• Telis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Mugglan, phew, vad underbart att det gick att operera! Fortsätter tumhållningen...

    Parnassia, det är som förut med Televinkens mage. Men nu är det "bara" två veckor kvar tills vi ska på utredning.

    Ursäkta svordomarna men vilken j-a f-rbannad skitdag. Nya jobbet verkar helt okej och alla är trevliga osv men jag står inte ut med att inte få träffa Televinken mer än två-tre timmar på kvällen varje dag. Det känns FEL, FEL, FEL i hela kroppen. Sitta på ett j-a urket kontor och göra något skitjobb som knappast gör världen till ett bättre ställe, så jädrans meningslöst. Samtidigt som min lilla finaste kille alldeles för snart är stor. Jag dör lite för varje minut.

  • Telis

    Men det är ju inhumant att behöva vänta tills imorgon med UL:et! För oss alla! Även om det förstås måste vara ren och skär tortyr för mugglan och mugglemannen.

  • Telis

    AM, kan ni inte packa ner familjen Telis också så blir antalet bäddar lite mer lagomt?

  • Telis

    Tack alla för jättegulliga kommentarer om hur mycket jag hatar att vara ifrån Televinken! Tinga, jag vet inte heller vad jag är ute efter så det är lugnt!


    porchez, min chef sa igår att det är värst dom första dagarna, jag hoppas att det stämmer! Men gumman, varför skulle jag skälla på dig?

    Nu är ju min man hemma med T så det är inte riktigt läge för mig att gå ner i tid, vi behöver pengarna helt enkelt. Men så snart han börjar jobba igen tänker jag gå ner i tid, ingen tvekan om saken.


    Jag har hört talas om folk som jobbar hemma på kvällen ett par timmar men om jag känner mig själv rätt så har jag alldeles för dålig självdisciplin för det. Jag skulle aldrig ta mig ur soffan för att jobba när Televinken väl har somnat.


    Klockarbol, jag kan inte heller säga att jag var så förtjust i småbarnstiden hemma, det var fruktansvärt jobbigt och rätt tråkigt. Men det är ju precis det som gör det så extra tungt och surt att börja jobba nu, nu när det börjar bli roligt med Televinken och att vara hemma med honom.


    Jag vet att alla är olika men för min del tycker jag att det stämmer så mycket som någon (Lars H Gustafsson?) sa, man sitter inte på ålderdomshemmet och ångrar att man inte la fler timmar på jobbet, bara att man inte la fler på barnen. Jobba gör man ju i kanske 30-40 år, man hinner nog med det också, medan barnen är små så kort tid.

  • Telis

    Inte en radbrytning så långt ögat kan nå! J-a BT!

  • Telis
    sweetstreet skrev 2011-01-11 20:19:06 följande:
    Telis,
    jo visst är det så!!!!
    jag tycker det roligaste tiden började efter typ 1 år hahaha! När de verkligen börjar kommunicera mer. Då räd et skiskoj! MEN även otroligt jobbigt och energikrävande hahaha!
    Jag är INGEN mammatyp på det viset att jag vill vara 100% med mitt barn. Kanske låter kallt och trist, men så är det. Jag är glad när det är måndag och man vet att det är dagis igen.... Ofta är jag rätt trött efter helgen för helgerna med småbarn är rätt intensiva tycker iallafall jag. MEN jag skulle gärna, OM DET GICK gå ner i arbetstid. Att t ex ha dottern kortare tid på dagis varje dag, eller kanske mer ha henne hemma 1 dag extra i veckan skulle jag tycka vore idealt. Nu går inte detta men så kände jag även när hon var bebis. 
    Sedan innebär ju detta att jag inte orkar vara mamma hela dagarna, att jag inte vill spendera mycket tid med henne. Det vill jag och det är på många vis sååå underbart!!!!
    Men som sagt, jag skulle bli en rätt dålig hemmamamma tror jag. Jag har insett att jag har alldeles för lite tålamod.... Tyvärr.
    Sweet, jag tror du missförstod mig. Jag har inte sagt att jag vill vara mamma på heltid och bara umgås med Televinken varje sekund dygnet runt tills han flyttar hemifrån. Jag tror att alla mår bra av att komma hemifrån lite och göra annat än bara vara förälder. Det jag försökte säga däremot var att jag tycker att det är helt fel att jag bara får se Televinken 2-3 timmar av 24 nu när han är så liten.
  • Telis
    passionsblomman skrev 2011-01-14 16:48:19 följande:
    Tiden med barnet, jag uppfattar Telis bara som att det värker att dagen på jobbet är så lång i förhållande till tiden man har chans att få med barnet, inte att man enbart vill vara med sitt barn dygnets alla timmar?
    Jag ser stor skillnad på att vilja kola in på dagis så sent som möjligt samt att ha separationsångest i övergångsfaser, gentemot att vilja vara enbart hemma. Jag tycker kluvenheten har varit jobbig i att vara mamma och samtidigt vilja utbilda mig, få bra jobb och utveckals på andra områden.
    När min son sagt "men mamma jag biHÖVer ju dig" när vi inte setts mer än vid nattning i perioder, ja då har hjärtat gått i bitar, samtidigt som jag varit jätteglad när jag fick jobb igen efter min långa sjukskrivning.
    Skulle jag fått fler barn hade jag absolut gärna varit hemma så länge jag bara kunnat, men framförallt så skulle sextimmars arbetsdag vara en toppengrej i min värld. Då skulle pusslet stämma bättre för både mig, sambo och barn.
    fast nu behöver jag ju inte bry mig, eftersom det inte blir fler.
    PB, TACK! Vad skönt att någon förstår vad jag försöker säga.
  • Telis

    Kramar till alla, det verkar vara eländes elände på alla håll och kanter nu!

    Förutom för Hattis - IIIIIIIIIHHHHHHHH!!!! Vad GLAD jag blev när jag läste om ditt plus! Men du, banga inte nu utan sök det där roliga jobbet!

    En timme till Vaxholm är högt räknat men det beror förstås på vart i Stockholm city man ska och om det är rusning. Men bussen tar 45 minuter så med bil kan det ju gå ännu fortare.

  • Telis

    BS, det beror ju så mycket på förstås men när jag bodde i Vaxholm hade jag en timme från dörr till dörr. Men då bodde jag nära busshållplatsen och jobbade på Gärdet så jag kunde gå från Tekniska Högskolan.

    Det var faktiskt väldigt skönt att åka den där bussen på morgonen, dom släckte alltid ner och det var tyst och mörkt så man kunde sitta och småslumra. Den skramliga och ljusa tunnelbanan som jag åker med nu är inte alls lika mysig och nu har jag 45 min från dörr till dörr så det är ju inte sån himla stor skillnad egentligen.

    Pendlingen är faktiskt det minsta problemet med att bo i Vaxholm.

  • Telis

    Vilken plusvåg - GRATTIS Hattis, Snartis, Izzie och september! Vad skönt med lite glada nyheter!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!