• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Sitter här & väntar på att min gamla chef ska kvista förbi på en kaffe, passar på att hoppa in en snabbis så länge...


     


    kängu skrev 2010-11-11 14:16:12 följande:


    Piggis förresten, tack för tipset om "Tagga ner- lagom bra föräldrar är bäst" (vet inte om du själv hunnit läsa den?). Jag tyckte den var superbra!! Den är ett tips till er andra i tråden också (om man nu känner sig träffad av titeln )
    Vad snabb du är! Jag har inte ens beställt boken på AdLibris ännu Men jag TROR att jag kommer att gilla den också, efter vad jag hört om den! Köpte du Hanne Kjöllers bok samtidigt med?
  • Piggelin1

    FAN - HELVETES - JÄVLA - SKIT!!!! 


    Idag var det första dagen sen förra torsdagen som vi lämnade Amanda hos dagmamman, pga magsjukan som dök upp hos en av de andra dagmammorna för en vecka sen. Har verkligen känt oss überförsiktiga & har pratat flera ggr med vår dagmamma senaste veckan för att kolla läget & alla hos henne har klarat sig.


    Fem minuter efter att min gamla chef (numera även kompis kan man nog säga) dök upp här i em, så ringer vår dagmamma & berättar att hennes egna dotter precis spytt Slänger mig i bilen & är hos dagmamman fem minuter senare & bokstavligen rycker hem Amanda. Handsprit när vi kom hem & nu håller vi tummarna att hon (och vi) ska klara sig. Dottern tror jag går i skolan tills kl 13, så hon & Amanda kan inte ha hunnit träffas så jättemkt, typ två timmar eller så, så man ju hoppas att de inte kramats för mkt.


    Eller som dagmamman, se till att klämma ur dig bebisen imorgon senast, det ska ju vara 48 timmars inkubationstid...


    Magsjuka kombinerat med förlossning känns sådär... Hade bebisen redan varit född hade jag varit lugnare, men just nu är jag verkligen über-überkänslig mot de bacillerna!


    ...var bara tvungen att vräka ur mig! Amanda undrade på vägen hem i bilen varför jag sa "skit, skit skit" - ooops!

  • Piggelin1

    Håller med Mugglan, läser sällan böcker om barnuppfostran mm jag med. Jesper Juul-boken ("Ditt kompetenta barn") köpte jag för 2½ år sen ism att jag var föräldraledig, men har nog inte läst mer än 20 sidor... Håller med om att ju äldre Amanda  blir/Ju längre jag varit mamma, så litar jag till min egen intuition mer & mer. Känns rätt skönt faktist, hänger väl ihop med att jag landat lite i rollen som mamma, kan jag tänka mig. För 1½ år hade jag värsta dippen & trivdes inte alls med den rollen, minns jag.


    Hanne Kjöller-boken läste jag för ett år sen & den var riktigt bra & rätt befriande tyckte jag. ...och denna "Tagga ner"-boken blev jag lite nyfiken på nu efter tips från en kompis - så det är väl med den frekvensen jag läser "barnböcker" tror jag. En om året känns lagom

  • Piggelin1

    Kängu - annars kan du få låna den av mig - finns i vår pockethylla!

  • Piggelin1

    Ska in till stan/mvc för kontroll kl 11 imorgon, om du är i krokarna då, så kan jag ta med den? Eller lämna in till din man (fast jag har glömt exakt var det är han jobbar).

  • Piggelin1

    Vill också dricka vin & äta ost! Men snaaaaart kan jag igen, alltid ngt

  • Piggelin1

    Hej allihopa o TACK söta rara för alla glada tillrop o grattis! Ligger här i sängen på Mölndals lasarett m världens finaste lilla (egentligen stora...) grabb på bröstet som stensover sen en bra stund tillbaka. Amanda vägde 3,1kg o var 49 cm lång, vår pojk nu 4010g o 53 cm Allt gick bra, personalen var underbar o otroligt mån om att det skulle bli en bättre upplevelse än förra gången, men så mkt snabbare än m Amanda blev det inte. Utdrivningskedet/Krysta är verkligen inte min kopp te Min spontana kommentar när han äntligen kommit ut mha sugklockan var: TACK gode gud för sugklockan!!! BM konstaterade att den kommentaren har hon aldrig ngnsin hört under hela sitt yrkesliv förut Bara ett enda stygn, enl BM antagl samma ställe som förra gången. Skönt!! Kram på er alla!

  • Piggelin1

    Ett snabbt inhopp innan jag måste hoppa i säng!


