Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Godförmiddag!

    Jaha, jag ska väl långpromenera hade jag tänkt, fast oj vad man liksom kommer av sig när man ser tatt det blåser och regnar! Rynkar på näsan

    Stapla lite ved måste vi nog också idag och röja i köket också, för det gjorde Ingen igår.
    -När den där Ingen gör, ser det så jäääkla illa ut efteråt så man får göra om det själv ändå , har ni märkt det?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2011-02-05 12:01:09 följande:
    Styleroom kan jag för övrigt fastna på i evigheter. Jag blir så fascinerad av att folk orkar lägga ner så otroligt mycket tid på renovering och inredning. Som det här till exempel: www.styleroom.se/album/2032 Det är ju jättefint men hur orkar man med så mycket vitt och svart?
    Allvarligt talat, det ser ju inte ut som om det bor några människor där!
    Jag tycker nästan synd om barnet som äger den där Fjällrävenryggsäcken, för VAD händer när den ungen spiller ut sin mjölk?
    Eller det är klart, har man sådan otrolig kontroll på varenda dammkorn, alla papper och varenda pryttel, så har man det givetvis också över sitt humör...

    ...eller så HAR man inga pryttlar och heller inget humör....

    Å andra sidan blir jag avundsjuk och ångestfylld över att jag aldrig kommer att ha så glänsande och rent ens nrä vi har städat-helt i linje med vad Liten skrev häromdagen.

    Men sedan vet jag ju att det där inte alls är min stil öht, så då får jag väl leva med mina pryttlar, krusiduller och alla färgerna-och med mitt humör.Obestämd
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oooo lilla Daisy! Hjärta fina tjejen! Och den där blicken som är alldeles ny och aldrig har sett något alls förut, men ändå ser ut att veta allting...

    Jag har både promenerat, gått med maxlut på det där bandet på brandstationen, gjort mina styrkeövningar med boll och gummisnodd och stretchat, så nu efter att middagen är äten och köket dessutom rejält städat, sonens läxor för dagen igenomnötta och sambon tvingats att torka köksgolvet, ja då vet jag inte riktigt... Lite mer vin?
    Varför är det inget jag vill se på TV ikväll?

    Jag tror jag ska vispa ihop lite chokladpudding. Efterrätt hör till livet det med.

    Apropå metoder och dieter så tänker jag använda mig av hela alfabetet. Så får man väl försöka hitta något för alla delar i livet på varje bokstav.

    Hur har Göteborgarna det idag? har ni blåst bort?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2011-02-05 20:33:07 följande:
    PB-igår trodde jag att vårt hus skulle blåsa bort låg vaken länge tills maken kom hem mitt i natten. Blåser rejät här nere än, att göra sig fin i håret är ingen mening
    Vad är det för övningar som du ska göra på bollen?
    Ja jädrar anacka vad det tar i! Lyktstolparna svajar fram och tillbaka och jag bara väntar på att verandataket ska släåppa och segla iväg över bygden...

    Övningarna är ett papper från sjukgymnasten med till att börja med 7 övningar. Jag har fått ett gummiband och köpt en sådan där balansboll/pilatesboll. Alla övningarna är primärt till för att ta  itu med min nack-rygg och muskelvärk på olika sätt. Stabilisera upp och stärka bål, ländrygg, axlar, nacke, bröstrygg etc. Har gjort dem några dagar nu och fått in hur de ska vara och det känns när man gör dem rätt. Typiskt sådana där som alla med stillasittandejobb också skulle ha.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hej alla!

    Jag inser att det kanske är bäst att jag skriver en ad så ni slipper spekulera och undra.

    Jag har det skittufft just nu och mår verkligen inte alls bra. Det känns väldigt mycket "ett steg fram-och tå tillbaks" eller hur jag ska uttrycka mig.

