• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Grattis till nytt jobb, Cicci! Du är på G!

    Köpte Fixoverall till H även i år (L kan ha förra årts fortfarande) Funkar de inte hela säsongen så ordnar det sig säkert på något sätt. Nu är jag mest på jakt efter vinterstövlar till H. Tycker de flesta modeller verkar så svåra att få ner den lilla ovilliga foten i - han har dessutom smala fötter och behöver kanske en något smalare känga. Klurigt. Till L hittade vi denna variant - första gången hon verkligen storgillat sina nya vinterstövlar :


    Oj - blev ju nästan naturlig storlek Liten och diskret ... 

  • fru AM

    Vi har förresten bokat Amsterdamhotell nu:
    http://www.estherea.nl/index.php?lg=en

    Maken ville absolut ha kanalutsikt. Han är ju den av oss som varit i Amstedam (bodde i NL med sitt ex i några år) så jag lät honom fälla avgörandet. Blir nog bra. Ska bli så skönt att komma iväg bara vi två. Lyx att få många timmar tillsammans utan "störande momment" i omgivningen ... 

  • fru AM

    Men Snorkis, vilket jobbigt läge! Det är klart att du vill ha en mammagruppsgemenskap. Kanske är de här tjejerna för unga för att kunna agera hövligt och "normalt"? Är de tio år yngre än du är så är de ju VÄLDIGT unga. Jag menar inte att racka ner på yngre människor - de "ungdomar" vi har här i tråden tror jag bara gott om.

    Mammagrupper är verkligen en speciell företeelse. Samtidigt som alla ju egentligen är på samma plan (eftersom man är i "samma" skede av livet) så är man ju också olika som personer. Ena sekunden så uppmanans man sitta och berätta om sina analsfinkturer på första träffen och i nästa stund förväntas man göra upp om mysiga kanelbullsträffar på stan. Men det är ju så - klickar man inte så klickar man inte. 

    I första mammagruppen jag hade var vi kanske tio från början. Alla bjöds in till allmänna promenader och sedan var vi ett järngäng på fyra som höll ut länge (träffas fortfarande - 14 år senare). Andra mammagruppen var det färre träffar och inte lika stor uppslutning - men ändå är vi fyra ur den som fortfarande hörs emellanåt, även om vi inte blivit lika tajta som i första mammagruppen. Den tredje mammagruppen fick jag nästan ingen respons från alls - jag och en mamma till var ute och promenerade ett par gånger men inte mer än så ... Det är ju tyvärr så att mediebilden av mammagrupper är att man hittar vänner för livet och kommer dem närmare än man kommit någon annan vän osv etc bla bla - men på en lyckad mammagrupp går det nog fem halvdana. 

    De där tjejerna i din mammagrupp, Snorkis - skit i dem! De är inte värda en pärla som du! Försök hitta andra gemenskaper - t ex börja prata med någon som verkar vara utåtriktad på babysången eller på annan aktivitiet. Till och med i väntrummet på BVC har jag hittat kompisar när jag varit socialt sugen Kyrkan brukar ha babyaktiviteter - i alla fall där jag bor. Har ni någon Öppen Förskola dit man kan gå med sin bebis ett par timmar om dagen?

    På Babymassagen på BVC nästa gång - jag förstår om det blir jättejobbigt att gå dit med denna "förhistoria" - men försök att se dem för vad de är - en grupp lite osäkra, inte så socialt skillade tjejer. Usch vad arg jag blir på dem ändå! Vilka ärthjärnor! Tanklösa och egoistiska! STOR KRAM TILL DIG SNORKIS!

  • fru AM

    Klokt uttryckt, BS! Att Snorkis ska säga typ "att jag har sett att ni träffats en del och kan ni inte hojta nästa gång ni ska ses för du känner dig lite ensam och skulle gärna ses lite du med". Och SEN om de inte förstår det - DÅ kan du skita i dem!

  • fru AM

    Snaily: öppna mobilen - plocka ur alla delar (batteri, sim-kort, minneskort) torka alla saker var och en för sig med frottéhandduk. sedan lägger du den öppna mobilen i en skål med OKOKT ris i flera timmar (över natten) - riset suger åt sig fukt.

    Jag vet att någon rekommenderat 50gradig ugnsvärme men detta med riset känns mildare ... 

  • fru AM

    Har du slagit på den? Då kan det vara försent ... Hoppas det grejar sig.

  • fru AM

    Batteriet kan ju flippa ur  också när det kommer vatten/vätska på det. Hoppas mobilen klarar sig - man är löjligt strandsatt utan! Min (ny) mobil bara tvärdog för tio dagar sedan - ska hämta ut den från service imorgon och se om jag vågar lita på den ...

    Var ändå glad att det inte var i toaletten du tapapde den ...  

  • fru AM

    Kom på att man nog ska torka telefonen så gott man kan invändigt innan man stoppar den i riset - så att inte stärkelsen klibbar fast inne i telefonen  

  • fru AM

    Ja, vad tråkigt att ni inte verkar komma iväg, BS! Sådär har vi också haft det mellan varven men denna gång verkar båda ha varit så sugna att "komma ifrån" så vi gjorde plötsligt slag i saken. Barnvakterna (två olika team) verkar t o m se fram emot tilldragelsen - även L är mycket positiv. H anar ännu inte vilken skräckupplevelse han kommer utsättas för ... Antar att han börjar ana ugglor i mossen när vi börjar packa. Än är det dock 1,5 månad kvar ...

  • fru AM

    Tittut säger jag! Försöker läsa på två platser  än så länge!

    Intressant inlägg om hur barnvälkomnande i andra kulturer ter sig, Oms!  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!