• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Läste ikapp igår, får se vad jag kommer ihåg att kommentera...

    Tjohooo och hurra för att det svishade till litet i kön. Hoppas det svischar ännu snabbare framöver!

    Oupsie: Ta de LUGNT och ha inte så höga krav på dig själv. Jag, som inte hade minsta lilla känning av foglossning, lugnade ner mig rejält på jobbet under sista trimestern, lät min vikarie "springa runt" under min sista månad på jobbet, och mitt "boande" bestod mest i att bädda sängen och vagnen. Och röja några garderober, utifrån arbetsmetoden greja med småsaker en kvart, sedan vila en halvtimma och spara alla tyngre lyft till maken, mamma eller pappa Så att du som har så ont inte orkar så mycket är heeelt förståeligt!

    Snartis: Tungt med så illamående.

    Kräksjuka: Lillkillen fick åka hem från dagis igår, med misstänkt diarré och litet feber. Fast jag tvivlade på det, jag fick helt normal temp på honom när jag mätte hemma. Men visst var det litet diarré, som litet innan midnatt utvecklades till kaskadspyor i hela sängen... Och badrummet. (Vad mycket det ryms i en sådan liten mage, tre rejäla spyor...)

    Tinga: Full respekt och djup sympati för att ni orkat med allt kräkande. Visst, ni har inget val, men ändå...

    Angående mage så är min ganska ok återhämtad efter graviditet... Ok, den ser inte riktigt ut som den gjorde innan, vilket jag är liiiiitet putt på ibland. Men för det mesta tänker jag som jag borde, och fattar att jag inte har något alls att klaga över...

  • Ore

    Hattis: Hoppas att allt är bra. Är det inte så att brunt mycket väl kan vara ok, men rött är illa... *hoppas*

    Om någon hittar Blivande fru L på FB så lägg henne gärna som vänförslag till mig. Jag har förresten inte hittat Nennes man, när jag tänker efter...

    PB: Låter som att du är på god väg att göra rejäla förändringar i ditt liv, på många plan... Imponerande! Hoppas du fått sova ordentligt, och kan börja samla på dig ordentligt med energi för allt som du vill göra!

  • Ore

    Han verkar må bättre, enligt vad jag hörde i telefon

    Rullar sig i snön? Ibland undrar jag vart alla skrönor kommer ifrån...?

    Angående skötbord så är ju det kanske inget måste, men med tanke på hur ofta man behöver byta blöjor så skulle jag aldrig velat vara utan en skötplats i bra arbetshöjd Sedan funkar det ju prima att bara lägga en skötbädd på en tvättmaskin, diskbänk eller annan bra yta som man kan avvara. Men byta på golvet eller på en säng är inget jag skulle vilja göra för jämnan, hemma. Även om det funkar när man är borta...


    Vi har ett sniglar skötbord från Ikea, billigt och bra. (När jag köpte det trodde jag ju ff att vi skulle flyttat in i huset innan lillkillen var ett halvår, och där har jag gott om ytor i tvättstugan att lägga skötbädd på...) Annars skulle jag, om jag haft plats, satsat på detta, eller något liknande. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10153790 (med denna till). Snigelvarianten hade en bräda, som var väldigt opraktisk. Även Gulliver-varianten har den där brädan. Inget man stör sig på förrän barnet blir stor och slår fötterna i...)

  • Ore

    Det där med namn är inte lätt. Vi ville inte heller ha ett alltför vanligt namn, annars var vi väldigt inne på William... Fast den idén tog tvärslut redan tre dagar efter han föddes, då en BM vi träffade frågade om han fått något namn, vi sa inte än, och hon helt apropå sa att nästan varannan pojke hon träffade verkade heta William. Är det extra populärt i vår hemtrakt så fick det definitivt vara!

    Alice är jättefint till en flicka, men litet väl populärt för min smak. Wilma/Vilma hade min syster på förslag till sin dotter, ett namn som jag själv har svårt för eftersom jag träffat på några hundar med det namnet...

  • Ore

    GRATTIS MUGGLAN!

    Jag har två namn, opraktiskt nog är förnamnet efter andranamnet. Maken har det likadant, men tycker inte det är ett problem. Men med litet envishet så genomdrev jag att lillkillens andranamn står efter förnamnet.

