Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nä, nu är det godnatt och förpassa sig en våning upp som gäller.
      Tråden


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oupsie, oj vad spännande den närmsta tiden är nu! Vad skönt att de inte verkar ifrågasätta utan letar tid!


    Klockarbol, Men hallå i lådan!


    Telis, STACKARS dig! Vänder detta inte snart så måste du verkligen tillbaka till doktorn så det tar ordentliga prover.


    Halsböld har jag sluppit, men däremot hade jag den tveksamma turen att lyckas få BÅDE halsfluss och körtelfeber på en och samma gång när jag gick i 8:an. Det var det klart värsta jag varit med om och jag hade så hög feber att jag yrade och inte visste vad jag gjorde. Det enda jag minns av natten på akuten var att läkaren ryggade bakåt och faktiskt sa "åh hjälp, det här var den värsta hals jag sett, du ska upp på avdelning omedelbart"
    Sedan låg jag i isolerat rum i en vecka och fick värsta grymma smärtstillande för att få i mig flytande-vilket ändå gjorde vrålont att försöka svälja. Sedan var jag sjukskriven och hemma från skolan i tre veckor till. En hel MÅNAD missade jag av skolan!
    Missade skoldansen, luciatåget och allt vad det var...

    Ja, inte vet jag varfö jag svamlar om DET för dig-det blir du ju inte bättre av, mina gräsliga minnen bara poppade upp av ordet "körtelfeber"

    Liten, absolut! Gåstavar har jag redan och jag använde dem med väldig framgång för några år sedan då jag gick-bokstavligen-ner i vikt  med ungefär samma upplägg fast mer intensivt gående och lite mer generöst matupplägg än nu. Det jag inte hade då var råsaftscentrifugen. Jag promenerade min ner 10 kg på 9 veckor. Just för att det är ett minne av framgång, så kändes det naturligt att plcka upp igen och sjukgymnasten sa också det"fram med allt som du har av sådant du lyckats med".
    Just nu är min kondition dock så fruktansvärt usel att det faktiskt (hemskt nog) räcker gott med vanlig promenad i någorlunda rask takt. Jag måste igen säga hur GLAD jag är för mina skor! De gör det helt plötsligt fullt möjligt att gå trots is och snö.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nu fick jag förbud att sitta här. Min son ska baka sockerkaka ur barnkokboken an fick av mig i julklapp. Jag förväntas stå med och stötrta, men "han ska göra allting själv".
    Och JA, jag tänker äta sockerkaka medmin pojke när den är klar.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2011-01-27 16:30:50 följande:
    muggles, nej jag tror inte att det är körtelfeber. Det kommer ju av ett virus och jag hade streptokocker i halsen. Dessutom brukar man ju ha hög feber då och jag ligger bara mellan 37,5 och 38,5. Min bästa kompis fick det på gymnasiet och blev inlagd och jag blev helt chockad när jag kom dit och hälsade på, jag har aldrig sett någon se så risig ut.

    Jag tycker det låter som dina streptokocker är fullt tillräckliga. Usch! Känns det som att antibiotikan börjar ta något alls än?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Telis, men fy faan vad jobbigt! Åh stackare, jag vet så vidrigt väl hur du mår. Hoppas verkligen de värsta dygnen passerat nu och att du får känna imorgon att det vänt. Men annars måste du ju bara till läkaren igen. Är du ensam hemma med Televiken? För om du inte är det, så borde du nog bädda ner dig och bara ligga där. Krya på dig-kram!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Telis, jamen det visste jag ju egentligen *teflonhjärna* Vilken evinnerlig tur mitt upp i allt! Jag tänkte på det, för jag vet att de gånger det varit halsfluss så brukar jag ha varit fullständigt utslagen. Det är liksom inget resonemang runt ifall man skulle kunna vare sig ditten eller datten. Och sedan slår det mig att somliga andra människor har ju sånadäringa knädatorer och kan ligga till sängs och skriva. Det har inte jag så jag tyckte det verkade så hemskt jobbigt att sitta uppe och vara med oss...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    AM, oj vilken skillnad det var på hur många ägg det skulle vara i de olika semifreddosarna! Och bara gulan i den första.


