• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Mopedvin: varför får man ont i nacke och axlar?

  • fru AM

    Man ska bara akta sig noga för att googla på ingreppet ... *borde jag ha låtit bli* Hoppas jag överlever!

  • fru AM

    Tack för info OMS! Läkaren pratade med mig om att de väldigt sällan men ändå måste öppna upp mer. Så det är jag medveten om. Hon skulle försöka sätta ena hålet i naveln och andra i kanten på mitt bef ärr. Jag vill mest överleva med alla övriga organ i behåll ... Blev lite skakis av att googla.

     

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-09-22 16:03:31 följande:
    AM - shit, man får fortsätta lida med skiten?! Snacka om att jag är okunnig men det skulle absolut vara den stora fördelen (för mig) att göra en sådan operation.
    Ska man slippa tanten måste man operera bort livmodern. Helt oavsett ägglossning så är det äggstockarnas hormonella kommunikation med livmoderslemhinnan som gör att slemhinnan blir tjockare för att sedan stötas ut (=mens)
  • fru AM

    Eller ja, kanske inte helt oavsett ägglossning ... men man kan ju ha mens utan att ha ägglossning. "Helt oavsett om det kommer något ägg neddimpande till livmodern" skulle jag kanske ha skrivit.

  • fru AM

    Poängen med op är alltså att hindra simmarna från att träffa ägget. Vi stänger så att säga porten och reglar den  och murar igen den. Mend det är också det enda vi gör.

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-09-22 16:07:57 följande:
    Ahhh... trodde på något vis att livmodern skulle "ledsna" om det inte blev ägglossning.
    Men ägglossningen fortsätter glatt (så länge den nu gör det m tanke på min ålder) ... helt ovetande om att porten är stängd.
  • fru AM

    Hejhej!
    Här sitter man nyopererad med en tratt på huvudet:
     

    allt gick bra - givetvis lite mör och har väl inte fått igång kissandet ordentligt men det ger sig väl. Hoppas på en soft kväll med hämt-thai och faktiskt lite smågodis.

    PB: Såg din fråga om energibar - du har fått flera bra recept men måste bara delge dig ett til. Anna Skipper hade iett av sina program en energibar som verkade bra - förutsatt att man gillar ingredienserna: http://blogg.annaskipper.se/2010/03/09/recept-nyttiga-bars-favorit-i-repris-fran-micke-syd-programmet/Jag läser att din son gillar mûsli - det är ju något som man verkligen kan göra själv. man kan göra en stor stas och ha i en stor burk i skafferiet. En gång i världen ahde jag ett recept ... ska se om jag hittar det ... Man hade gryn och frön osv bladeade med lite vatte. och olja och rostade i ugnen. När det nästan var klart slängde man in nötter också. Och man kan ju tillsätta det man gillar i övrigt - kanel kanske. Aprikoser? Kokos! ska se om jag hittar ett mer precist recept!

    Apropå språkutveckling så var ju min storson väldigt tidig och "duktig" men han sa långt upp i åren MLÖNK (mjölk) och FAMORIT (favorit). Det senare ända upp i andra klass elelr så då ajg såg att han t o m SKRIVIT det.

  • fru AM

    Snaily: kirurgen var mkt duktig. Hon lyckades dessutom lägga ena "snittet" precis i linje med mitt bef. ärr så att det bara blev 1 cm längre istället för att jag fick ett helt nytt.

    Det var inte otäckt - det värsta var nog kvinnan som rullades in på uppvaket precis inna jag åkte in på op. Hon förefökll ha mycket ont och skrek var tiondes sekund att hon ville kräkas och att hon hade ont. Då blev jag lite stressad. Sen blev jag förstås lite stressad när jag inte kunde få fram minsta kissdroppe (de ville inte släppa hem mig innan dess) - aldrig har jag blivit så lycklig av en sån liten skvätt.

    så det är mest det fysiska jag brottats med idag. Det mentala  att porten nu är stängd hoppas jag att jag  bearbetat inna ganska myckt. När jag tänker på det nu känns det bara positivt! På uppvaket låg jag och hörde små bebisar från snitt-uppvaket (vägg i vägg) och det var bara mysigt. Tänkte på när jag låg där för ganska exakt 2 år och 5 månader sedan ...

  • fru AM

    Ja, hurra för:
    Piff & Puffs matframgångar! 
    Omsans dotters skolarbete och läxdisciplin!
    Lappis skutt (hoppelihopp) fram i kön!
    Nennes MVC-besök (eller läste jag det när jag var drogad - visst var det idag?) 

    Har jag glömt något? Hurra för allt i såna fall! 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!