Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej alla, fasen, jag gör inget annat än städar här hemma. Nu går det att sitta i uterummet i alla fall efter att jag våttorkat golvet två gånger och legat och sprättat loss alla kaninbajsfläckar. Tur att han inte ska ha fri tillgång till uterummet mer.

    Lapinette, har det inte varit så att det kommit i omgångar, det där med köplaceringarna? Alltså borde ett gäng få skicka nu då? Mysigt med Gotland, nu kom vi ju inte dit i år så det får bli ett annat år.

    PB, fin humlebild! Lugnar sig inte den där hunden även när ni gått en bit? Om alla börjar gå tillsammans brukar de ju lugna sig.

    Hm, på lördag är det hundutställning, i Västerås, klockan nio på morgonen, alltså måste man åka hemifrån halv sju. Jag har ingen lust för jag måste släpa med mig Astrid och ingen av oss vill gå upp fem på morgonen men nu blir ju mamma och pappa sura för att det är jag som tjatat på dem att de borde anmäla sig. Känner mig tvingad att åka dit fast jag inte vill, det är ju ändå inte jag som ska gå med hunden, det ska uppfödaren göra.

  • BrudSommar2006

    Muggles, jag tycker att det är så jäkla bra att ni tagit er så här långt! Hur tänker du göra med amningen förresten?

    Ja visst ja, jag har inte tänkt på det där med mens och semester. Fast det blir ju en chansning hur som för jag kan ju aldrig vara riktigt säker på när den tänker komma. Fast kanske om jag börjar skriva upp nu att jag har en viss koll i alla fall. Fast nu ska det väl strula efter mf förstås så att jag inte hinner skaffa mig någon koll. Kanske borde skaffa sådana där tabletter i alla fall.

    AM, kan man inte skjuta på det med att bara börja på nästa karta med minipiller som med vanliga p-piller?

  • BrudSommar2006

    AM, aha, det visste jag inte, men då borde de väl gå att kombinera med något annat tycker man. Skjuter de där Primolut bara på mensen eller är de preventivmedel också?

  • BrudSommar2006

    Angående pelargoner så har jag inte haft någon tur med mina så till vida att de blir väldigt långa och eftersom det är blommor på dem hela tiden så lyckas man liksom aldrig få ner dem ordentligt, alternativt klipper man ner dem hårt men innan man vet ordet av så är de så där långa igen och välter lätt och det enda man får göra är att hålla på och klippa ner dem så att de blir fulla av stumpar. Tills vidare har jag lagt ner mina pelargonplaner.

    Här har vi jättesvårt att få våra buskar i trädgården att blomma, har en smultronjersmin vi inte sett en blomma på sedan vi flyttade hit, en syrénhortensia jag planterade för två år sedan som inte vill växa alls och en vit hortensia som får en blomma vartannat år.

    Porchez, om du inte kontaktar hunken och försöker träffa honom verkar det ju som att det är på väg att rinna ut i sanden? Inte säkert att det är bristande intresse ju, kanske bara ingen av er som vågar ta nästa steg? Ska du inte ta reda på om det kan bli något innan du ger upp i alla fall? Konstig kompis du har i vart fall.

    Muggles, en tvillingmamma på Iris dagis helammade tydligen i sex månader och sov typ ingenting alls på den tiden så att försöka amma bara lite grand låter väl som en bra plan!

  • BrudSommar2006

    PB, hoppas medicineringen hjälper i vart fall.

    Muggles, inte konstigt om du har ont, jag som hatar att vara gravid och inte alls känner mig tacksam som man borde under de där nio månaderna förstår precis om man gnäller, tycker man har all rätt till det! Snart har du en Iris i magen, hon vägde ju 4,5, fast i och för sig tror jag inte att det var överdrivet mycket fostervatten kvar och det väger väl det med antar jag så du kanske är där redan.

