Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej hej!

    Har inte hunnit läsa ikapp, men har snappat upp att Snorkis är gravid igen! Stort grattis tjejen och till din make också! Nu bara måste det gå bra allting!! Så fint med arrangemanget vid graven! Och åter igen tack för att du delar med dig av dina tankar och lär oss (mig) en del nytt om sorg. Jag har tänkt att om man nu, fruktansvärda tanke, måste förlora ett barn i magen hade jag velat att det hänt så fort som möjligt under graviditeten. Hade jag varit tvungen att förlora ett i livet hade jag valt så sent som möjligt förstås, men jag hade förut inte kommit fram till om jag tyckt det varit minst fruktansvärt och helvetiskt med att förlora ett sent i magen eller tidigt i livet. Inte förrän jag läste vad du skrivit. Då tedde det sig fullkomligt glasklart att man ville haft så många minnen som möjligt från sitt barn. Jag tror och hoppas av hela mitt hjärta att du kommer få många, många fina minnen av detta syskon du bär i magen iaf!

    Grattis också till Pirr! Jag vet dock inte heller om det var på julafton eller juldagen hon kom, men en HON verkar ha kommit iaf!

    Nu ska jag ut och kolla hur det går för maken och Prinsen med sin nya snowracer. Är hemma sedan Juldagen efter firande hos mina föräldrar. Konstaterar att det blir julfirande här nere utan dem och utan att ge sig ut på vägarna alltför långt nästa år, hurra för det!! Och god fortsättning på er allihop!

  • Vännerfan

    Snaily, Åh, så jobbigt att lilla Yngla har så ont i magen! Mina barn har mest haft lite "startproblem" med att få igång tarmar och så och vi har kört Mimifom, Magdroppar, masserat och ammat "upprätt". Mycket mat när det var matdags. Inga småslattar. Ska läsa noggrannare vid senare tillfälle och se om jag har fler tips. Jo, Windi hade min granne http://www.windi.nu/?gclid=CKif3datjKYCFRQu3godJ08Uqg och var lyrisk över den. Stor kram!

  • Vännerfan

    Mugglan, Hoppas du fick lite sömn inatt iaf. När jag var uppe hos lill-prinsen inatt kände jag att jag ska vara JÄVLIGT glad över att jag öht har en bebis att gå upp till. Jag kan liksom inte fatta att detta har hänt. Och om det inte går bra på måndag vet jag verkligen inte vad jag gör. Kram igen, trots att det känns så himla futtigt.

  • Vännerfan

    Fint skrivet AM- att Världen kommer stå stilla på måndag kl13 för oss alla i tråden...
    Nu rinner tårarna igen. Har väldigt svårt att tänka på något annat just nu. Att något som jag inte ens skulle önska min värsta fiende skulle hända en av mina bästa vänner. Livet är SÅ orättvist!!

  • Vännerfan

    PB, Jag tycker du fått ihop en jättebra plan för ditt födesedagsfirande och hoppas att du vaknar upp betydligt friskare imorgon! Grattis i förskott från mig också!

  • Vännerfan

    Sept, Tror inte jag varit inne sedan jag sett att du plussat. Grattis! Hoppas så att fragminet hjälper denna lilla krabat att stanna kvar. Du är en riktig kämpe. Förstår att ni inte har mycket val, men beundrar ändå din inställning att fortsätta kämpa på och jag tror inte jag kan föreställa mig hur denna resa varit och är för dig och din make. Kram!

  • Vännerfan

    Ja, detta är verkligen helt förskräckligt, Mugglan. Och vad hemskt om inte ens en lyckad op betyder att faran gällande TTS är över. Usch, jag kan liksom inte ta det till mig. När den här tråden startade gick ju allt så himla bra för alla. AM födde Livia, jag Prinsen och sen fortsatte det med BS, Cicci, Frullan, Snartis, dig osv osv. Ett plus ledde till ett friskt litet barn ganska länge. Nu verkar all tur ha vänt och ersatts med det ena förskräckligare än det andra.

    Frullan, Usch, vad är det som har hänt dig då? Om du vill berätta.

    Och hur är det med Snartis förresten? (riktar frågan till henne själv om hon skulle smygläsa)

  • Vännerfan

    AM, Ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag minns Livias hjärtfel tydligt nu när du påminde om det och att det var allvarligt. Jätteskönt  att det gick bra sedan ändå!