    Det har inte hänt något särskilt-och det är väl egentligen det som skrämmer mig mest och verkligen är jobbigt. Om jaghade ett visst speciellt skäl så vore det mindre ångestfyllt.
    Jag ska till kuratorn imorgon och får väl där försöka sätta ord på mina känslor. För jag är mest överfylld av dem just nu, trots att jag på sätt och vis mest känner mig alldeles tom.
    Jag orkar inte delta som vanligt i trådarna och jag blir ledsen av vad som helst. Det räcker tex med att läsa om alla namn och så plötsligt slås av inskiten att jag aldrig får ge de namn jag själv har i hjärtat till någon.
    Jag kommer till och med på mig själv att tänka saker som"jag önskar hellre att jag hade en grav att gå till än att det är som nu-att jag själv är själva graven, med ett dött och ofruktsamt inre" Jag ber om ursäkt om det verkar som ett övertramp på alla som förlorat barn genom missfall eller som Snorkis. Jag menar inte att jag verkligen vill byta, utan det är mest ett exempel på hur svarta tankar som rätt som det är kommer. Då självföraktet är som värst eller vad jag ska säga.

    En faktagrej: jag fick ett brev av läkaren där jag uppmanas att komma in för omprov. Mina blodprover visade på för hög ämnesomsättning-dvs det kan om proverna återigen visar samma, vara fel på min sköldkörtel. Det kan ge symtom som kan förväxlas med depression...

    Jaha! Så just när jag själv kapitulerade och insåg att "jag måste nog ha medecin ändå, för så här kan jag inte ha det" så visar det sig att jag kanske inte alls sak ha anti depp utan annan medicin och "laga" sköldkörteln istället?

    Iallafall så var det ju bra att jag hade dem att ta en massa prover då. Imorgon åker jag och gör det där omprovet.

    Förresten så fick jag nästan panik när jag fattade att det kanske är något sådant. Jag blev tvungen att ringa CvL för att få bekräftat att de verkligen hade kol på just sköldkörteln under mina behandlingar-annars hade det ju VERKLIGEN varit pengarna i sjön, eftersom både för höga och för låga värden påverkar fertiliteten och dessutom själva graviditeterna, med missfall etc. OCH kan skada barnet.
    Som väntat var det såklart så att de hade koll på värdena. och då var de bra.

    Så. En rad senare....Skäms Nu vet ni åtminstone lite löst. Jag ligger lågt just nu, helt enkelt för att jag inte riktigt orkar. Men jag försöker läsa så smått så jag inte tappar bort er helt. kram


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Porchez, vad gäller pojknamn kan jag meddela att vi har EXAKT samma namnsmak, på båda två. Det ena torde vara självklart för min del, och det andra är vad jag skulle kallat nästa son för ifall jag hade fått någon.

    Det gläder mig förresten att det är flera som nämnt just min sons namn som ett som är fint (fast det är "bibliskt"?-Hebreesiskt är det iallfall., liksom mitt eget-som jag faktiskt också tycker är fint), Vi har fått en del höjda ögonbryn över valet av namn nämligen. "Jaha ojdå, men vad ska ni KALLA honom då?!" sa folk.
    (Lite allmänt kan man ju vara försiktig med att aaaaavsky olika namn, eftersom det ju inte är så kul för dem som heter det, tänkte jag på häromdagen bland alla uppräkningar)
    Min erfarenhet är att namn jag först reagerat på med ett stilla "oojsan" inombords, inte alls är vare sig fula eller konstiga bara jag vant mig. Tvärtom brukar de småningom bli mer personliga.

    För min egen personliga del är det viktigt att namnet förutom att låta vackert ska betyda något bra.

    Benjamin-lyckans son
    Emanuel-Gud är med oss
    Samuel-Gud hör bön
    Gabriel-Guds kämpe
    Jonathan-Guds gåva
    David-den älskade
    tillexempel

    Mitt eget namn betyder visst "flitigt bi" och är förutom ett människonamn en liten humla. Betydelsen har sedan förändrats till att även betyda "Den vältaliga", har ni hört på maken...