    Mina föräldrar har båda tre namn var, men jag och mina syskon har bara fått två var. Min svåger och svägerska har två namn till sitt första barn och tre till sitt andra.

    Egentligen finns det ju inte så mycket mening i att ha flera namn, om det inte är så att man vill hedra någon släkting genom att ta ett visst namn. Min mormor blev väldigt glad när ett barnbarnsbarn fick hennes mammas namn, som även hon har som andranamn. Fast jag har varit med om situationer när flera "Anna Nilsson" eller "Elin Johansson" funnits i samma klass, och då är det bra att kunna plocka in en extra initial från andranamnet...

    Schampoobyte it is (Passar bra när min flaska ändå är på upphällningen)

  • Ore

    Åååhhh, hoppas det svishar vidare fort i kön!

    Lillkillens namn var inte bland de 100 vanligaste... Men jag tror att det kommer bli vanligare, frågan är bara hur vanligt?

    Min svåger (alltså syrrans man, som är adopterad) fick också sitt biologiska namn som mellannamn, tillsammans med sin pappas förnamn. Men det framgick aldrig från papprena om det var ett efternamn eller förnamn, så eftersom det namnet finns som efternamn så valde de att göra om namnet till ett sådant. Det klingar ju då litet utländskt, så jag är innerligt glad att de inte valde det namnet de först tänkte på till sin dotter. För det klingade alla gånger utländskt det också, och även om det är tragiskt att det är svårare för utlandsfödda att få jobb i Sverige, så är det ju en realitet och något som man kanske ska försöka undvika om möjligt...

    Angående släktnamn så skulle jag också varit obstinat och inte lyssnat på vad andra tycker och tänker... Jag och maken är dock så egotrippade att våra barn ska få våra förnamn som andranamn Fast det förutsätter ju att vi får en dotter också, här kommer inga namn att återanvändas! Då kommer vi nog leta efter andra släktnamn. Och eftersom lillkillens andranamn är makens förnamn, så tar vi nog ett namn från min sida av släkten om vi skulle få en pojke till.

    Om vi får fler barn, vill säga.... Inga direkta planer på det än... Och man vet jualdrig om man lyckas, heller...

    Snaily och Nenne: Känner igen bajsblöjsbytefrekvensen! I början bytte vi blja upp emot ett dussin gånger om dagen, och nog fasen var det bajs i nästan alla... Sedan minskade bajsblöjorna till en varannan dag eller så. Sedan tog det fart igen, och nu är det 2-3 om dagen. Och lika många kissblöjor.

    I övrigt så glömmer jag alltid allt som jag skulle kommentera. Måste plocka fram anteckningsblocket igen, tror jag...

    Snorkis: Tack för tips på shoppingsida! Har de snabb leverans?

  • Ore

    Meeeeennn...

    Glömde ju det viktigaste. SKÖNT att det inte kommit mer brunt (blodvarning) Hattis. Se till att få ett VUL när du pratar med BM, det är ju inte konstigt att du oroar dig!

  • Ore

    Apropå namn så är det nog vanligt att man ger namn utifrån vilken erfarenhet man själv haft av sitt namn... Och den kan ju variera väldigt. Tycker man det varit krångligt att ha tre namn så ger man färre till sina barn, har man saknat att ha fler namn så ger man fler till sina barn osv. Samma med hur man väljer namnen (tror jag), vad man tänker på. Har man haft ett krångligt namn, som folk reagerar på och man alltid måste bokstavera så tycker man det är viktigt med ett namn som är lätt att uttala. Har man med sitt namn varit "en av alla andra som heter samma" så vill man kanske ge sitt barn ett mer unikt namn...

    Märta har jag en kompis som heter i andranamn, hon har inte varit särskilt förtjust i det. Men en annan kompis hade andranamnet Isabell, vilket hon hatade (Trots att det då kändes väldigt modernt, jämfört med t.ex. Märta...)

    Spjälsäng på hjul: Vet inte om jag sett just spjälsäng på hjul, men det finns ju vagga på hjul? Min svägerska hade sådan, funkade fram till barnet var ett halvår (eller ev. ställer sig upp)... Deras var köpt på babyproffsen, tror det var deras eget märke. Den såg ut ungefär såhär: http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2010/09/baby-for-hela-slanten.html (och finns ju således i sortimentet även i den butiken...)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!