• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    muggles skrev 2011-02-07 17:42:37 följande:
    En fråga: behöver man koka lasagneplattorna? Brukar jag inte göra när jag gör normal lasagne - är det annorlunda i detta recept?
    Läser ikapp..

    Mugglan - det där med koka färska lasagneplattorna tyckte jag verkade over-kill, så det skippade jag.
    Tror jag nämnde häromdagen, men säger det igen, att det skadar inte mer lite mer fyllning och/eller sås, kan bli lite snålt annars vill jag minnas.
  • Piggelin1
    Mopedvin skrev 2011-02-07 17:50:20 följande:
    När jag var yngre, barnlös och ambitiös gjorde jag egna tvålar som alla gäster på bröllopet fick....herregud, men det var kul då!
    Ojoj, ambitiöst! Allt sånt som give-aways etc är bortskalat till vårt bröllop, men kan tänka mig att det blivit lite mer av den varan om barnen inte funnits med i bilden

    Träffade både präst & kantor igår, klart skön präst, lite bohemisk äldre man med håret på ända - skön kille helt enkelt. Mkt hellre den typen än ngn konservativ snubbe. Fick en del tips, bla att ha såväl plan A som plan B för vår dotter, ifalll hon "sätter sig på tvären". Man har ju ingen aning om hur en treåring kan agera, kan funka super, kan bli disaster. Prästen menade att han absolut inte har ngt mot barn (han hade sex egna), men just under själva vigselakten så vill han att det ska vara "vår stund", mannens & min, att vi ska få njuta av den, & sen kommer han självklart att engagera henne i dopceremonin, torka lillemans huvud, hålla dopljuset etc. Så nu funderar vi på plan B, dvs vem ska få äran att gå ut med henne i ca tio minuter, ifall det blir nödvändigt. Kanske ena brorsans fru, fast samtidigt är det ju trist att hon inte får vara med hela tiden då. Pratade med syrran precis, hon föreslog vår dagmamma, det är ju inte så långt härifrån som vi gifter oss. Hmmm, får fundera lite till.
  • Piggelin1

    Fossing - dina mentosar var superfina! Pyssel med sånghäfte/festprogram, vigselprogram, bordsplaceringskort är det pyssel som det blir här
    Ifråga om festrogram - skönt att det bara är närmaste familjen för oss (iofs 30 pers) - så slipper vi skriva ihop såna där käcka/roliga beskrivningar om alla gäster
    På ett bröllop vi var på för några år sen (det där middagen höll på i SJU (!) timmar...), var det närmare 90-100 gäster - sicket gigantjobb de måste haft med alla beskrivningarna... Fast så hade de ju inga barn heller när de gifte sig. Hittade nämligen det festprogrammet häromdagen då vi började pilla med sånghäftet. Bra att ha liite sånt sparat, måste varit på 20-25 bröllop senaste 15-20 åren.

    Snorkis - åh, vad roligt att du kikar in & härligt att läsa att du mår bra! Det andas liksom energi

    Koko, jobbigt med diskbråck, men SKÖNT att det inte var ngt värre. Var lite orolig där ett tag.

    Nähäpp, nu är det dags att rycka dottern från tv'n/filmen & lilleman verkar ha vaknat däruppe. En kompis här i krokarna har en granne som kommer hit i fm & ska klippa Amanda (hon är fd frisör) - första gången ngn annan än jag sätter saxen i Amandas hår. Börjar få så mkt hår nu att det är dags att låta ngn mer professionell fixa det.

    ...och så skiner SOLEN!! Härligt!! Stormen & regnet igår kväll & natt verkar ha tagit bort massor av snö, så nu syns hela gräsmattan igen - gött! Det finns hopp om livet!

  • Piggelin1

    Lappis - jo, egentligen hade det varit kul att skriva, sitta & spåna vilt & ha roligt under tiden (inbillar jag mig), dvs så som ni gjorde, men nu med en spädis & en trotsig treåring, så är det rätt skönt att skippa det stressmomentet (som jag vet att det hade blivit i vårt fall, eftersom hela planeringstiden dessutom är ganska kort).

    Hmm, fast nu när jag tänker på det - liiite kul hade det ju trots allt varit...
    Äsch, jag får spara det till festen som  vi planerar att ställa till med senare, för alla våra vänner

    Fossing - kan bli spännande med era två småttingar ism ert bröllop! I tonåren var jag på en morbros bröllop, där deras ena pojk var ngt/några år när de gifte sig. Killen ifråga är väl 25 år idag, men minns fortfarande hur han GALLSKREK under vigseln, för att han iinte fick vara hos sin mamma. Slutade med att mamman fick ha honom på höften, framme vid altaret under vigselceremonin, det var det enda som funkade... Vill helst inte att det ska bli så för oss... Lillemans ena fadder får hålla honom under själva vigseln, så är iaf planen.

