• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BrudSommar2006 skrev 2011-02-03 20:37:43 följande:
    Zumba verkar vara något för mig men när ska det bli av, inte ens om jag skaffar hem en dvd tror jag det kommer bli av, inte just nu i alla fall.
    Om man är motiverad så hittar man en tid Såg på "mina" sexlingar igår (www.tv4.se/1.1349416/sexlingar_i_familjen) och mamman tränar inför maraton - det du!

    Tinga: ja jag är inne på att göra studiebesök på neo, ska prata med min BM nästa fredag om det. Jag tror det är bra att vara lite förberedd. Det känns skönt att höra att jag kanske har lite för negativ syn på det hela, har blivit så itutad med alla risker...

    Men hey, idag är jag i v24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • muggles
    _koko_ skrev 2011-02-03 21:06:30 följande:
    Vet ni nåt konstigt, mitt ben har fortfarande domnat skinn mellan knät och foten! Jag Googlade lite och kom fram till att jag har MS, då slutade jag googla. Antagligen och förhoppningsvis är det bara nån nerv i kläm, men jag undrar hur länge det tänker sitta i?
    Det är ingen liten minipropp? Du ska inte ringa sjukv.upplysningen?

    Ang såser så funkar nästan allt med turkisk youghurt så det har vi alltid en burk stående i kylskåpet. Tex turkisk youghurt + sweet chili - jättegott till lax!
  • muggles
    start september skrev 2011-02-03 22:16:21 följande:
    Telis,

    det du sade om illamående v7-9 tröstade mig. Jag har de sista dagarna mått markant mycket bättre och hoppas att det kan få vara så utan att det hemska tankarna kommer. Håller dem ifrån mig till två veckor till till nästa VUl tänkte jag.
    Med Moa mådde jag bara illa v7 och nu med tvillingarna v7-11 ung (vanligt att illamående är betydligt värre med tvillingar tydligen).

    Oupsie: oj börjar det dåliga mammasamvetet redan?! Moa behövde sola de första dagarna, det är jättevanligt!

    Grattis till Smint också!
  • muggles
    Hattis skrev 2011-02-03 23:48:49 följande:
    Nu skaaa jag gå och lägga mig bredvid min underbare make som hade semlor och rosor som väntade på mig när jag kom hem

    Natti och kram alla!
    Ååååhhh, underbart! Så väl unt!
  • muggles
    fru AM skrev 2011-02-04 09:20:31 följande:
    Här var fläskfilélänken.

    Har du recept på körsbärsbruléen? I LOVE körsbär - och brulée ...

     


    Dito!!!!
  • muggles

    Lappis: Clas Ohlsson (!) av alla ställen har sånt som bryleformar också och inte alls dyra. Skulle tippa på att Ikea även har...

  • muggles

    Fossing: jag tycker AMs fläskfilérätt låter utmärkt för LCHF:are. (Dock är jag precis som AM så uppfostrad att jag äter det jag blir serverad, ställer inga LCHF-krav när jag är bortbjuden!) Men jag skulle ha serverat en rätt med proteinet för sig (tex fläskfilé då) och potatisen (tex potatisgratäng el hemmagjord klyftpotatis) för sig och så kan de ta av det de vill. De kan ju ta bara protein och sallad?

    Själv är jag inte rabiat LCHF:are på ngt sätt. Jag äter en hel del kolhydrater och speciellt på helgen så skiter jag i det ganska mkt. Jag skulle aldrig avstå en god potatisgratäng!!! (Men däremot kan jag avstå trökig pastasallad el vitt ris som jag inte är särskilt förtjust i.) Vill jag vara diskret ngn gång så tar jag av allt, dock endast en mindre mängd av kolhydraterna... så är det oftast ingen som märker el kommenterar ngt.

  • muggles

    I natt drömde jag att maken hade hittat ngn annan! Det var hemskt!!!! I drömmen sa han att han nog ville skiljas och jag tog av ringarna och då var det liksom ett vitt "band" på fingret (vi var på semester i drömmen så handen var lite brun). Det var så himla ledsamt!

    För några veckor sedan sa jag apropå ett tv-program att "jag hoppas vi håller ihop hela livet" och han svarade "men det är väl planen?!" och detta dök upp i drömmen, där jag tänkte att "värst vad han ändrade sig fort!".

    Jag tror detta är mitt undermedvetna jag som är orolig för att han ska försvinna nu på ngt sätt (genom olycka el likn) och lämna mig ensam med 3 barn... Men det var skönt att vakna upp imorse och upptäcka att det var en dröm!

    Fick mejl nu från honom: "jag har slutat leta efter andra " puh!

  • muggles

    Fossing: börjar du äta "vanligt" igen så går du upp ja Jag har inte behövt köra speciellt hårt på LCHF för jag har mest varit intresserad av att behålla min vikt (alltså nu snackar vi innan jag blev gravid), behövde inte direkt gå ner. Sedan vi fick barn har jag gått ner från att träna 3 tunga pass i veckan till 2 och då behövdes lite andra metoder för att hålla vikten (före 30 kunde jag äta vad som helst utan att öka ett gram men inte nu längre...).

    Det är en vanesak det där med att skippa kolhydrater och hur "rabiat" man måste vara, beror på hur mkt man vill förlora. Grejen är att det är väldigt mkt energi i kolhydrater; tex i potatis, ris, pasta etc. Pga det så får de flesta i sig för mkt energi - mer än de gör av med.

    Jag har kört LCHF-light: dvs när jag äter lunch så äter jag i första hand proteinet + fettet och grönsakerna. Tex om lunchrätten är pannbiff med sås och potatismos, så äter jag pannbiffen med sås (plus kanske pyttelite potatismos bara för smakens skull) och så äter jag grönsakerna. Och då äter jag tex rivna morötter vilket alltid finns på alla salladsbufféer - det är visserligen kolhydrater men betydligt bättre sådana än tex potatismos. Rivna morötter ger ju fibrer, vitaminer och mättnadskänsla medan tex potatismos mest ger god smak och för mkt energi till kroppen...

    Man märker till sin förvåning att genom att äta protein och grönsaker så blir man dels mätt längre (=gör att man småäter mindre och mer sällan) och man får heller inga insulinpåslag vilket gör att man inte blir godissugen. Man orkar mer, blir piggare och mår helt enkelt bättre.

    Så jag kör LCHF-light på veckorna och sedan äter jag allt som jag vill på helgen (och där ingår godis ).

    Funkar bra för mig. Efter ett tag vänjer man sig och det känns absolut inte som ngn uppoffring för mig att skippa potatis, ris, pasta, vitt bröd för det är iaf inte det som smakar godast tycker jag. Det är ju köttet/fisken plus såsen som är det göttigaste - tycker jag!

    Riktiga LCHF:are (dvs de rabiata) äter inte vissa frukter för att det är kolhydrater i. De äter inga "grönsaker under jord", dvs rotsaker som potatis, morötter, palsternacka, etc utan bara "grönsaker ovan jord" dvs paprika, blomkål, broccoli, gurka, tomat ... Men sådant tänk orkar jag inte med. Klart man ska äta frukt!!!

    oj nu blev det nog lite långt...

  • muggles

    Förresten vår vagn har kommit - ska hämta ut den idag! Jag som redan börjat noja om att priset var för bra för att vara sant...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!