Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily skrev 2010-12-17 13:18:42 följande:
    Absolut, jag tänker i så fall att vi bör vara beredda på att bli gravida, men annars kanske köra med kondom så länge... men tror inte jag är beredd att ge mig in i hormonbranschen igen.

    PB och Smint
    Bra tips!
    Hittills har hon dock bara velat somna vid bröstet, tätt intill mig med hudkontakt (höra mina hjärtslag?), filtar emellan går fetbort. Men nu kom jag på en sak som skulle kunna underlätta - att jag har ett eget täcke som jag kan vira om bara mig, och inte delar dubbeltäcke med maken, för det blir automatiskt så att dubbeltäcket täcker även henne.
    Ja men just det! Eget täcke till dig och Yngla!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    MSW skrev 2010-12-17 14:13:08 följande:
    A sitter och diggar iaf!
    I knew it!

    Här kommer nästa:

    En av mina absoluta favoriter, underskattad, glömd och undanskuffad:


    ">



    Om ni inte fattat det, så håller jag just nu på med min JulYouTubelista...Tungan ute
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Detta har med tiden blivit en tradition vid vårt julbord-av mig införd, och svärfar brukar särskilt säga "nu måste PB ta den där med Rudolf". Så då gör jag ju det! För full hals.


    ">



    Nu ska jag skona er....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2010-12-17 15:57:52 följande:
    Jösses är det julmusik som gäller här. Själv har jag youtubat med 80-tals klassiker och suttit och sjungit medan jag jobbat. Fast jag borde kanske gå in för julstämning istället eftersom det ikväll vankas julbord på Gondolen med makens jobb .
    Man är ju tvungen, när ens son säger "men mamma jag känner inte att det ska bli jul, det fattas något"
    Nu möttes han av bjällerklang så det stod härliga till när han kom hem idag.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2010-12-17 16:12:56 följande:
    Förresten hur det med julklappsinköpten för er?
    Färdig!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag fick också besöket idag. Dag 28 istf 30-40 nånting, men det brukar vara tidigare och mer normalt när jag gjort någon av mina olika hormonbehandlingar. Hann korkat nog tänka "oj men kanske" när jag för flera dagar sedan fick en liten fläck i trosan, sådär lagom långt innan mensen, sett till min mer vanliga cykel. Löjligt! Vad med den stängda dörren var det jag inte fattade? Kram till dig från mig Izzie!

    Granen ska vi ta in imorgon, vår Kungsgran kostade 450, den var billigare ifjol och att han höjt är väl mitt fel för att jag sa "oj, inte mer" när jag köpte förra året.Eller så är det granbristen som gjort det.

    Annars träffade jag en mycket trevlig mamma till en ny pojke på handbollen ikväll. Hon fick sin son när hon var 41 och de försökt i åratal. Han heter Samuel-det betyder "till glädje".
    Han och min son har funnit varandra lite där på handbollen. Kändes lite speciellt att råka börja prata med henne och vad vi hade gemensamt.

    Söt-prinen som dansar på gatan! Det är så gulligt när de är sådär sköna. Min son och jag var på "Happy Feet" när den gick, och då gick han dansande ut från filmen-ihop med en liten tjej från raden framör, de var helt inne i groovet.
    För att inte tala om pojken som satt längst ut på sin stol och sjöng, spelade lufttrummor och gav järnet till "alla snubbar vill ju vara katt" när jag var på Aristocats en gång för hundra år sedan.

    Kapellösa, vissa här lagar och bakar nå´t alldeles väldigt, vilket innebär att när jag nå´n gång själv gör något som helst i den vägen måste jag berätta det högt så jag verkar något som helst huslig och genuint bullmammig.

    Jag har förövrigt huvudet så fullt av borden och själen så sänkt av livets motstånd, att jag behöver räkna upp och bocka av minsta lilla aktivitet för mig själv. Inklusive "stiga upp", "duscha""äta något annat än kaffe"och så vidare. Jämte alla arbetande och högpresterande kvinnor den här tråden framstår jag egentligen inför mig själv som ett komplett exempel på totalt misslyckande, helt och hållet "tärnade" med fullständigt ojämförbart innehållslös tillvaro. Därför låtsas jag intensivt att lussekatter i frysen, två satser kola och två pysslade nejlikapelsiner jämte att ha kört sonen till träningen, skulle göra mig någorlunda normal trots allt. Även om prestationen är utspridd öve en hel massa dagar. Utom träningen, som han faktiskt kom både till och ifrån idag.

    Att pepparkakshuset är oihopsatt och den köpta degen outbakad bortser jag ifrån så länge...

    Sammanfattningsvis: det är lätt att råka lägga ihop ALLT som ALLA medlemmar här i tråden gör till att ALLA gör ALLA sakerna. Isåfall är alla på resa, på lyxig middag, får nytt jobb OCH är gravida samtidigt som de bygger hus, bakar och syr, lagar finmiddagar, är på vinprovning, skidsemester och solsemester samtidigt. Alla är isåfall också nyklippta, nyekiperade och har fantastiskt sex hela tiden, samtidigt som de är hemma och tar det lugnt OCH är ute och roar sig. Samtidigt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2010-12-17 23:08:42 följande:
    PB, den köpta degen är iallafall inte uppäten än - DET hade varit en framgång hemma hos mig.
    Tyst med dig! Ge mig inga impulser! Tänk på att jag har tanten här! Än så länge har jag kola kvar, men tänk när den är slut...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2010-12-18 11:01:47 följande:
    Nu blir det storhandling och julklappsshopping! (Kan någon förklara varför vi är så enormt puckade att vi måste göra det en lördag när vi är lediga varje dag?! ) Puss på er så länge!
    Nej. Helt obegripligt.

    Själva måste vi nu vänta till den 22 med de sista inköpen (läs maten) eftersom sambons lön kommer då och fram till dess är vi typ panka. Men dessa inköp ska definitivt ske på förmiddagen. Skinkan ska sedan fixas på kvällen så vi liksom ifjol kan ägna oss åt att klä grnen medan alla andra gör skinka så det blir strömavbrott i byn.

    Idag ska jag städa kylen och skafferiet så allt är fräscht innan där ska in en massa mat.

    Vi höll nästan på att köpa en hundvalp nu till julafton, men ftersom annonsören inte svarar på mail och sms får de anses inte intressanta nog att köpa av, så när sambonåker till sthlm imorgon (anställningsintervju), åker jag inte med och kollar valp, utan limmar väl pepparkakshus istället.

    Angående uppfostran sägger jag som jag brukar "pedagogik och pedagogik, vad är det för fel på gamla hederliga hot och mutor?" Vilket jag väl inte menaregentligen, men alla löften om belöningar eller vetskapen om belöningar kan ju slarvigt betraktas som mutor, och alla upplysningar om kommande konsekvenser kan på samma sätt ses som hot... Jag tror det är väldigt viktigt att inte köra på vare sig det ena eller det andra utan att uppfylla dem! Tomma löften och tomma hot kan riomligen inte tjäna till något bra i längden.
    /Hon som skrek åt sin son att han skulle få bo ute i skogen hos trollen om han inte gjorde som han blev tillsagd. Skäms

    Nu skidor.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Vännerfan skrev 2010-12-18 15:12:30 följande:
    Nu ska jag lägga lill-prinsen. Med de här snömängderna får han sova i garaget i stället för ute! Stackars barn.... men han sover jättegott där, nästan så jag skulle vilja ha honom där på nätterna också.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!