• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis: absolut induktion till dem som gillar att laga mat. Lika bra som gasspis men säkrare. Och som Liten påpekade - mkt barnsäker. Det bästa är när man äntligen kan laga sådana recept som "koka upp, sjud sedan på svag värme" - helt omöjligt med elspis el glaskeramikhäll... Vi bytte ut vår helt nya glaskeramikhäll i huset mot en ny induktion för det tog 10 min att koka upp pastavatten... På induktion går det typ på 1 min.

    Ang buffning så måste jag göra ett inlägg. Jag provade det på Moa (men på den tiden fanns inga instruktionsfilmer så jag inser nu att jag gjort det på "fel sätt") men jag var inte alls sådär hårthänt. Det var kanske därför det inte funkade Jag la ner det efter ett par veckors försök men att "ramsa" funkade när hon blev större. Vagning däremot funkade på Moa och ser ju inte alls lika brutalt ut.

    Vi var på kontroll idag och allt såg fint ut. Man laddar lite inför varje kontroll och så är det en STOR lättnadens suck när man ser att det ser bra ut. Vi ska gå igen om ytterligare en dryg vecka. Ser allt bra ut nästa vecka så släpper de oss kanske till de vanliga 2-veckorskontrollerna, vilket skulle kännas skönt för då är det "normalläge".

    Annars började helgen dramatiskt med att jag fick jordens sammandragning i fredags eftermiddag. Låg i soffan och läste och vilade mig när magen helt plötsligt drog ihop sig. Jag upp men insåg direkt att jag måste ligga ner för att försöka få det att släppa. La mig på gästsängen - och sedan kom jag inte upp. Insåg också att jag måste ringa Östra men hade varken tel el nr tillgängligt. Fick Moa till att hämta telefonen men kunde inte förklara hur hon skulle hitta lappen med numret i min väska (maken var på väg hem från jobbet). Ringde maken och undrade om jag kunde med att ringa 112 vilket jag aldrig gjort i mitt liv. Sagt och gjort, 112 tyckte inte att de var en växelfunktion men kopplade mig ändå till Östra (kunde väl kanske surfat fram numret på tel men det var inte riktigt läge för långsamma uppkopplingar...). Sammandragningen jag hade var den kraftigaste jag någonsin haft och höll i sig i en halvtimme - inte helt normalt eller? Maken kom hem, fick rafsa ihop necessär, Moas DVD och lite mat till henne och så åkte vi i ilfart till Östra (vid det laget hade det släppt lite så jag kunde komma upp ur sängen).

    De kollade mig och hittade inget konstigt men magen var alldeles öm efter den megakrampen. Allvarligt talat, jag trodde jag skulle få föda fram Ada och Beda där i fredags

    Iaf, natten blev lugn och sedan hade vi vår härliga helg på Thorskogs slott Vilken atmosfär, vilken afternoon tea buffé, vilken personal, vilken 4-rätters middag!!! Sköna sängar, fina rum, vackert väder... Det saknades inget (say no more)

    Afternoon tea var mäktig som bara den; pizzabitar, pajbitar, hembakta scones (supergoda!), hemmagjord lemon curd (MUMS!), hemmagjord sylt, bärpajer, mini-semlor och minimuffins (munsbit typ), småkakor, kladdkaka, ... (jag har säkert glömt ngt). Det gick inte att ens testa allt!!!

    Före maten samlades alla gästerna i en av slottets salonger för fördrink (bubbel, Billabong till mig - plus i kanten att de hade Billabong) och fick lyssna på en liten dragning om slottets historia plus om menyn och vinerna.

    Menyn: löjromstoast till förrätt, jordärtskocksskum med karamelliserad lök och lökcreme + långsamt ugnskokt fläsklägg till mellanrätt, utskuren hjortfilé med sötpotatiskräm och sirapskokt brysselkål + god sås till huvudrätt, och smörkolaglass med maräng och hallonpannacotta till efterrätt. (Tur de tömde mig på fostervatten i samband med op så jag fick ner allt! Innan op hade jag pyttemagsäck...) I glassmarängen låg sådant där "smättpulver" som sprakar när man får det i munnen. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh, så gott!! Jag tror den middagen kvalar in som den godaste jag ätit faktiskt.

    Sammantaget grymt mkt bättre än Grythyttan som jag var besviken på matmässigt och som dessutom var dyrare (kostade 5000 kr och då ingick mindre än på Thorskog). Rekommenderas!

  • muggles

    Telis igen: fy vad jobbigt med Televinkens mage. Trodde jag aldrig att det var en "fas". Stackars liten Min väninna fick nyligen operera bort en cysta i den regionen för hon hade besvär med samma som honom. Tänkte att det kanske kunde vara det men han kanske bara är trång där nere nu när han är så liten?

    Parnassia: här kommer en sympatikram för sovningen som är jobbig! Vet hur det är... Har du och din make möjlighet att dela på det och ta varannan natt (minns att Tinga och hennes man gjorde så)?