    PB, tänker på dig massor under din hemska väntans-vecka. Kramar i mängd


     


    Måste bara beklaga mig snabbt över ett förbaskat trist missöde/bakslag idag


    Vi köpte ju en ståbräda till Bugaboon som vi hämtade häromveckan. Innan lilleman kom, så skulle vi monterat den & även byggt om Bugaboon till liggvagn (har ju använt sittdelen till Amanda fram tills nu i princip, om vi inte använt en sån där liten ihopfällbar sak), men det har inte blivit av & både mannen & jag visste att tar vi bara fram grejorna, så går det på en halvtimme. Planen var att ta premiärpromenaden med vagnen idag på em


    Sagt & gjort, mannen plockade fram ståbrädan, skruvade ihop den, satte på den på chassit, Gav sig ut till förrådet för att hämta in "Bugaboo-resväskan" eftersom det var där vi lagt "baljan" när vi byggde om vagnen för ca 2½ år sen. Väskan FANNS INTE Jag var ute & rotade, mannen gjorde det två ggr till, vi har kollat på vår minimala vind typ tre ggr, under sängar osv osv - väskan finns inte att hitta ngnstans!! Mannen har nu även kollat bilder från förra sommaren som han tog på förrådet precis när han & systersonen isolerat det - där kunde vi se att den inte fanns Så NU inser vi att det där inbrottet i vårt garage, som vi hade när vi fortfarande bodde inne i stani lgh (några månader innan vi flyttade), då vi inte trodde att vi blivit av med ngt - då snoddes Bugaboo-väskan & därmed även liggdelen Så JÄVLA ledsamt & snopet! Så nu har vi ingen liggvagn & kan inte gå ut med lilleman


    Dock har mannen pratat med en kompis ikväll, som också har en Bugaboo & vars båda söner vuxit ur liggdelen, så nu åker han hem till henne imorgon & lånar den, så har vi ngt att använda så länge iaf! Ska kolla Blocket & även kolla med en barnvagnsaffär imorgon om man kan beställa "baljan" separat.


    Samtidigt så känner vi oss sååå himla dumma, som kunde missa detta att väskan blev stulen. Men samtidigt så har vi ju inte haft ngt som helst behov av den de senaste 1½-2 åren & just den tiden, hösten 2008, vintern 2009 var det så mkt annat som tog kraft & energi - skulle vi båda få behålla jobben, skulle lgh bli såld - all den oron...


    Jaja, det är ju materiella ting & går att ordna & tills vidare har vi ju en tillfällig lösning nu, men ändå! Sååå jädra snopet & trist!

  • Piggelin1

    Annars är allt bra & lilleman världens sötaste, men ser till min förskräckelse att klockan är kavrt i elva & jag måste duscha innan jag hoppar i säng - & man har ju ingen aning om hur natten blir...


    Återkommer!


    Kram på er!

  • Piggelin1

    September - TACK söta du för länkarna, mannen har redan kollat & det är mkt möjligt att vi beställer via dem! Liggdelen vi får låna ska se helt OK ut, den är röd & vår sufflett på Bugaboon är också röd, så tills vidare får vi en helröd vagn (vår liggdel var gråsvart).


    De köpte sin vagn i NYC precis som vi, de var där någar månader efter oss.


    Koko, har funderat på det där med försäkringen, kvitto har vi ju kvar, men vagnen är de facto köpt 2007, i NYC & stulen ngngång slutet 2008, början 2009. Men man kan ju alltid kolla upp!


    GRATTIS Livia på fyraårsdagen Vad många det är som fyller år idag! Ingen tårta på sängen här (fast hon frågade efter det!), men väl skönsång & paket. Först sjöng vi "vår" födelsedagssång (som jag har med mig hemifrån & mamma i sin tur via mormor) - hon rörde sig inte. Sen sjöng vi Ja må hon leva & då vaknade hon till liv & började ivrigt öppna presenterna Nu är hon hos dagmamman & hade med sig glasspinnar som hon själv valde i affären igår med sin pappa. Tårta blir det sen i em när hon kommit hem. Blir lite knas med kalas igår pga lillebrors ankomst, så vi kör det lite i etapper, med början imorgon då mina föräldrar förhoppningsvis kommer en sväng för kombinerat firande & titt på lillebror. Men eftersom hon fortfarande inte är så gammal, så tror jag inte att hon förstår så mkt av just den kalasbiten ännu


    Dockskåp - mina föräldrar har ett stående hos dem som Amanda lekt med flera ggr & mamma har frågat om vi vill ha det (det lär inte bli fler barnbarn nu - men tolv stycken i åldrarna 20 år till knappt 4 dagar räcker långt ). Än så länge tycker jag att de kan ha det där så kan hon leka med det när hon är där, men så småningom tar vi nog gärna emot det!


    AM - vad FINT dockskåpet var & vad roligt med skattjakt på morgonkvisten!!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!