• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Ah, BS - du blev alltså nöjd med M&S-leveransen?! Kul!

  • fru AM

    Liten: har missat att Mindre har mollusker (?). Det är jobbigt! Var har har hon dem? L hade en stor mollusk på bröstkorgen - den satt där i säkert ett år. sedan kom det en till på ryggen och en liten minimollusk bredvid - sedan strax efteråt var det plötsligt som om "modermollusken"  blev irriterad och röd och fnasig och sen försvann de bara  - alla tre. Som över en natt. Jag letade väldigt mycket på internet efter huskurer osv för att bli av med mollusker men hittade till slut en hudläkares citat - typ "alla huskurer och botemedel mot mollusker är bara olika sätt för föräldrarna att fördriva tiden medan molluskerna försvinner av sig själva". Får man mollusker på mycket besvärliga ställen så tror jag man kan få hjälp att frysa bort dem (elelr bränna?)

  • fru AM

    Tack för hotelltips igen, lappis o BS. Mopedvin: vi åker i november, fre-sö

  • fru AM

    Liten. min lilla erfarenhet av mollusker är att när de förefaller eskalera och bli irriterade så är de på väg att försvinna. (L har fortfarande en grop efter sin "modermollusk" trots att vi inte åtgärdade den på något sätt). Mollusker är ju smittsamma så har Mindre och Lilleman t ex badat tillsammans så är dte ju troligt att han blivit smittad

    Det finns ett naturläkemedel som heter Thuja (i form av små sockerpärlor) som sägs hjälpa/bota.

  • fru AM

    Hattis: ingen fara med att inte vilja ha besök - du känner dig själv bäst. Du kan ju svara lite lagon ärligt/artigt på sms:en (det är ju trots allt trevligt att folk vill komma och titta på K): "Just nu är jag/vi inne i en intensiv bebisbubbla men hör snart av mig/oss när jag/ vi är redo att möta världen igen! Då ser jag/vi fram emot att träffa er!"

    Återigen vill jag bara påminna om att inte stänga ALLA ute HELA TIDEN - fast det tror jag väl inte att du gör. Farmor/farfar/mormor/morfar + ev syskon till dig och maken har kanske fått kika ...? Enligt min åsikt så föds ju barn  in i en hel gemenskap/"by"/släkt - inte bara till den närmaste familjen bestående av mamma och pappa.  Det bästa - tror jag - man kan göra är att bubbla på med bebisen i egen takt, men ibland bita ihop och sticka emellan med ett socialt besök. Det är dessutom väldigt roligt och bekräftande för modersrollen att presentera sin bebis för "nya" människor ... Det blir liksom än mer verkligt då att man blivit mamma (och pappa - om nu din man även han är inne i bebisbubblan).

    Angående släktträffen så förstår jag att problemen kan verka oöverstigliga! Ät avståndet till kalaset tänkbart att klara av, m tenke på amningsintervall? Är det släkt du känner dig bekväm med (din släkt? hans släkt?) Finns det ett rum där bara du och K kan stänga in er och amma loss? Kan ni tänka er att göra ett snabbt sorti ifall allt skiter sig?  I såna fall tycker jag det kan vara bra att testa. Underbart roligt för släkten ju att få träffa den senaste medlemmen! 

  • fru AM

    MSW: det står helt stilla i mitt lilla engelska ordförråd ... en tanke är ju att man säger ju aldrig så (på middagar och så) eftersom alla inväntar att värdinnan börjar äta. Men det är klart - vill man att gästerna ska börja så fort som möjligt för att maten annars kallnar säger man väl något ...

  • fru AM

    Go ahead and eat låter ju lite hårt? Men kanske ändå  "Please, go ahead and eat" är korrekt? Hjälp - språkpolisen??

  • fru AM

    "Damn it! Just be quiet and eat!" passar fint hemma hos oss till vardags.
     

  • fru AM

    Hibiskusar ska tydligen vara hett har jag hört, smint! Angående växter alltså.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!