• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oupsie skrev 2011-01-20 20:39:59 följande:
    Hur har ni gjort? Har ni gett något namn bara för att göra någon annan nöjd?
    Nej skulle jag aldrig ha gjort. Vi ville inte ha en massa åsikter om våra namnval så det var hemligt tills det var bestämt. Men efteråt nämnde vi att hade det blivit en kille hade det blivit Jonathan (såvida det passat barnet då) och då kom givetvis en massa åsikter flygande. "Det är ju ett alldeles för långt namn, särskilt med det efternamnet ni har också..." Osv. Så jag är rätt nöjd att vi höll Moa hemligt tills det var bestämt.
  • muggles
    Hattis skrev 2011-01-20 22:21:57 följande:
    Namn - Heter man Ahl eller Ahl-ström, -gren etc så får man tänka efter om man får en flicka. Och inte ge henne namnet Ann.

    Andra väsentligheter - Tack för alla tankar, kände mig rätt uppgiven igår. Strutsade med bruna trosor idag Skäms. Har inte sett någon eländig färg på toapapperet September - ska t BM för inskrivning (knäppt nog) på torsdag. Har inte fått boka Vul och har så mycket på jobbet så att jag nästan kräks av det. (mkt överdrivet och bildligt talat, inga kräksymtom i sikte). Ska ta upp det med henne så får vi se.


    Man kan ofta boka VUL hos en privat vårdgivare men inte hos MVC. MVC här i Gbg gör inga tidiga VUL alls, inte ens om man haft MA. Men jag ringde gynakuten på Sahlgrenska som gav mig ett namn på en vårdcentral med en doktor som samarbetar med dem och han gjorde vårt VUL, vi fick tid med en gång. Tips...

    PB: tack för den fina buketten!

    Telis: jag gillar inte heller Harriet. Jag gillar inga namn med "hårda" R i; Rut, Rakel, Ragnar, Harriet...
  • muggles

    Hattis: jag frågade Fertilitetscentrum varför man kan få en liten blödning efter plus el strax innan. Deras svar var att när ägget fäst så börjar kroppen producera progesteron (graviditetsbehållande hormon) men innan prog-nivåerna har kommit tillräckligt högt kan en liten del av slemhinnan släppa, vilket ger en liten blödning. Jag hoppas på det bästa, det är fan er tur nu!

    Fredag och plats 47 i kön - Pol Roger!!!!

  • muggles

    Förresten går jag in i v22 idag, bock på det...

    Jag hade en jättefin dag igår, blev så glad för all uppvaktning. Särskilt eftersom jag hade noll förväntningar då födelsedagen hamnat lite ur fokus denna gång. Jag fick en ny armbandsklocka som jag önskat mig och fina guldörhängen av bästa väninnan. Och massor av blommor. Och på kvällen lagade maken oxfilé med sin hemmagjorda bearnaissesås - MUMS!

    Till helgen åker vi på övernattning någonstans som jag inte vet vart (vill inte veta) med afternoon tea, middag och frukost, bara vi två. Bikini och bok var visst bra att packa ner.... NICE!

  • muggles

    Sept: själv har jag ju ett kort namn och har sällan fått smeknamn vilket jag faktiskt har saknat.

    Sweet: när vi växte upp var ju ditt namn jättevanligt men nu tycker jag det är himla fint och klassiskt, ung som Erik el Carl på killar. Att välja det idag skulle ju vara mer ovanligt. Men det kan ju kännas "fel generation" också. En jobbarkompis döpte sin yngsta till Fredrik vilket känns helt fel generation för mig. Liksaså att döpa sin bebis till det som jag heter...

  • muggles

    Vi fick ett spel i julklapp som heter Vilda valpar och det gillar Moa jättemycket. Sedan att hon kör sina egna regler då och då tillåter jag...

    EA: tyvärr är min erfarenhet samma som Sept, det tog ett par mån innan tanten var som vanligt

    Nu har jag min nya klocka på armen! Maken hade valt och vi var bara i affären nu på lunchen för att kolla så det inte fanns ngn jag tyckte bättre om, men som vanligt hade han valt rätt. *gilla*

  • muggles

    Har haft min klocka sedan 1995 tror jag. Och den funkar fortfarande och är klassisk men kanske lite otrendig vid det här laget. Mina krav var metalllänk och datum. Här är den:



    Maken hade valt den varianten med gulddouble i länken och guldsiffror men jag valde denna med enbart "silverfärg" för det är mer "jag".
  • muggles

    Många moderna klockor kan jag inte ha för de har väldigt stora urtavlor vilket iofs är snyggt men det ser inte klokt ut på mig då jag har en ganska smal handled.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!