• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily - Men gud vad pinsamt FÖR DEM! Vilka människor!

    Usch, undrar om jag orkar jobba något idag, har inte ens orkat öppna programmet ännu...

    I stället för brunch igår blev det en tur till kyrkogården och sambons mammas grav. Vi tog även en långsam promenad genom kyrkogården  (jag orkade ju inte mer än så) och när vi gick genom minneslunden började jag nästan gråta. Inte av någon speciell orsak egentligen, men det är så mycket sorgligt som pågår just nu och jag blev väldigt berörd av alla brinnande ljus där helt enkelt. Varje ljus brann ju för någon älskad och saknad och det var så många...

  • _koko_

    Klockarbol - Stora varma kramar till dig och tack för att du fanns styrkan att berätta  för oss att något hänt. Hoppas du hittar tillbaka framöver och att du har många nära och kära omkring dig under tiden.

    EA - Men vad har du hittat för information? Vattenbaserad färg ska vara helt ok att måla med om det inte kommit några alldeles färska rön som säger motsatsen?? Och färga (tona) håret gör jag var 3e vecka oavsett om jag är gravid eller inte. Henna ska man förstås undvika!!
    Hittade det här på gravid.se:
    "Det finns experter som anser att man ska vara försiktig med att färga håret och bleka slingor under graviditeten, men det finns inga bevis för att det skulle vara farligt för barnet. För många år sedan innehöll hårfärgningsmedel en del ämnen som kunde vara skadliga, t.e.x. formaldehud, men numera finns det vanligtvis inga sådana kemikalier i dem. Den enda ingrediens som man eventuellt kan vulja undvika är stenkolstjära, eftersom vissa experter misstänker att den kan vara cancerframkallande. Om du är det minsta orolig är det bättre att använda växtbaserade produkter. En varnning: Graviditetshormonerna kan få håret att reagera annorlunda på färgningen, så det kan hända att du får en annan färg än den du räknat med. Det finns heller inga belägg för att de kemikalier som används vid permanent skulle vara skadliga för barnet eller dig. Däremot får du vara beredd på att håret kan reagera annorlunda även här, t.e.x. krulligt istället för lockigt.
    Barnmorskan Therese "

    Här har förkylningen kommit för att stanna känns det som, men jag tror faktiskt inte att jag åkt på monsterviruset. Ingen feber fortfarande (jag får iofs feber under en av 20 förkylningar typ), och jag känner mig hängig men inte heldäckad.

  • _koko_

    piggis - Lider med dig, men vad gör man inte! Magsjuka vill man ju verkligen inte drabbas av i ert läge!! Men kom ihåg att risig mage kan vara tecken på förlossningsstart också.

    nenne - Efterlysning! Jag söker efter nånstans där man kan tillbringa en mysig weekend i januari/februari, äta gott och göra något roligt också (t ex åka på skotertur), och tänkte att det kanske finns något i dina krokar? Ja, hotell nenne, kanske?
    snaily - Hade ni bara bott lite närmare hade vi kommit åt ert håll. Maken din bör ju ha en del tips att komma med.
    Skriv gärna i restråden (nu när jag till slut hittat dit).

  • _koko_

    oms - Skönt att det inte var läraren som var puckad! Hoppas det börjar hända saker nu så er vardag kan bli lite enklare.

    msw - Hejja dig och böckerna!

    lappis - Skönt att du äntligen börjar må bättre... Feber är så vidrigt! Kanske just för att man så sällan får det.

    Barnvaktande till nästa onsdag har äntligen löst sig (har inte skrivit något om det, men både jag och sambon hade bokat upp oss den kvällen), så nu kan jag pusta ut och se fram emot ost och vin på riktigt!!

  • _koko_

     


    Lapinette skrev 2010-11-09 09:26:24 följande:
    kokisen - om du frågar nenne så blir alltid svaret Borgafjäll www.borgafjallen.se/.

    Har nenne flyttat utan att säga något till mig?

    Skämt åsido, *sparar*, det blir ju perfekt när jag nån gång ska visa barnen var mamma kommer ifrån.

  • _koko_

    Min mormor kommer från västerbotten och jag har släkt kvar där. Inte just borgafjäll, men där uppe är ju avstånden lite annorlunda än här nere, så jag avrundade.

  • _koko_

    AM - Det såg mysigt ut, tack! Jajemen, utan barn 2 nätter.

    lappis - Ja, säkert bara 20 mil eller så.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!