    Det här med namn har ju i många kulturer verkligen haft stor vikt just i fråga om betydelse. Numera har vi i väst uppenbart en hel del andra parametrar. Det internationella tänket är ju inte konstigt utifrån att vi lever i en helt anna kontakt med andra länder idag än förr.
    "Svenska" namn kan det knapast finnas särskilt många utöver de fornnordiska?
    Jag menar, merparten av våra vanligare namn är säkert influerade och tagna från Tyskan och införlivade sedan hansatiden. även Frankrike och England med hoven och alltihop borde ha påverkat. Och såsist men inte minst hebreeiskan och grekiskan med Bibeln då.
    Det är jättekul med namn och historia, trender och växlingar tycker jag och att höra hur man tänker i fråga om namn.

    Lappis, namn som
    Isabelle, Helena, Edith, Julia (Juliette), Elisabeth, Johanna, Maria, Beatrice, Mirjam osv kanske känns för 70-tal? annrs tycker jag alla de och en massa fler går jättebra att säga på både svenska och franska inne i mitt huvud iallafall. Inte för att jag minns om du ens ville ha någon input, men ändå.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2011-02-10 21:46:29 följande:
    pb - tjejnamn har jag och maken börjar faktiskt så smått acceptera det. Det är värre med killnamn.
    Aha! då är jag med. Nå men något av alla mina gudfruktiga namn därovan då? Som det min egen heter tillexempel. Bättre betydelse kan man ju inte ha...
    Förresten var det kanske du som sa att du hade det som ett namn? Sorry, jag är helt förvirrad...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vickan, ja hälsa verkligen till Parnassia! Inte för att jag är till något vidare stöd för någon för närvarande, men för att jag tycker om henne så mycket! Hälsa det! Hon kvalar lätt in bland de goaste tjejer jag träffat. Min sambo håller med.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    porchez skrev 2011-02-10 21:56:14 följande:
    blev ett konstigt inlägg där, men blev konstigt så jag kunde inte skriva...

    Vad roligt PB,har aldrig varit med om någon som varit positiv till mina namnval... Men det är säkert för att det inte är de "populära" namnen som jag gillar

    Förresten så när jag var hos frisören idag så berättade hon att hon skulle gå en kurs nästa vecka om en ny sorts hårförlägning, sen frågade hon om jag kunde tänka mig att ställa upp ifall hon skulle behöva öva på någon sedan. Hon trodde jag hade ett bra hår att testa på och att det skulle passa på mig
     Om jag vill!! gissar att jag bara får betala för material kostnad då... kul att testa på att vara riktigt lång hårig... OM det nu blir så.
    Du vet vad min son heter va? Jag har bestämt för mig att det står i galleriet.
    Jag har iofs inte någon prestige i att det ska vara ovanligt, men det gör mig verkligen inget ifall det är det.

    Hade han blivit en flicka hade vi valt mellan Ida (forntyskt, ung "den vackra och flitiga" och Annie, (hebreeiskt och betyder "nåd", eller Linnéa,  som en kontrast till att jag också gillar de  längre mer melodiösa namnen. De korta och lite käcka gillar jag alltså också.
    Det svämmar för övrigt över i vår krets av Emma&Klara, Linnéa, Evelina, osv. En del namn får man liksom avstå när ens syskon valt dem till sina barn.
    Fast mitt absoluta favvonamn för en flicka är mig så ömt och sorgfyllt att jag inte kan säga det högt, för då gråter jag. Det skulle kännas helt gräsligt om någon plötsligt döpte sitt barn till det. Hetlt ologoiskt, eftersom jag bara tycker det är roligt om någon döper sin son till samma namn som min egen son.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag ska också släcka ner. Det är en tidig tid hos kuratorn imorgon. Jag hoppas jag får sova lite inatt. Godnatt allihop!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!