• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci - låter härligt vilket det nu än blir. Själv har jag suttit och tittat på solresa till nästa vinter . Känner att jag inte kommer att orka med att vara hemma en hel vinter till. Hoppas du får med dig maken men jag förstår att det blir lite meckigt med hans jobb.

  • Lapinette

    Cicci - vi har ingen bebis nästa år . Troligen åker vi till Korea i april-juni någon gång. Kanske blir det t o m senare.

    Mopedvin - Japan blir i april... sen har jag kollat in ett b&b för 5-årig bröllopsdag i maj och i början av juni åker vi till Island. Prag är jättefint. Var dock där med jobbet mitt i snökaos så det är säkert ändå vackrare i maj.

    Gällande vinklubb så har jag och maken diskuterat med vänner om att ordna middagar och sen köpa dyra champagner/viner och ha provning. Måste bara se till att ha tillräckligt med glas och göra verklighet av det. Annars är vi duktiga på att dricka lite dyrare viner när som. Försöker skriva in vinerna vi druckit men tyvärr glöms det bort emellanåt.

  • Lapinette

    Mopedvin har bl a varit inne på restråden så det är säkert där du känner igen henne.

    Gällande vita viner så är jag där väldigt trogen Frankrike. Förut dracks det enbart Chablis. Sen gick vi över till Sancerre och nu har det slunkit ned en hel del Riesling. Men torra, mineralrika så skulle jag säga Chablis. Kan liksom inte bli fel. I sommar blir det en tur till Alsace för att lära oss mer om just Riesling .

  • Lapinette

    Cicci - Grekland är underbart! Vet du vart ni ska?


    Märks det att kaninen vaknat upp nu ? Sorry, så fort resor och vin nämns då tittar jag fram.

  • Lapinette

    Mopedvin - vi har ju rest som skottspolar de senaste åren i väntan på barn. Nu är vi inne på slutspurten och jag ser så fram emot en annan typ av resor med barnen. Tänkte då hyra hus på Gotland, Bretagne etc. och badsemestrar. Nu far vi mest runt till ställen som kommer att bli "jobbiga" att resa till med barn. Mycket bilsemestrar och se så mycket som möjligt blandat med god mat, vin och slöa dagar.

  • Lapinette

    Sancerre som dricks ofta hos Lappis - Sancerre Les Belles Dames (nr 2245) eller Sancerre Les Baronnes (nr 32253). Chablierna är jag lite sämre på. Där köper vi lite olika sorter hela tiden. Den som står på skrivbordet är en Chablis Grand Cru Grenouilles 2007 (nr 73027) ... fast en 2006 men det finns definitivt billigare varianter. Detta är en årgångs Chablis.

  • Lapinette

    Kan tänka mig att Gewürztraminer funkar bra till sushi. Vi brukar föredra champagne . Till asiatisk mat blir det Riesling. Har beställt en från Kamptal (Österrike) i några omgångar men blev lite missnöjd vid senaste leveransen då det var fyra flaskor av Veltliner och endast två flaskor Riesling. De hade lagt i fel . Fast det är inget fel på Veltlinern ... lite lättare, bubblig ... ungefär som något mellan champange och Riesling.

  • Lapinette

    Cicci - har inte varit där utan mest ute på öarna med något enstaka stopp i Athen men det låter superhärligt!

  • Lapinette

    Piggelin - Karnelund har vi planerat in när vi ska dra ned bilen till Europa i sommar och jag tycker absolut att ni ska åka till Lissabon. Så härligt land, Portugal!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!