• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nenne: jag har försökt låta bli att ge barnen nöter fram till de är tre år (H får alltså inga än om jag kan förhindra det) - inte så mycket pga allergirisk som för min paniska skräck att de ska sätta i halsen ... Nöttallergener (eller spår av nötter) konfronteras de nog med tidigare än så i och med bullar och kakor och andra saker de äter.

    Minns fortfarande en sak från min första mammagrupp - vi hade säkerhetsförläsning och fick lära oss att ALDRIGALDRIGALDRIG skoja genom att kasta upp t ex popcorn, eller jordnötter i luften och sen försöka fånga i luften (det gamla kända partytricket). Barn gör ju som man gör och inte som man säger och det kan bli riktigt farligt om de härmar och råkar träffa ... 

  • fru AM

    Förr (10 år sedan) innehöll AD-dropparna jordnötsolja t o m. Hur det är nu med D-dropparna vet jag inte.

  • fru AM

    Jag har inte varit på le rouge, PB - men se om du kan hitta sajter o menyer för Brasserie Bobonne och Teatergrillen. Det är två enligt mitt tycke riktigt bra restauranger!

  • fru AM

    PB: var på godthem i somras - det var god mat men servicen var otroligt svajig. Mot slutet av middagen var vår servitör som bortblåst. Sånt retar jag mig på. För mycket för att kunna rekommendera maten. Har dessutom i efterhand läst likalydande recensioner ...

  • fru AM

    Ett annat bra ställe att äta på (men litet, så osäkert om det finns plats): Terrenos Vinotek http://www.terrenosvinotek.se/
    En kort italiensk meny (men supergott, allt jag har smakat) Här har vinerna de egentliga huvudrollerna och man går själv och hämtar små glas med bra viner som passar till rätterna ur "automater" på väggarna. annorlunda och som sagt mycket god italiensk mat.

  • fru AM

    Röda vinbär - så suuurt! får ont under tungan bara jag tänker på dem! Svarta däremot ... Mums!

  • fru AM

    Nenne: mina små väluppfostrade änglar (...) har inte gjort några äckliga saker  värda att nämna men jag kan ju berätta vad jag hörde att ett annat barn gjorde. Några av er har redan hört det ..

    Jag var på Villa Källhagen en gång för länge sedan (innan jag fick barn själv) och såg en vuxen gå iväg med ett litet barn (kanske 1,5-2 år) till toaletten - efter en stund kommer de tillbaks, mamman skrikande till sitt sällskap: Vet ni vad han gjorde!!!? Han drack ur toalettborstskålen!!

     Kräks

  • fru AM

    Jo - L låste in sig i badrummet en halvtimme en gång. När vi fick öppna dörren så stod hon därinne och var så stolt. Hon hade städat badrummet, sa hon och sken som en sol. Skurat toaletten med badborsten. Speciellt svåråtkomliga skrymslen hade hon finputsat med min tandborste ... (fast eftersom jag listade ut det på en gång så slängde jag ju alla inblandade borstar. Puuuh!)

  • fru AM
    Ore skrev 2011-09-21 11:30:37 följande:
    Låter som ett trevligt ställe du och maken ska testa, AM!
    Ja - det är ju helt nytt och ligger VÄÄÄLDIGT nära om man säger så. Sen ska vi på nån VIP-kväll på Ströms (klädbutik). Inte för att vi ska handla något men vi får väl gratis skumpa hoppas vi
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!