• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nenne - vad vägde Pricken när han var två månader? Funderar på om lilleman ligger honom i hasorna

  • Piggelin1
    nennesjuttioåtta skrev 2011-01-24 22:30:10 följande:
    Piggelin – 7 v och 4 dagar vägde han 6920 g och 62,5 cm lång, 9 v och 5 dagar vägde han 7320 och 64 cm lång. Heja Lilleman!
    När lilleman var två månader minus en dag (hmmm, vad blir det i veckor... 8 veckor & 4 dgr), då vägde han 6720 g & var 61,9 cm. Nästan samma liga då
  • Piggelin1

    När jag var hos frissan för en vecka sen & lilleman var med, så tyckte min frisör att han snarare såg ut som en fyramånaders istället för tvåmånaders

  • Piggelin1

    Nähäpp, dags för min kvällsdusch! Tjing på er!

  • Piggelin1

    Oupsie - fin mage & fin skötplats & dito vagga!

    September, Amanda fyllde ju tre i samma veva som lilleman föddes & vi kör med ståbräda till Bugaboon när vi går från dagmamman. Inte riktigt koll på hur långt det är, men gissar att det är ngt åt 600 meter här med & det funkar utmärkt. Det är lite bökigare att gå bakom/köra vagnen när man har ståbräda, men det blir ändå inga långpromenader på samma vis som när jag var hemma med Amanda för tre år sen, så det är OK tycker jag. Vid närmare eftertanke så har vi inte kört paraplyvagn en enda gång sen lilleman föddes, bara ståbräda.

    Sweet, håller tummarna för era Green Card!

    Mugglan, vår närmaste granne har en City Select (ser iaf precis ut så) & den verkar klart smidig. Minns att hon sa ngt om att tyngdpunkten blev lite konstig i början, men det kan ju bero på att i deras fall var det en spädis & en dryg tvååring som delade på den, så vikten fördelades lite konstigt när man kör den.

  • Piggelin1

    Hej PB!
    Kan bara hålla med om det som Tinga skrev - att du låter så mkt piggare & gladare nu Verkligen roligt!
    Tänkte på dig inan idag & mitt planerade besök i småländska skogarna så småningom, men känns som snön måste försvinna först, men slutet mars, början april kanske?

  • Piggelin1

    PB, det var mest väglaget jag tänkte på - att köra rätt många timmar på relativt små vägar i halvtaskigt väglag. Men mitten/slutet mars låter som en bra plan tycker jag! Det är lite mkt nu tills slutet av feb, men sen ska ju saer & ting lugna ner sig lite tycker jag!

    Marsch pannkaka i säng för mig nu!

  • Piggelin1

    Smint, vi hade Amanda hela dgr hos dagmamman de två första veckorna efter att lilleman var född, sen trädde ju de 15 h/vecka (3 dgr a´ 5 timmar) in. Vi resonerade som så att hon hinner bonda med lillebror så mkt sen ändå plus att vi tänkte att tillvaron var ju rätt rörig för henne ändå de första dagarna med en lillebror (hon har ju haft ensamrätt på oss i tre år), så då är ju en "vanlig vardag" hos dagmamman ngt som inte ändrades precis samtidigt med. Lite snuva drog hon hem runt jul & smittade os allihopa, men då var vi ju redan inne i 15-timmarssvängen.
    Mannen & jag tyckte dessutom att vi ville ha lyxen att tillsammans fokusera på bara vår lille pojk de första dagarna. Efter det är det ju delad uppmärksamhet för hela slanten.
    Just det, de första sex pappadagarna var mannen hemma hela dagarna, de sista fyra delade han upp på halvdagar, så drygade vi ut det lite. Funkade kanon för oss!

    Har nog inte sagt det, men lycka till både Smiint & Oupsie! Snart är ni ute på andra sidan!

    Sweet, grattis i efterhand! Lät som en riktigt god lunch det där!

  • Piggelin1

    Smint igen, däremot hade jag Amanda hemma en vecka precis innan lilleman föddes, eftersom det gick lite magsjuka hos en av de andra dagmammorna. Magsjuka var typ det sista vi ville dra på oss, så då mös hon & jag tillsammans hemma istället

  • Piggelin1

    Här har vi haft en riktigt bra helg & delvis med bara lilleman! Rena lyxen de stunder man bara har ett barn att ta hand om numera (speciellt som Amanda minst sagt är inne i trotsperiod senaste tiden). Var nere hos mina föräldrar & lämnade Amanda i fredags för ett dygn framåt. Väl hemma igen så var jag med mannen på stan efter han lämnat jobbet & köpte skor som passar till min klänning & sen tog vi en kaffe, innan vi drog hem igen för lite sushi & börja greja med sånghäfte/festprogram. Allt sånt där som tar tid, men som är attans svårt att hinna med när två barn pockar på uppmärksamhet allt som oftast....
    Frukost på vårt favvoställe i lördags fm & sen var vi & slutgiltigt bestämde ring (har varit några vändor innan)!
    Var förbi en blomsteraffär (tack PB för tipset om butiken - de verkar grymma där!) för att prata brudbukett & sen vidare till hon som syr min kläning, för en första provning. Såååå kul med alla förberedelser Har ju tom surfat runt här på BT & kollat sånt som denna sajten egentligen handlar om - har jag ju aldrig gjort förut
    Hämtade Amanda sen igår em, som haft det kanon hos mormor & morfar. Mysigt att hon trivs där & att det funkar att sova över.

    Ikväll matade vi lilleman med flaska första gången, tänkte att vi så smått ska vänja honom vid det, så att det inte blir tvärstopp sen - gick över förväntan, han slukade alltihopa bara sådär Trodde faktist inte att det skulle gå så lätt/funka - han har ju bara fått från bröstet de tio veckor som gått sen han föddes.

    Mao - just nu känns livet BRA

    Godnatt på er!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!