• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily skrev 2011-05-27 13:23:27 följande:
    Tinga
    Bra sprunget på Varvet förresten!
    Jag skulle också vilja kunna (läs: ha tid) att baka surdegsbröd... Någon gång i framtiden kanske!
    Tack!

    Fast det tar inte mer (effektiv) tid att baka surdegsbröd än annat bröd; momenten är bara utspridda över lite längre tidsperiod. Fast du kanske inte hinner baka alls och då hjälper ju inte det.

    Har inte några tips att komma med angående vikten och Yngla, men vågar mig på att påstå att jag iallafall förstår hur du känner. Inte för att det hjälper, men du är inte ensam om att lida av sådana här problem. Den senaste tiden har jag engagerat mig hårt i att försöka få mer hjälp med Piff & Puff och deras (icke-)ätande, och nu har jag fått klarhet i att det finns hjälp att få (på nära håll), men någon (inom sjukvården) måste betala för det. Ska träffa barnens gastroläkare om ett par veckor, och gissa vilka föräldrar som kommer vara taggade till max för att få en remiss till ätspecialisterna! Nu när vi vet att det finns hjälp att få kommer vi ALDRIG att ge oss förrän vi hamnat där. (Det är barnrehab som gör utredningar kring ätproblem, och då är man hos en logoped hela dagarna i 1-2 veckor, för att de ska kunna studera barnen.)
  • Tinga

    Snaily & MSW - det känns som att man ganska ofta är väldigt ensam när man har problem, trots att det finns (kunskaps)resurser inom vården för det mesta. Trots Gastro och Neo har vi ofta känt oss ganska oförstådda och ensamma, och det verkar som att man ofta får hitta sina egna lösningar. I vårt fall finns ju kompetensen nära, men det var uppenbarligen upp till oss som föräldrar att hitta den - tack Kängu för din hjälp . Våra pojkar har uppenbarligen sensoriska problem när det gäller att äta, dvs problemet ligger i känslan och upplevelsen (t ex att det är obehagligt att få mat långt bak på tungan, så de kväljer istället för att svälja), och inte i den motoriska eller fysiska förmågan.

  • Tinga

    Smint - nej, man måste inte ha en assistent eller liknande för att kunna baka surdegsbröd från Pain de Martin. Ganska många av recepten bygger förvisso på det, men det finns även en del med en metod som kallas "vila och vika" med Martin-terminologi (med bagarterminologi heter det autolys). Det finns en bok som heter Enklare bröd av Martin, som innehåller enbart recept på bröd (både surdegs och vanliga med jäst) som bakas utan maskin. Den finns att låna på biblioteket (iallafall i min kommun) om man inte vill köpa den.

    Muggles - vad skönt att det iallafall finns någon typ av organisation runt din mamma, så att du inte behöver dra hela lasset, men den känslomässiga delen kan ju ingen annan än du bära. Härligt att det funkar så fint med tjejerna iallafall.

    Snaily - lycka till med flytten! Underbart att få tillträde så här i försommartider.

    Så härligt det är med långhelg nu. Vi ska åka till Gdansk i Polen av alla ställen. Ska bli spännande att se hur det är där; har aldrig varit i Polen förut. Gdansk är iallafall en gammal Hansastad, som blivit upprustad på senare år, så staden ska vara mysig. Dessutom finns det ett zoo där, som vi tänkte spendera en dag på. I övrigt handlar det mest om att vara tillsammans hela familjen; om vi är hemma blir det så lätt att man bara grejar med olika saker och inte umgås med barnen på samma sätt som man (vi) gör när vi åker iväg, och inte alla plikter hemma kallar. Ska bli mysigt att bo på hotell och att slippa alla vardagens måsten.

    Ha en skön helg alla!

  • Tinga

    Telis - mitt parfymtips är Be delicious från DKNY (gröna äpplen i reklamen). För mig är den doften för evigt förknippad med Paris och hotellet du tipsade om, eftersom jag köpte den när vi åkte dit. I princip varje morgon när jag står där med doften i näsan tänker jag på Paris.

    BS - vad läskigt med domningarna, men förståndigt att du kollar upp det. Krya på dig! Äpple (Kom just på att jag borde använt den här symbolen i raderna ovan också - vi som hela tiden undrat vad den ska vara bra för; det kanske är smygreklam för DKNY? )

    Snaily - jag vet precis hur otålig du känner dig, men försök ha lite tålamod med uppackning. Jag vet; lätt att säga svårt att göra, men nu är ändå inte rätta tiden att stå inne med näsan i kartonger, utan spara det till regniga dagar. Accepterar inte Yngla flyttuppackning om hon får hänga med i en bärsjal? Heja pipmuggen!

