• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Åh, jag tycker också det låter positivt att det blir operation. Hoppas hoppas!!

    Klockarbol - Kalium har jag ingen koll på, men vad läskigt det lät när apoteket pekade med hela handen! Då fattar man att det är på allvar... Mitt ledonda har av någon anledning försvunnit de senaste dagarna, jättekonstigt men väldigt skönt förstås! I torsdags/fredags hade jag så ont att jag knappt kunde lyfta saker och nu ingenting?! Och några b12 har jag inte lyckats få i mig, har köpt tabletter men de har blivit stående... Tänkte nog att jag skulle boka läkartid och ta prover innan jag började igen så jag vet vad jag ligger på initialt, men det blir aldrig av så nu ska jag nog börja ändå.

    I morgon bitti ska jag försöka få en tid för lillebror på barnläkarmottagningen här, vilken sannolikt kommer vara omöjligt men jag måste försöka. Han blir nämligen inte bra i magen trots att han får laktosfritt nu sen två veckor tillbaka. Bättre har han blivit, men inte bra. Vårdguiden tyckte det var hög tid att prata med en barnläkare och antagligen också en dietist för att komma till rätta med det. Har mailat vår bvc-sköterska också för att se om vi kan gå genom dem.

    Sen måste jag boka tandläkartid till conny också. Ni som har äldre barn, är folktandvården bättre än privata tandläkare på att bemöta barn? Tänkte att de kanske har mer erfarenhet av just barn? Generellt alltså.

    På söndag är det vår tur att ha Det Första Barnkalaset. Ser nästan fram emot det lika mycket som conny tror jag.
    Så länge de är så små att föräldrarna är med på kalaset känns det bara roligt, sen får man väl se om det mest handlar om att överleva.

  • _koko_

    Hej till nykomlingen förresten!

    Och jag håller med om att klockarbols födelsedagsfirande låter som något att ta efter! Och dina tankar kring vägval låter tunga men du har fått kloka svar.

    Vi har förresten vår första bakhjulsdrivna bil och man kan ju "leka" en hel del med en sån (handbromssladda kan man dock inte, vilket min sambo lärde sig den hårda vägen )... Fast innan jag fattade hur försiktigt man måste gasa i kurvor blev det en del omedvetet sladdande med hjärtat i halsgropen...

  • _koko_

    vickan - Vilket trist besked, vet ju att du har världens bästa chef!

    AM - Åh, det glömde jag, förlåt! Tror inte jag fått ihop det riktigt rätt ännu, men nu håller den ihop iaf och framför allt lukten borta, vilket är viktigt med en "flera gånger om dan med riktigt illaluktande bajs" - kille som jag har just nu... Ska ge det ett försök till sen, bilderna var hur som helst skitbra! Så att jag ev inte lyckats helt (det var sambon som tyckte den kändes "konstig", jag har inte testat den sen jag satte ihop den) beror inte på dig.

    Får genombrott på genombrott med mina jobbgrejor nu, så skönt efter december och dagarna förra veckan när det kändes som att jag inte kom någonstans alls...

    Och muggles - Jag har insiderkontakter om ni får problem med att claima sjukresorna.

  • _koko_

    AM Jag återkommer om jag blir så arg på den att jag måste sparka sönder den. Då tar jag tacksamt emot er hink.

    vickan - Det KAN ju faktiskt vara så att det finns en till bra chef  - den som efterträder henne.

    AM - Tack för input i tandläkarfrågan, ser att vi tänker lika.

    start - Vi kan ringa till vår VC hela dagen, men efter lunch kan det vara svårt att få tid samma dag. Men nu är det en speciell barnläkarmottagning som jag ska försöka få tid på... Vi får se hur det går, annars får vi gå via VC.

  • _koko_

    start - Tack för tipset om tandläkarfilm! Man vill ju att första besöket ska bli något positivt... Jag är inte alls rädd för tandläkaren till skillnad från sambon, så det är nog jag som ska följa med iaf.

    porchez - Knepig kille!!

    klockarbol - Tack! B12-tabletterna innehåller bara B12, och typ 10 gånger så mycket som i vanliga vitaminpiller. När bristen upptäcktes skulle jag ta 4 om dan.

  • _koko_

    Åh, telis, vad jobbigt att det känns så fel!!! Hoppas du hittar en lösning som funkar för dig så småningom.

    muggles - Alla tankar till dig och din familj nu!!!

    AM - Gjorde ett till försök igårkväll OCH FICK IHOP DET!! Tusen tack igen för bilderna, jag hade aldrig fixat det utan dem!!!

    cicci - Tack! Ja, det blir nog folktandvården nu. Känns det inte bra har jag en toppentandläkare (privat) som han får prova i stället, men jag vet inte hur stor erfarenhet av barn hon har.

    Och cicci - Mina barn är helt olika, men så är de av samma sort också.

    smint - Blir så tacksam för vårt dagis rutiner när jag läser om sånt kaos. Snabba lämningar och hämtningar är A och O där, barnen får klä av och på sig själva så gott de kan (får såklart hjälp med det de inte klarar), man lämnar och hämtar barnet påklädd. SUPERskönt, men också väldigt viktigt att ringa om man blir sen förstås så inte barnet behöver sitta i overall och vänta...

  • _koko_

    AM - Känner igen det där lite med morgonpusslet. Sambon sköter sig själv i första hand, och går inte upp tidigare än han måste, han är sjukt morgontrött. Vilket gör att jag får sköta mig själv och barnen, och ofta får t ex sminka mig när jag kommer till jobbet eftersom jag inte hinner. Men nu går jag hemifrån senast 10 över 7, och då har han inget annat val än att ta hand om barnen. Dvs jag tycker du ska låsa in dig på kontoret (svårare än för mig som kan gå hemifrån)! Och jag håller med om att morgonbestyren borde vara hans när du sköter eftermiddagarna varje dag.
    Kan du förbereda middagen när du gör lunch? Jag försöker ofta förbereda dagen innan (när rutinerna är på plats, det är de tyvärr inte för tillfället) så själva lagandet på kvällen går fort och helst utan så mycket inblandning av mig. Och sen försöker jag göra barnen delaktiga också, conny gillar t ex att skära gurka och lillebror får röra i grytor (med brännrisk, ja) eller sitta i ikea-stolen och plocka i någon besticklåda.

  • _koko_

    BS - Ja, det är faktiskt hur lyxigt som helst, men jag tror vårt dagis tycker det är det mest praktiska för dem också, barnen bråkar inte lika mycket med dem som med föräldrarna och på- och avklädning går väldigt smidigt. Vi lämnar och hämtar för det mesta inne (de är ute efter lunch/vila).

    Två middagar skulle nog inte funka så bra hemma hos oss, dels är jag lika hungrig som barnen när de äter, och dels skulle jag inte orka laga mat två gånger (även om den ena bara handlar om att värma rester), känns som att det bara skulle bli laga-äta-lägga-laga-äta-lägga sig själv eftersom jag är så trött på kvällarna. Men jag inser ju att andra familjer funkar annorlunda.

  • _koko_

    Åh, vad tiden står stilla!!!!!!!!! Hang in there, Ada och Beda, ni har valt fina föräldrar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!