• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    start september skrev 2010-11-07 14:46:04 följande:
    Och Piggelin då?
    Intet nytt under solen

    Fasen vad less jag är på detta nu... Börjar bli hjärtinnerligt trött på att i princip varje natt vakna vid 03-04 & inte somna om förrän framåt halv sextiden på morgonkvisten (& är det vardag, så går ju mannen upp strax därpå & sen vaknar A strax efter det). Två mornar denna veckan har jag vaknat fem respektiv halv sex & då har jag ju rentav känt mig hyfsat utvilad Tur att hormonerna antagligen hjälper till lite iaf, annars hade jag ng varit ännu mer vrak & labil än vad jag känner mig nu...


    Känns verkligen som ett vakuum, vare sig mannen eller jag har orkat ta tag i ngt ordentligt idag.


    Planen för veckan är att börja baka så smått inför A's födelsedag den 16:e - håller alla tummar i världen att bebisen iaf inte får samma födelsedag som A!


    Ngt positivt är iaf att A inte åkte på några magsjukebaciller i veckan som gick!  Ska ringa dagmamman ikväll & kolla läget, ev håller jag A hemma imorgon med, för säkerhets skull.


     


    Hoppas att ni hade en trevlig brunch idag i Sthlm!

  • Piggelin1
    Fru E skrev 2010-11-09 08:10:52 följande:
    God morgon! Innan ikappläsning, ska till frisören nu kl 9 för att klippa och tona/färga håret som vanligt under hösten. Hur har ni gjort med att färga/tona/slinga håret undet tiden ni är on the bang som Mugglan säger : Läste på nätet men där får man tusen olika svar känns det som...... NU ikappläsning
    EA - nu har du nog redan hunnit iväg till frisören, men jag färgade slingor i våras när jag var gravid. Jag var såpass ovetande att jag inte kom ihåg på det förrän EFTERÅT - noll koll med numero två Med Amanda hade jag mkt mer koll - genomgående tendens under hela graviditeten, känns det som.
  • Piggelin1

    Klockarbol - ryste när jag läste ditt inlägg, lät verkligen som du råkat ut för ngt alldeles gräsligt. Kram & välkommen tillbaka när du vill & orkar. Har kommit att värdesätta dina inlägg här!


    Hattis - fyyy vad trist med minus Jag som trodde det var på G nu!

  • Piggelin1
    Fru E skrev 2010-11-09 08:20:18 följande:
    Piggis-har du fortfarande vettet kvar
    Det är knappt...

    Har haft två risiga dagar då jag känt mig helt under isen, men idag känner jag mig aningen mer som människa igen. Just nu är jag mest inställd på att få gå alla tre veckorna över tiden & bli igångsatt då...


    Håller fortfarande Amanda hemma pga magsjukan som började härja i slutet av förra veckan - känns säkrast så... Visserligen blir det inte så mkt till vila då under dagarna, som jag skulle behöva pga den urusla nattsömnen, men nu när valet är mellan pest & kolera, så får det vara såhär... Imorgon har barnen sin "lokalen-dag", dvs den dagen i veckan som alla dagbarn & dagmammor ses på "lokalen" - håller henne antagligen hemma då med (många baciller samtidigt...). Ska ringa svärmor idag & höra om hon kan tänka sig att komma hit en sväng imorgon för att avlasta lite.


    Mugglan, lycka till idag!

  • Piggelin1

    ....aldrig trodde jag väl att nya bebisen ska hamna så nära A's födelsedag  Om en vecka fyller hon tre!


    Nu ska jag se till så att Amanda & jag får på oss lite kläder, borsta tänderna & håret


    SHIT förresten vad det snöar ute!! "Nu e de vinter" som Amanda just sa.


     

  • Piggelin1

    Omsan förresten, vad skönt att det redde ut sig med bildläraren - skönt med ljus i tunneln!

  • Piggelin1
    _koko_ skrev 2010-11-09 09:18:09 följande:
    piggis - Lider med dig, men vad gör man inte! Magsjuka vill man ju verkligen inte drabbas av i ert läge!! Men kom ihåg att risig mage kan vara tecken på förlossningsstart också.
    Koko, magen har varit lite risig av & till i flera veckor nu & varje gång har jag funderat på om det kanske är på G - men tji för mig hittills

    Fick tipset via Pirr när vi sågs häromveckan att bubbelbad & champagne kan sätta igång det, börjar snart bli dags att testa det


    Nu SKA vi ut i snön en sväng! Svårt att komma till skott

  • Piggelin1

    Kikar in  en sväng till idag...


    AM - ananasen är inhandlad, har bara inte hunnit äta den ännu Har fått tips om hallonbladste också, men inte kommit mig för att uppsöka ngn hälsokostaffär ännu (=inte tillräckligt desperat?!).


    Snaily, här i Västra Götalandsregionen kan man få gå upp till tre veckor över tiden, men många andra ställen i Sverigte har max två veckor har jag förstått. En tjej från mitt magplask med tyskt ursprung berättade att i Tyskland får du aldrig gå mer än en vecka över tiden, så det verkar vara olika överallt. Lite annan kurios är att i Tyskland är dessutom lustgas är förbjudet Anses skadligt!


    Liten, vi har nära att åka, så jag tror inte att en snöstorm skulle vara så farligt för oss, mer orolig isf för mina föräldrar som har lite längre att åka för att komma hit & hämta Amanda. Men det ger sig - verkar som om det slutat snöa här nu för tillfället.


    Smint - Amanda har faktist inte varit så rastlös ännu iaf, har försökt hålla lite lagom nivå med aktiviteter, så att både hon & jag får lite stimulans. Igår fm kom en föräldraledig kompis förbi en sväng med sina två barn, sen var A med på MVC igår em. Idag var vi ute i snön en liten stund på fm & sen i em fikade vi hos en annan mammaledig kompis (med en elvaveckors bebis). Imorgon fm kommer svärmor, så då händer det också ngt (& jag hoppas på lite välförtjänt vila efter lunch). Hoppas på att kunna köra lite liknande sen när vi går över till 15timmarsveckor när bebisen är här. Just nu är Amanda dessutom inne i en period då hon älskar att rita, måla, pussla - passar perfekt!

  • Piggelin1

    Parnassia - låter överjävligt jobbigt med nattsömnen Hoppas att ni får ordning på det snart!


    PB - söta rara du - vad glad jag blev över dina rader PRECIS så som jag känner! Idag har jag känt mig hyfsat stabil, men igår morse bara grät jag av frustration & trötthet. Samma sak strax innan jag skulle på kontrollen, tårarna rann när vi satt i bilen. Stabil - näpp, tror inte det Men BM's ord om att en timmes sömn på dagen kan jämföras med fyra timmars nattsömn - de orden kändes trösterika & var precis det jag behövde höra.


    Att svärmor omedelbums sa ja när jag frågade om hon ville komma imorgon, kändes också himla skönt.


     


    Ang Petters låt förresten, klickade på YouTube-länken du hade klistrat in & Amanda satt bredvid när jag gjorde det - tror hon sa "En gång till!!" typ tio ggr sen, så den låten gick varm här sent i eftermiddags!


    Nä, nu ska jag ta en varm dusch, har åkt på ont igen, fast att detta är "på riktigt" vågar jag inte tro, är lite för luttrad nu Men, förr eller senare så måste det ju vara skarpt läge, det vet jag ju iaf!


    Kram på er!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!