    Apropå ngt annat: såg serien om de amerikanska sexlingarna förra veckan och herreguuuud vilket slit hon hade mamman hela dagen med dem... Och när mannen kom hem och ett av barnen hade bajsat tyckte hon att det var hans tur att byta blöja. Och han "men jag har ju jobbat hela dagen!" och hon "men jag har ju bytt bajsblöjor hela dagen!". Fast det slutade med att hon gav och och gjorde det... Sånt där greppar inte jag (att han inte kunde gjort det alltså). När man ser den serien känner man mest "tja det kommer att bli en lugn picknick med 2 st små bebisar"

  • muggles

    Lappis: ja jag var allvarligt skiträdd där ett tag. Jag menar, jag vet ju hur en sammandragning känns men de brukar komma och gå men den här släppte aldrig. Magen var helt stenhård och jag tänkte på de små därinne - de måste blivit helt sönderkramade. Men sedan levde de lite tjoflöjt på väg in till Östra. Maken fick ju inte följa med in på spec förlossningen för det är influensatider och barn är förbjudna (i hastigheten fick vi ingen barnvakt till Moa) så jag fick gå själv. Kan säga att den här gången vågade inte jag heller titta på skärmen...

    Ja jag kan faktiskt inte rekommendera Grythyttan - tyckte det var dyrt och inte prisvärt.

  • muggles

    Liten: i fredags hos doktorn så puttade hon lite på magen för att få igång Ada och Beda så hon kunde se att de rörde sig normalt och då var jag riktigt öm men sedan dess känns det bra igen. Skitskumt. De hade ingen förklaring. Har fått lämna urinprov iaf för att se om jag har UVI.

  • muggles

    Förresten hade både Ada och Beda morgongymnastik imorse när jag vaknade - mysigt Annars brukar de inte hålla på samtidigt men imorse var det faktiskt så man kunde känna att det är två därinne.

  • muggles

    Haha nu fick jag kortslutning. På FB står det "Vänners fotoalbum" och jag tänkte "jaha, har hon varit i Angkor Wat?" tills jag kom på mig själv

  • muggles
    fru AM skrev 2011-01-24 14:28:46 följande:
    Mugglan: vilka små skrämselbebisar - Ada och Beda! Skönt att det gick bra. Stackars Moa också, hon måste ha blivit rädd?  KRAM!
    Nej hon var hur cool som helst. Hon hämtade mobilen och höll sig någorlunda tyst medan jag pratade med barnmorskan på Östra spec. Enda var sedan att hon var törstig och det kunde jag inte fixa och var lite svårt att förklara varför jag inte kom upp ur sängen. Men maken kom efter 15 min sedan... Han sprang nog 100m-tempo från bussen stackarn.
  • muggles

    BS: på vår är det bara när man ställer kastruller (el ngt annat) på "instrumentpanelen". Det är ju en säkerhetsgrej att inget ska kunna ligga där och slå på en platta utan att det är meningen. Men man kan absolut ställa saker på plattorna utan att det piper. Vi behövde inte ens slänga några kastruller/pannor. Är det inte mest aluminium som inte funkar? Och det vill man ju ändå inte ha.

  • muggles
    Telis skrev 2011-01-24 15:27:38 följande:
    Muggles, vilken skräckupplevelse med mastodontsammandragningen! Skönt att allt var bra ändå och att helgen blev så lyckad sen!

    Vagning har vi också kört mycket med och det har funkat skitbra - är det AW som har hittat på det så är hon förlåten allt! (Utom den där buffningsvideon. )
    Jag är osäker på hur mkt som AW förespråkar som hon faktiskt har hittat på själv. Tex är hon väldigt mkt för att barnen ska sova ute (även i minusgrader) och det är ju "allmän" kunskap hos äldre generationer. Samma med vagning. Att man ska köra oroliga barn över en tröskel är ju allmänt vedertaget - hon kanske bara har förfinat det till en metod (som bla innebär att man slipper hitta trösklar )?

    När jag "buffade" hade jag dels Moa på sidan (vågade inte ha henne på mage och hon vägrade sova på rygg) och så körde jag mkt mjukare buffningar i rumpan på henne, mer så att hon gungade fram och tillbaka. JAg tycker också att AWs buffning ser skräckinjagande ut
  • muggles

    Nu måste jag klaga lite på det manliga släktet. Vi har i många år på det här företaget kört ngt vi kallar för TechDays (dvs ett tekniska möte hos en kund, ej att förväxla med ett rent säljmöte). Med åren har det blivit ett - i mitt tycke - flytande begrepp. Inte alltid lätt att definiera om det är ren marknadsföring, ett tekniskt säljmöte el vad man är på men det spelar mindre roll tycker jag. Så jag har fyllt i alla möten i vårt dokument. (Vi har ju ett SAP-baserat CRM-sysmte också men det orkar ingen använda för det är för krångligt...). Och nu hade vi en diskussion för vissa av mina manliga kollegor tycker inte att man kan fylla i alla sina möten i detta dokument, för tänk om det inte är en ren "TechDay", då blir det ju fel! (Nötter...) Så nu ska dokumentet döpas om. Gissa vem som får äran att göra jobbet?

    Jag menar, allvarligt talat. Sånt kan göra mig vansinnig, lägga tid på oväsentligheter som att döpa om ett dokument. När det finns viktigare saker att göra (att faktiskt boka in lite fler möten).

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!