BS - jag googlade och det finns massor med olika varianter på lasagnen. Här kommer dock receptet.
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 msk idealmjöl
125 + 75 gr getost
1/2 tsk salt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
150 g färsk spenat
75 g soltorkade tomater i olja
2 krm nymalt svartpeppar
250 g färska lasagneplattor
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. När såsen tjocknat tillsätt 125 g getost i bitar. Rör till osten löst sig. Salta
Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt spenaten och grovstrimlade tomater. Fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något. Salta, peppra och ställ åt sidan.
Koka lasagneplattorna om spola av i kallt vatten.
Smörj en ugnsäker form. bred ut lite sås i botten. Lägg enlasagneplatta över, häll på sås, fördela hälften av spenatblandningen osv. Varva som vid vanlig lasagne. Riv de sista 75 g getosten över. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.