    Jag gjorde den här i julas:


    http://www.recept.nu/1.273643/leila_lindholm/efterratter_godis/agg_mejeri/leilas_lingonsemifreddo

    Då var det gott med en rätt syrlig efterrätt, mitt i allt julgodis Men den med nötterna tycker jag låter jättegod också. Semifreddo ska bli min nya sorts efterrätt! Vi tyckte verkligen om det här.(som om det vore något konstigt iofs, när det kommer till mig och efterrätter)Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tinga, plastad frotté fanns på metervara på Babyland i Bromma då det bagav sig för min del, det finns säkert fortfarande att få tag på.

    Oms, välkommen hem! Så härligt att du haft det bra!

    Cicci,Tarmvred?
    Fyllde Sweet år igår?

    *inser att jag har mängder att läsa ikapp bara för igår.*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oupsie, HOPPAS du får en god resa med det du ha framför dig nu, alldeles oavsettnär exakt Daisy ska ligga i din famn. Jag unnar dig SÅ mycket att få ett bra avslut på den här jobbiga graviditeten!

    Sweet, fina tjejen, GRATTIS i efterskott! Vilken god lunch ni hade!

    Tinga, jag skulle kunna ha en lååång utläggning om de monumentalt stora skillnaderna i "stolt" och "självgod". Men jag torr du vet alldels utomordentligt vl själv att de orden inte är samma sak, så det kan vara. Istället säger jag bara: Var STOLT för bövelen kvinna, för satan i gatan vad ni har kämpat med det här! Piff & Puff kommer aldrig så länge de lever att kunna tacka er nog.
    Du kommer att kunna hänvisa ALLT i framtiden till "Jag må kanske icke fött er med smärta, åtminstone är det en baggis i sammanhanget, men jag har torkat, lirkat och trugat utöver att vaka, oroa mig och hoppas för era liv så ni har EN DEL att återgälda" och så ger du dem toaborste, skurtrasor och smutstvätt och pekar, medan du själv sitter i finfåtöljen, lojt tillbakalutad med ett glas vin. Så det så.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hm, min son är också sjuk! Han har haft feber sedan i fredagskväll, när han efter handbollsträningen kom hem och sa"jag känner mig helt färdig mamma! Det gör så ont i halsen!" Så, ingen match för honom idag heller. Sist fick han avstå för att han sträckt baksidan av knät.
    Jag får hålla honom hemma imorgon, så han har en feberfri dag åtminstone. Plötsligt framstår hans kinkiga och skitsura humör under förra veckan i lite annan dager...

    Flunsan jag själv åkte på innnan min födelsedag satt ju i i över två veckor, så man börjar ju känna att det kunde få bli kurant härhemma nu.

    Hur är det med Telis? Du verka ju ha åkt på både virus och streppar-precis som jag så ofta haft. Det är inget kul alls! Ofta missas det ena eller det andra också, beroende på vilket som visar tydligast symtom. Du har väl fortsatt ta pencillinet? En av alla de många läkarna jag träffat under åren, sa att det inte är så ovanligt att man har "lite av varje" och att det då dels kan ta hemskt lång tid innan kroppen orkat mota både virus och bakterier, och att man mycket väl kan behöva pencillin, fast att de snabbaste halsodlingstesten inte visar något.
     
    Nu när bättringsvägen förhoppningsvis är på G, skulle jag rekommendera en insats för immunförsvaret med Chi San och Mivitotal samt smoothies och juicer med bär/frukter och grönsaker, Grönt thé, honung, färsk ingefära etc. Allt för att ge kroppen lite boost för att slippa åka dit igen, vilket är gräsligt lätt hänt efter en sådan pärs som du har nu.
    Blåbär har tex visat sig innehålla något som faktiskt hjälper kroppen att ta hand om virus. Honung, vitlök och ingefära är antibakteriellt. Ingefära är ju värsta dunder medicinen mot allt möjligt i Kina förresten. Chi San innehåller Rysk rot, Rosenrot och ginseng har jag för mig. Man blir faktiskt piggare av det.

    Själv josade jag en blandning av tomater, selleri, morot, apelsin och chili, för att chili ska sätta fart på både matsmältning och förbränning. Jäklar vad starkt det råkade bli!
    Vi drack den vrålstark i tre dagar, men idag hade den stått till sig så galet stark att jag fick blanda ut den med ny juice så det blev hanterbart att få i sig.
    Jag prövade chili i frukostjuicen med. Apelsin, blodgrape, morötter och citron plus chili då. Jättegott! Jag kommer aldrig mer att få en UVI så mycket surt jag får i mig med juicerna!
    (Grape är också bra för förbränningen förresten, precis som selleri och ingefära)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!