• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    De alternativ vi hade gällande barn under 2 år var Sydkorea eller Etiopien, hos Adoptionscentrum.

  • Lapinette

    Har för mig att kötiden var ungefär densamma till Etiopien. Kanske så att man fick skicka papper tidigare än Sydkorea men väntetiden i landet var längre.

    Colombia har inte minskat sina adoptioner så som Sydkorea så det kommer fortfarande ganska många därifrån. Är dock inte så beläst gällande Colombia så jag vet inte hur lång själva kötiden är i landet. För det är ju kötiden hos AC som jag kan se .. för t ex Kina så är det ingen kötid att skicka iväg papprena men väl i landet så är det 4 år.

  • Lapinette
    Det här står på AC's hemsida.

    Fråga:

    Hej AC, Varför går det så väldigt långsamt med adoptionerna från Sydkorea? Det skickas väl inte in så mycket ansökningar til SWS. Är det något speciellt stopp eller vad beror det på? Är det ännu fler barn som adopteras inom Sydkorea? Eller något annat?
    Svar: Det stämmer att allt fler barn får familj i Sydkorea och det påverkar de internationella adoptionerna. Koreanska politiker arbetar också mycket aktivt för att minska antalet internationella adoptioner. Det finns ett mål på 10% minskning/år. Det  har dock kommit flera besked om barn och besked om resa i början av 2011 så verksamheten fortsätter, även om det sannolikt blir allt färre adoptioner framöver.
  • Lapinette

    Jösses vad jag önskar att Vietnam öppnar upp redan till sommaren.

  • Lapinette

    Vänner - säkert helt ok men vi vet ju inte vad barnet har med sig i bagaget. Det är ju därför vi vill ha ett så litet barn som möjligt ... annars spelar åldern ingen roll .. om vi visste att barnet inte hade slitits upp typ 7 gånger innan han/hon får komma till oss.

    Vår utredare på Soc. tyckte att vi skulle vara bestämda med våra önskemål och inte rucka på dem. Hon kände till flera som i sin desperation efter barn gått med på nästan vad som helst och när de väl fåt barnet inte orkat med eller kännt sig besvikna.

  • Lapinette

    Emellanåt funderar jag över om inte jag och maken har det alldeles utmärkt som det är nu, utan barn och emellåt tänker jag att jag är på tok för gammal för barn. Har ju inte samma ork nu som för 10 år sedan och vill att barnet ska åka skridskor, skidor på helgerna etc.

  • Lapinette

    EA - från Sydkorea är det nog vanligast med barn som är typ 8 månader.

  • Lapinette

    Men ibland så känner man sig så ... gammal!

  • Lapinette

    AM - ingen tröst alls! För det är själva känslan ... typ hur i helsike ska jag orka ha ett barn. Jag vill kunna springa, åka pulka, lära honom/henne åka skridskor och göra allt det där som jag gjorde själv som barn (med en hyperaktiv mamma .. dock ganska gammal faktiskt). Nåja, det löser sig nog .. OM vi någon dag kanske får ett barn.

    Nej, slutdeppat för idag. Ska dra iväg och wakarimasen-bla-bla ett tag. Hur tror de att man ska kunna ställa om från svenska till japanska efter en lång arbetsdag?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!