  • Piggelin1
    muggles skrev 2011-02-15 21:34:00 följande:
    Hallå eller! Om jag och Piggelin orkar så orkar väl du Tänk mig om några månader - med svarta ringar under ögonen, pyjamasbyxor på hela dagen, inget smink, och kräkfläckar på amningströjan. Ena handen pusslar tillsammans med Moa medan andra handen steker falukorv. Öronproppar såklart för att klara av tvillingarnas skrik
    Precis så glamorös som min tillvaro ser ut just nu - minus öronpropparna...
    Trött o sliten, men kanske inte så konstigt när man inte sovit en hel natt på evigheter...
    Lilleman är inta alls lika nöjd som syrran var o nu är han nog inne i ngn utvecklingsfas, senaste dagarna har varit apjobbiga...

    Hej förresten! Tyvärr inte ens hunit smygläsa senaste veckan.
  • Piggelin1
    muggles skrev 2011-02-15 22:15:15 följande:
    PB: jag använder stödstrumpor men detta sitter delvis i knävecket och dit når inte strumpan. Jaja, det är ju ingen riktig katastrof, jag vet. BM nämnde att vissa får åderbråck i vulvan - tur man sluppit det iaf tänkte jag!
    Stödstrumpbyxor is da shit! Rehabshopen vid Feskekörkan säljer dem, men kostar multum (för att vara strumpbyxor), 300 kr/styck, finns bla i svart & ser ut som vanliga strumpbyxor. Gör bara inte som jag, andra gången jag hade mina på jobbet, så lade jag ena benet över det andra när jag satt  vid skrivbordet & vips rispade spännet på stöveln ett  rejält hål i ena strumpan. Surt.
    Men de gjorde nytta - min BM sa just det ang mina åderbråck att med stödknästrumpor så "stasar" det bara & blir värre (mitt satt liksom på baksidan av knävecket). Såg i duschen nu ikväll att jag börjat få på framsidan av mina smalben också - trist - har alltid varot så nöjd med mina ben... Men, men, får se hur det utvecklar sig - i värsta fall så får jag väl göra ngt åt det. Det är ju ärftligt & båda mina föräldrar har opererats för det massa ggr. Syrran opererade för ett par år sen, så generna är väl inte de bästa...
  • Piggelin1

    Ngt kul iaf: om 1½ vecka är jag fru

    ...och så fick jag tips idag om en tjänst på jobbet som ligger ute nu, som jag är lite sugen på att kolla upp. Tydligen lämnar nuvarande personen den tjänsten redan sista mars & jag tänkte ju inte börja jobba förrän efter sommaren ngngång, men ska iaf kolla upp det tänkte jag! Är på en avdelning som jag är lite nyfiken på.

  • Piggelin1

    Ah, Vemdalen - kul! När åker du Lappis? Imorgon? Hur var middagen i helgen? Ngt inlägg du kan hänvisa till,  maila gärna annars!

    PB - katter & hästar & jag är ingen bra kombo alls, men hundar brukar funka! Fast jag kanske inte klappar hunden så mkt  ändå (plus att jag är aningen hundrädd - men en liten söt valp är ng svårt att blir skraj för ) Jag tar med medikamenter alldeles oavsett, för säkernets skull!
    Ser fram att hälsa på & byta miljö några dgr! Vi kan väl titta mer seriöst på datum, bara bröllopet & dopet är över!

  • Piggelin1

    Porchez - jag kände mig lite nöjd igår - skickade ett alla-hjärtans-kort till min (& Mugglans) väninna som är singel, vilket uppskattades mkt

  • Piggelin1

    Lappis - japp, ska absolut kolla upp tjänsten. Den nuvarade har jag haft några år nu & det börjar kännas att det är dags att byta jobb igen nu för att göra ngt nytt. Tror inte att jag kommer vidare så mkt där jag är nu. Visserligen fick jag veta förra veckan att min närmaste chef sagt upp sig & M2B försökte peppa mig att det kunde vara ngt att söka den tjänsten, men är faktist inte alls sugen, som det känns just nu, oavsett hur bra/taktiskt det vore för karriären.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!