    Nehepp, mina föräldrar ska åka så tidigt till hundutställningen imorgon att vi bestämde oss för att vara hemma, bra så, fast nu blev jag helt plötsligt vakt åt Iris kusin inatt ifall de måste åka till BB, hoppas så att det inte blir inatt för jag vill sova, inte upp mitt i natten och åka dit. Beräknat datum är imorgon, visst var det väl 2% som födde på rätt dag, hoppas de inte tillhör dem. Eller att de väntar tills imorgon bitti åtminstone. Jaja, bäst att gå och lägga sig nu för säkerhets skull då.

  • BrudSommar2006

    Här är det inte riktigt odlingsdags än, vi har fortfarande minusgrader på nätterna. Fast Iris och jag har satt en massa frön i krukor här inne så länge, hoppas att det blir något av dem, och vi har blomfröpåsarna som ska sås direkt ute liggandes här tills det blir dags. Jag har varit rätt duktig i år om jag får säga det själv och har fixat rabatterna redan med klippning, rensande och kogödsel. Jag vet att sista rabatten på baksidan mot uterummet brukar makens far få fixa i samband med att de kommer hit till Iris födelsedag i juni!

    Jag behövde aldrig åka iväg inatt men bara tanken måste gjort mig nervös för usch vad jag har drömt mardrömmar inatt.

    Nu borde hundutställningen vara avklarad för mina föräldrars del, klockan nio skulle ju valparna vara, nu ångrar jag nästan att jag inte följde med, fast med åtta plusgrader ute är det ju inte så att man längtar efter att stå i blåsten på en camping precis.

  • BrudSommar2006

    Jag har försökt läsa på om våra clematis men jag blir inte klokare, det finns för många sorter och jag vet ju inte vilka vi har. Tycker de hinner växa till sig och få en och annan blomknopp lagom till att sommaren är slut och det är för sent. De verkar alla vara sådana som ska klippas ner och de hinner upp och börja klättra igen något vidare varje år. I och för sig har vi inte varit så jätteduktiga på att binda upp dem heller kan jag erkänna.

    Nu närmast är det väl forsythian som ska blomma, den kan man knappast misslyckas med va?

  • BrudSommar2006

    Jag kan i och för sig inget om plommonträd men om inte grannarna har plommonträd som passar att pollinera med så har mina föräldrar upptäckt att man måste ha en självpollinerande sort. De har inte fått ett plommon på sitt träd, var väl tio år sedan de satte det, nog dags att ge upp nu...

    Hoppas vår magnolia jag satte förra året, eller om det var året innan, blommar i år, det har ju inte hunnit växa sig särskilt stort än, hm, allt verkar segt i vår trädgård, måste vara vårt fel.

  • BrudSommar2006

    Muggles, ja, något fel är det ju när inget tar sig något vidare. Syrénerna, äppelträden, spireahäcken, jordgubbsplantorna och vårlökarna växer och frodas men resten är det blandad kompott på. Jag har försökt kolla att vi planterar i rätt jord, rhododendronjord när det behövs och så, har för mig att det skulle vara det bland annat till syrénhortensian och magnolian om jag minns rätt, får läsa på nu igen när man ska jordförbättra, har bara fixat blandrabatterna än så länge. Jag tror att förutom problemet med rätt jord för växterna så är det också ett problem att vi är borta hela juli, blir det varmt och torka så lider växterna verkligen. Jag har i princip bara planterat saker som blommar vår och sensommar men växterna ska ju ändå överleva resten av tiden.

    Usch för alla gravidsymptom!

  • BrudSommar2006

    Försäkringar har jag ingen koll på, vi har Trygg Hansa till Astrid eftersom de var de enda som beviljade oss en försäkring över huvudtaget, till Iris har vi If, den kände vi var bra då.

    Äntligen har mina föräldrar fått åka och hämta barnens kusin och förhoppningsvis klämmer min bror och sambo ut bebisen inatt. Då börjar det se ut som att vi kanske kan åka till Öland över påsk i alla fall.

    Jäklar vilken snofsig mat alla lagar, där ligger vi i lä. Vet inte hur jag skulle orka börja leta fram sådana recept, har ingen inspiration alls.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!