• Ore
    Oms skrev 2011-09-19 13:42:18 följande:

    Ore - stå på dig mot din chef och självklart ska du vara borta de dagar som är bäst för dig o din familj, barnen går först och ett arbete är bara ett arbete


    Jo, hade tänkt ta upp frågan igen på fredag, när jag har ett möte inbokat med min chef och hans chef... Där vi faktiskt ska diskutera min arbetssituation. Och där jag nu kan sitta och småle, eftersom jag precis har suttit och lyssnat på en representant från HR-avdelningen som pratat om att företaget absoluuuut vill satsa på att underlätta kombinationen av arbete och föräldraskap. Även den kollega som jag beklagade mig för över lunchen hade lett litet i mjugg åt detta, och tänkt på mig...
  • Ore

    Hattis: Förskolekö? K är ju precis född! (Måste för övrigt kolla vad K står för...) Fast jag har förstått att det är hård konkurrens om plats på de bästa (?) förskolorna i huvudstaden För övrigt så tar det ett litet tag innan man kommer in i det där med att hantera ett barn, sedan skakar man litet förundrat på huvudet åt andra nyblivna förstagångsföräldrar som gör det mesta sååå komplicerat (Eller är det bara jag som tycker så? Fast jag vet att jag var likadan. Man vänjer sig dock)

    Snartis: Skönt att kunna natta båda så pass snabbt Hoppas att såret läker, låter otäckt med massa återbesök...

    Trädgård: Jag har visserligen ungefär lika ogröna fingrar som Oms, eller möjligen något litet bättre. Jag brukar nog klara de flesta kruxväxter i närmare 3 veckor, minst Men jag vill ha en trädgård ändå. Här har trädgårdsarkitekten varit vääääldigt viktig. Vi har alltså en trädgård ritad där det ska gå en självgående gräsklippare. I den mån vi har häck, så ska den inte behöva klippas så ofta. Rabatterna görs så ogräsbefriade så möjligt, med markduk täckt med stenkross. Och/eller växter som breder ut sig rejält.

  • Ore

    Oupsie: Vi har inte hunnit riktigt så långt i trädgårdsarbetet än, men vad jag minns så lägger man markduk på rabatten, skär upp små kryss där man sätter ner växterna och sedan täcker man duken med stenkross. Fast riktigt alla växter trivdes inte med att sitta så, vad jag har förstått.

    Den trädgårdsdesigner som vi anlitade tycker jag var väl värd pengarna (utan att veta hur mycket pengar det var, men någonstans 5-10 000 kr - vi fick det i bröllopspresent). Vi hade ALDRIG kommit på de lösningarna som hon föreslog. Och hade jag inte fått det uppritat, så hade jag nog struntat helt i rabatter, för att jag inte ens skulle orkat fundera på vad jag skulle fylla dem med...

  • Ore
    Liten med Mindre skrev 2011-09-20 12:44:36 följande:
    Tålamod är tålamodskrävande!
    Dagens sanning!
  • Ore
    nennesjuttioåtta skrev 2011-09-20 15:07:07 följande:
    åh, jag måste ju tipsa om vildvin också! Jag planterade vid vårt röda plank en planta (tänkte fylla på med fler vad det lider, får se hur den sprider sig först) och den blev grön och fin och nu är den alldeles lysande röd och alldeles galet vacker! 
    Vildvin är supersnyggt! Kan man förresten få den att klättra upp längs en spalje, eller vad det nu heter? Maken vill icke sa nicke ha växter klättrande på hans mödosamt ditsatta puts. Så jag tänker mig något som står på litet lätt behörigt avstånd, men som gör att det rakt framifrån ser ut att vara mot väggen...

    Fast jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha en rosenbuske eller vildvin där. Går det att få dem att slingra sig om vartannat, tro?
  • Ore

    Och så läste jag vidare och såg PB:s inlägg

    Angående kramar så vet jag inte när eller hur, men någon gång slutade jag krama mina föräldrar. Och nu känns det bara konstigt att börja. Tyvärr. Vi verkar inte vara så kramiga i min familj, något som jag definitivt försöker ändra på till min familj. Och jag ser ju makens familj också, de är mycket mer kramiga... Så det går ju!

  • Ore

    Försöka stoppa toalettborsten i munnen har lillkillen gjort, den borsten är nu förpassad till att stå uppe på badrumsskåpet sedan lååång tid tillbaka. (Får litet kväljningar av AM.s historia)

    Annars vet jag inte om lillkillen stoppat i sig något som jag verkligen tyckt var jätteäckligt... Mest papper, blommor. Sedan har det någon gång nästan blivit en diskmaskinstablett (farligt, mer än äckligt).

    Med tanke på hur ofta han kissar i badbaljan, så har han säkert druckit nedkissat badvatten. (Det där med att inte dricka badvattnet går inte in helt och hållet).

    Hmm, har det hänt något äckligare än så har jag nog förträngt det...

  • Ore

    Låter som ett trevligt ställe du och maken ska testa, AM!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!