Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM,


    tror du som är värsta Dunderdonnan skulle kunna klä på dig en potatissäck och ändå se sådär perfekt chic ut...!


     

  • sweetstreet

    Hej Oupise!!


    hur mår du nu?

  • sweetstreet

    AM,


    hm vet inte????? Men finns det inte ngn ekologisk bonde som säljer potatis på "Bondens marknad" i stan på helgena? kansk kan du få en billigt där...?


     


     


    Liten,


    Tack vad gullig du är!!!

  • sweetstreet

    Nu ska jag lämna jobbet för en stund för en hårklippningsdate med maken! Han är sjukt långhårig (för att vara korthårig och dessutom tunnhårig.... så det är dags tt klippa till honom lite....

  • sweetstreet

    Telis,


    även jag kastar mig in i den intressanta matdiskussionen trots att du bett om "led upphör" _ Men jag håller med PB om att det är ett intressant ämne och kan såklart inte hålla tyst då...


    Jag vet inte men innan jag fick abrn tänkte jag alltid att "måtte man få barn som inte kinkar med maten!" men efter att ha fått barn och börjat umgså mer med barn på nära håll inser jag verkligen att det här med mat är såååå olika. Barn är olika både sinsemellan och även i olika faser i livet. Vår lilla tjej är inte direkt kräsen med maten. Hon äter mycket som nog anses "vuxet" men hon kan gå igenom faser när hon enbart vill ha typ 3 olika saker i flera dagar/veckor. Hon gillade inte min risotto sist jag bjäd på det men jag tror att det var för att jag ju hade en del vitt vin i den och det ger ju en viss smak. Å andra sidan älskade hon min köttgryta som jag gjorde med rödvin i så jag vet inte varför just risotton inte gick bra. vanligt ris älskar hon dock. Och lax i flera olika former. Har dock aldrig testat rökt lax till henne. Potatisgratäng äter hon utan problem. Och nudlar och även en del lite starkare thai-curry-rätter med kyckling.


    Jag trodde inte att du skulle fixa just "barnmeny" med korv och bröd direkt, men jag tycker av egen erfarenhet att det är smart att ha ngt annat mer "barnvänligt" som back up. Som ngn här föreslog är det bra att ha lite köttbullar i frysen och pasta går ju väldigt snabbt att koka upp OM barnen inte vill ha vuxenmaten. Min dotter brukar även gilla bröd så har man lite bröd brukar det gå bra det med. Sedan är det väl som med Kokos Conny så att en del barn helt enkelt inte vill äta alls ibland. Just borta på fest kan det ju vara så många andra saker som upptar ens energi att man liksom tycker att "mat pfff, det är väl inget!" och inte vill äta alls.


    När vi har vänner över med barn så får de nästan alltid först av "vår" mat. Men om ett eller flera barn inte gillar det så brukar jag ha ngt som t ex pasta i reserv. Ofta äter dock de flesta barnen NÅGOT av vad som serveras. Typ kanske inte både risotto och kallrökt lax, men eventuellt risooton ELLER laxen ELLER ngt av tillbehören? 


    Barnbord brukar vi inte ha men mest p g a att vi helt enkel inte har plats för några sådana extravaganser!  


    Oftast brukar ändå barn i säg 2-4 års-åldern ha en viss förmåga att inte rikgit sitta och äta rakt upp o ner vid ngt bord utan de äter ofta lite sedan springer de runt ett ag, sedan äter de lite igen osv....


     


    Lycka till med er middag i vilket fall!


    Tycker er festmeny lät FARLIGT god!!!!


    Själv gjorde jag goda laxfärsbiffar igår och Lax älskar lillskruttan så de gick ner bra.


     


    KRAM!


    Och sorry för att jag inte kunde släppa ditt ämne trots att du bett om "tystnad"...


     


     

  • sweetstreet

    PB


     


    WOOOOOOW!!!!!!!!


    UNDERBARA nyheter också!!! ÄP på onsdag! jippie! Här ska hållas alla fingrar och tår som bara den!  

  • sweetstreet

    Oupsie,


    trist att du har så hemskt ont. jag är inte så bra på det där med just foglossning men brukar det gå över senare i graviditeten eller blir sådant värre??? Nenne har ju stor erfarenhet om jag minns rätt.


    Hoppas iallaflal att det går bra med pluggandet och omtentan trots värken och koncentrationssvårigheterna. Kram!!

  • sweetstreet

    Ah telis det lät suuupergott!


    Måste testa det ngn gång!!!

  • sweetstreet

    Fru E,


    shit jag håller tummarna nu!!!!!

  • sweetstreet

    BS,


    trist att de ar så strikta på Armémuséet!


    Det kan vara svårt det där med museiaktiteter för barn. Iallafall yngre barn. Måste ju vara ställen som är lite barnvänliga. Har ni varit på Tom Tis i Södertälje!? SÅÅÅ KUL! För både vuxna och barn. Vi var där i somras när jag var i Sverige och lilltjejen ÄLSKADE det!!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!