• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fy vad trist med räkorna Smint, men det känns inte värt att riskera att bli dålig.

    Själv väntar jag på att maten ska bli klar. Köttfärsås och spagetthi, ingen fredagsgourmet kanske, men helt ok ändå .

    Det luktar gott i alla fall, så jag tror att det blir gott .

  • Oupsie

    Mätt på köttfärssås, det var gott, och glass till efterrätt.

    Var hos BM idag för akupunktur, och fick även provsvaren, vilka inte visade på någonting.

    Det var ju bra, men samtidigt undrar jag ju varför det kliar såObestämd.

    Och så bröt jag ihop och började lipa som en tok när hon började sätta nålarna. BM undrade så klart varför jag grät, men inte fick jag fram något att säga, utan allt bara blev helt övermäktigt. Till slut lyckades jag lugna ner mig tillräckligt för att hon skulle kunna sätta alla nålar och så kunde jag nicka till svar när BM föreslog att vi kunde prata när hon skulle ta ut nålarna istället. Maken var med idag och han fick sitta och hålla mig i handen i nästan en timma medan jag låg med nålarna och tårarna rann.

    Jag är sååå trött på att ha oooont. Jag är trött på att inte kunna röra mig, att inte orka göra någonting . Det är jobbigt att det kliar,  och när hon sa att provet inte visade någonting så var den första tanken  som  jag fick "tänk om hon tror att jag ljuger". Att jag bara gnäller. Jag kanske bara är världens mest överkänsliga? Jag kanske inte har så farlig foglossning egentligen? Normala människor hade fortsatt med sitt liv som vanligt, men jag klarar knappt av att gå? Och dessutom så kommer de där svarta tankarna som ett brev på posten, och jag klarar inte av att säga vad jag tänker. Jag kan inte. Jag borde vara van kan man ju tycka, men vissa saker som jag kan säga i enrum med min kurator, klarar jag inte av att säga inför någon annan. Jag klarar inte av att skriva det heller för den delen, jag har försökt, men det går inte.

    Det där om att jag kanske bara var överkänslig lyckades jag i alla fall hulka fram till maken och han sa att han var övertygad om att jag hade minst så ont som jag visade. Och jag känner ju att jag har ont, men ibland börjar man tvivla på om det verkligen är så, eller om man bara håller på att bli galen?

    När BM kom tillbaka så hade hon lite olika frågor om hur hon skulle kunna hjälpa mig, till slut kom vi i alla fall fram till att vi skulle avvakta och hålla oss till den ursprungliga planen, dvs på tisdag ska hon kolla om tappen mognat något, och då får vi diskutera en ev. igångsättning.

    Och som ett tillägg till namndiskussionen kan jag tillägga att det namn som maken gillat mest numera inte är aktuellt efter det att vi såg på FB vad våra kompisar gett sin dotter för namn. Så kan det gå.

  • Oupsie

    Kanske skull lagt in en varning om egognäll innan det inlägget.

  • Oupsie

    Vilka fina klockor ni har .

    Muggles, ha så trevligt på övernattningsresan! Och vecka 22 redan .

    Andras graviditeter går verkligen snabbare .

    Liten, blev det köttfärssås som fredagsmiddag hos er också?

  • Oupsie

    Muggles, oj vad otäckt med en sådan kraftig sammandragning . Skönt att allt såg bra ut på kontrollen och det låter som att ni har haft en riktigt härlig helg .

    Telis, kul att göra om köket, men jag känner igen känslan av att det ibland finns lite väl mycket att välja mellan. För övrigt så instämmer jag i hyllningskören av induktionshäll, så bekvämt! De flesta av våra grytor kommer från Ikea, deras +365-serie fungerar på induktion. Angående hoar så har jag alltid föredragit två stora hoar, men om det inte får plats så kanske det är bättre att ha en riktigt stor än att ha en stor och en liten . Stackars Televinken, hoppas verkligen att det snart går över för honom så att han slipper det onda! Och krya på dig!

    Sweet, jag är inte säker på att jag har gratulerat dig heller för dina framgångar på jobbet. Om jag har missat det så får du ett stort grattis nu istället!{#emotions_dlg.flower}

    Parnassia, det är väl inte konstigt att bryta ihop om man inte får sova? Förstår att det är skitjobbigt. Hoppas att lilla snart sover bättre. Stor kram!

    Piggelin, åh så roligt med bröllop, när är det förresten? Eller är det hemligt? Som utgångsmarsch hade vi något stycke ur Drottningholmsmusiken, kommer tyvärr inte ihåg vilket.

    AM, hoppas att det går att vräka den där Mr Yasuragi{#emotions_dlg.djavulsk}.

    Postar så länge...

  • Oupsie
    fru AM skrev 2011-01-24 19:25:40 följande:
    Åh Telis medan jag minns - angående induktionshäll. Bland det första jag lyckades med när vårt kök var nytt var att slå av en flisa på induktionshällens sida ... ! (Tur att det var jag, hade det varit min man hade jag strypt honom ) Så ett tips är att ta en häll med stålkant. Eller någon annan kant - i alla fall inte rå glasskiva.
    Nej, ingen kant, säger jag . Det fastnar skräp där under och så blir det jobbigt att städa. Fast vissa modeller har i och för sig sådana kanter på sidorna men inte fram eller bak. De borde vara lättare att städa.
  • Oupsie

    Vickan, det låter ju synd att sätta för fönstret. Hoppas att ni hittar någon film eller liknanden som skyddar mot solljuset. Annars kanske sådana tyggarderober kan vara en lösning för de kläder som ni är mest rädda om?

    Tinga, hoppas att killarna kryar på sig snart så att ni slipper mer kräk än vanligt. Förstår att din kompis inte fick några sympatier från dig.

    Izzie, vilken vecka är du i nu. Håller tummarna för att allt ska gå vägen!

    Klockarbol, fy vad jobbigt med tvättmaskinen. Och pesttråkigt att rensa avlopp, men jag håller med om att man känner sig ganska nöjd när man väl har gjort det.

    Smint, ja nu börjar det bli spännande .

  • Oupsie
    fru AM skrev 2011-01-24 19:31:53 följande:
    Bättre med skräp som GÅR att ta bort (även om det är svårt) än med splittrad glasskiva ... Tycker jag!
    Aha, du tänker såååObestämd .
  • Oupsie
    Telis skrev 2011-01-24 19:49:20 följande:
    snaily, det är INTE ditt fel, glöm inte det! I en bok jag läste så menade författaren att barn inte är redo att födas förrän vid tre månaders ålder, dom bara måste födas tidigare för sen blir dom för stora rent fysiskt för att komma ut. Så under de första tre månaderna trivs barn bäst om dom får ha det som om dom vore kvar i livmodern. Dom har ingen dygnsrytm, dom vill ha ett nästan konstant gungande och bakgrundsbrus. Det är först efter dom första tre månaderna som dom är redo för att börja vänja sig vid livet utanför livmodern. Det kanske ligger något i det?
    Vi tittade på ett program om bebisar från Discovery Chanel igår och där sa de precis samma sak. Att nyfödda barn snarare är foster än barn och att enda anledningen till att de kommer ut är att de skulle bli förstora om de stannade längre i magen.

    Det programmet går tydligen imorgon också på kunskapskanalen. Bebisarnas vetenskap hette det.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!