö i parti och minut så fanns det någo bilderbok som barnbarnen fick av begravningsbyrån ... minns inte namnet, men kan leta. Den var nog bra men för vissa familjer kommer den kanske väl sent (när en långdragen sjukdom redan krävt sitt offer). Så ni är kloka som börjar prata "I tid". KRAM

  • fru AM

    Koko igen: vet inte om denna kan vara något: http://www.barnboksprat.se/2010/07/21/jag-kanner-en-angel/
    (Det är inte den vi fick.)

    Livia är ju lite äldre nu (än 3,5) men har varit ganska intresserad av döden - säkert i ett år. Hon är rätt rakt-på-sak och frågar ibland om famor och farfar ska dö snart ... Mormor & morfar har hon inte träffat alls men hon pratar mycket om dem och ber mig berätta saker om dem. Sedan har vi bestämt att mormor är en solängel och hälsar till oss när solen skiner, medan morfar är en vattenängel och träffar oss när vi badar i havet eller sjön. Det tycker hon om att tänka på - men i somras var hon arg på dem eftersom mormor gjorde att sanden på stranden brände Livias fötter, och morfar gjorde för stora vågor i Italien så att hon fick några kallsupar. Då surade hon ett tag.

    När vi var ute på stan hela familjen i helgen så försvann Hektor och pappa i Sturegallerian, när jag tyckte vi skulle leta efter pappa så sa hon helt känslokallt: Äsch, han har väl dött. Antar att hon håller på och testar gränserna för vad man kan säga och hur det känns att tänka på döden och då är ändå ingen i vår närhet allvarligt sjuk. Det är väl en åldersgrej.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!