    Vickan - vilket parkeringsdrama; skönt att det slutade lyckligt! Själv lägger jag alltid i backen; en vana från när jag tog körkort och körde mina föräldrars bil, där man var tvungen att lägga i backen för att få ut nyckeln. Nu sitter den vanan i ryggmärgen, och det är jag glad för.

    Snorkis - förstår till fullo att du har fullt upp med att koncentrera dig på ditt och det förestående nu. Hoppas att Leffelina snart tittar ut, så att du slipper våndas och får mysa med henne istället. Kramar!

    Här är jag gräsänka denna veckan, för maken är bortrest på jobb. De senaste veckorna har varit hopplösa, med antingen han eller jag bortresta i princip hela tiden. Imorgon hämtar mina föräldrar på dagis åtminstone; inte lätt att få ihop sina 8 h när man både ska lämna och hämta på dagis.

    På fredag ska vi träffa Piff & Puffs magdoktor, så då får ni hemskt gärna hålla tummarna för att hon utan tjafs går med på att remittera Piff & Puff till ätspecialisterna. Maken och jag har iallafall strategin klar inför mötet, men hoppas såklart att det inte blir något krångel. Just nu är Piff förkyld, med en del slem i näsan/svalget som följd, och givetvis kräks det då på längden och på tvären igen. Inatt blev det till att duscha ungen och bädda rent i hela sängen, men jag hoppas att det inte upprepas nu när jag är själv inatt och nästkommande natt. Fy f-n vad jag är trött på kräk!

    Det funkade iallafall hyfsat på semestern i Gdansk, så vi får väl vara nöjda med det. Gdansk är för övrigt en mysig stad och vi hade några sköna dagar där. Den polska maten är inte mycket att skriva hem om (surprise! ), så vi åt huvudsakligen på de stora internationella hotellen, typ Hilton och Radisson. Där hade de god mat, och även glassen var väldigt god. Man kan äta mycket glass när det är så varmt som det var i helgen. Även Puff har ätit en hel del glass; det går verkligen hem. Snacka om att det värmer hjärtat att se en så'n krångelkille verkligen gilla något i matväg.

  • Tinga

    Och så är jag som vanligt sent i säng när inte maken är hemma. Natti, natti!

  • Tinga
    Telis skrev 2011-06-08 21:00:56 följande:
    Den där Be Delicious fanns ju i säkert fem olika varianter och efter att jag luktat mig igen alla så var det omöjligt att känna någon skillnad. Tinga, hjälp, vilken är det som luktar grönt äpple?!
    De har ändrat lite på designen på flaskan sen jag köpte, men den här är det: http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P79615

    Mopedvin - grattis på födelsedagen!
  • Tinga

    Oupsie - vad skönt att du träffade en bra läkare som du kände förtroende för. Det var säkert helt rätt för dig med medicinering nu, och som du säger är det lätt att man hamnar i ett slags normaltillstånd även som sjuk, och tänker att det är så det "ska" vara.

  • Tinga

    Natten som gick var lugn och skön, men ikväll har jag sanerat en unge och en matta efter en rejäl kräkning. Hoppas iallafall att det inte blir mer nu. Och det gör mig bara ännu mer taggad inför mötet med läkaren på fredag - det kommer nog att kännas som ett antiklimax om vi inte behöver strida, fast det är ju förstås ändå det vi hoppas på.

  • Tinga
    fru AM skrev 2011-06-09 14:37:01 följande:
    Det kan hända att den här skräcködlan är helt dum i huvudet men jag fattar inte ... Om Herr Snaily ska vara ledig 50% så är han ju det HELA TIDEN inte uppdelat i perioder ...? Jag tolkar perioder som att man är föräldraledig, sedan kommer tillbaks till jobbet ett tag, sedan är föräldraledig igen - dvs anmäler föräldraledighet flera separata gånger. HUR man delar upp 50% /halva dagar eller halva veckor eller halva månader) spelar väl ingen roll för försäkringskassan, eller arbetgivaren egentligen heller, sålänge arbetsinsatsen är densamma?
    Jag håller helt med i den tolkningen.
  • Tinga

    Det blev ingen vidare natt här, fast inte pga kräkningar utan för att Puff var vaken mellan 01 och 02.30. Fast jag ska väl inte klaga; det brukar aldrig hända i vanliga fall, men det är ganska typiskt att när man själv kommer sent i säng och får en kortare natt redan från början så händer gärna sådant här också.

    Ore - kräkningar är ju tyvärr en väldigt stor del av vår vardag, så det blir ju rutin på att hantera det också, även om det aldrig är kul. Stackars tvättmaskinen får jobba hårt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!