    Cicci, Jag visste att Victor hade gulsot i början, men inte att det var så många turer för er till sjukhuset. Jag har för mig att du inte skrev så mycket här under just den sommaren? Skönt att det ordnade sig även för honom!

    Det var nog inte fullt så rosa och lätt och bra som jag minns det första trådåret som. Nu i efterhand ser man ju bara våra friska barn och att alla fick behålla sina bebisar i början av tråden. Men som det är nu så räcker det helt klart med hemskheter för åratal framöver! Kram till Hattis och Mugglan och Sept!

    Snartis, Grattis till plusset men hoppas det slutar blöda så ni slipper åka in och att det inte är myomet igen! Kul att du lämnade en rapport till oss iaf! Smyg gärna in igen!

    Nu måste jag smyga ut och hjälpa till med maten!

    Kramar

  • Vännerfan

    God morgon i tråden!

    Fossing77, Välkommen!

    Smint, Jag fattar inte heller varför alla barnen älskar Manboy! På Prinsens dagis sjunger de "Manboy, manboy, jutte jutte manboy"...


    Liten, Låter som ett lyckat kalas. Har det gått fortsatt bra med vällingen på morgonarna för lilleman? Har dina bröst pallat utfasningen bra? Ska din man vara hemma nu? När är det dagisdags?

    Oupsie, Håller verkligen tummarna för att din foglossning kommer bli bättre efter förlossningen! Det blir den ju för de allra flesta. Föd gärna ståendes, det ska tydligen vara det bästa har jag fått höra nu i efterhand. Vilken dag är det BF nu igen?

    BS, Grattis i förskott till lilla Astrid! Fix färdig ett-åring, tänk: nu är du där!

    Tinga, Jag har flera gånger tänkt be dig berätta lite om Piff och Puff. Hur de är och vad de gillar att göra och så. Jag har inte så bra bild av dem som av flera andra barn här inne och är lite nyfiken på dem.

    PB, Hoppas du är nöjd med firandet!

    Och Muggles, Nu är det bara 27h kvar. Hoppas, hoppas, hoppas att allt går så bra som det bara kan.

    Idag ska vi till varmbadhuset och bada hela familjen. Prinsen samlar lyriskt ihop allas badkläder.

    Kramar

  • Vännerfan

    Oupsie, Tror stående skulle vara bäst för att man då "fläker ut sig" minst. (Dessutom skulle man få mkt mindre hemorrojder då trycket mot ändtarmen minskar). Hon som tipsade var en BM som hade 5 barn och hade haft foglossning både före och efter alla sina fl precis som jag. Och när jag tänker efter så spelar ju ställningen ingen roll om foglossningen går över direkt efter fl, för det stämmer att man inte känner den alls under tiden man föder. Fast man vet ju inte säkert innan att den kommer försvinna helt, så jag hade tagit det säkra före det osäkra om det hade känts ok i skarpt läge att föda så. Jag har fött båda mina i gynställning och det kändes helt ok ända tills de var ute. När de väl var ute var det en smärta värre än under fl och nu andra gången kunde jag ju inte gå ett endaste litet steg  efteråt (kunde inte lyfta benet trots all tankekraft och vilja i Världen). Så för mig hade det nog varit bättre med stående.

    Vickan, Min har blivit bätte, men jag känner fortf av den lite och använder foglossnigsbälte. Samma BM som ovan sa att det går över helt när jag slutar amma (stämde med Prinsen) och det ämnar jag försöka göra om ca 2 veckor. Får hoppas på samma tur denna gång.

    Och visst är bärstol bra! Använder vår flitigt nu så länge det inte är alltför halt så man riskerar att halka med bebben på ryggen. Skönt att slippa dra vagnen.

    Klockarbol, Fy vad ledsen jag blir att resten av ditt liv känns miserabelt. Att ångra saker gör ont och för att inte klandra sig för hårt får man försöka tänka att det ofta fanns en anledning till att man valde som man gjorde, men att man ofta glömmer den anledningen sen. Har för mig att det var en psykolog som fick mig att försöka tänka på det sättet, men det är inte lätt. Stor kram!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!