Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nu har vi grupparbete igen.
    I två veckor!!!
    Och tror ni inte jag har hamnat i samma grupp som samma negativa motvalls-person igen?

    Ni vet;

    -Jaha, vad säger vi då om frågeställningen här?
    -Jamen det är väl för fan bara helt vanligt sunt bondförnuft! Vilken onödig fråga! Det där fattar ju alla. Annars har de ju inget folkvett.
    -Okej. Men tycker du att det är det jag ska skriva ner som vårt svar på den här diskussionsfrågan-att den är onödig för alla som besitter vanligt folkvett?
    Eller ska vi kanske diskutera lite-vilket jag uppfattar som själva huvudsaken, och se om vui kan hitta olika synvinklar och tankar?

    Det är helt OK för mig, med folk som aldrig har diskuterat, vridit eller vänt, reflekterat eller ägnat sig åt att uttrycka tankar och åsikter. Det är helt OK för mig att de talar om hur något är, eller väntar tills någon annan gör det och sedan gör det de är tillsagda, eller tycker att de ska.

    Men låt mig slippa göra grupparbeten som bygger på diskussioner, där det ska fram olika alternativ och funderingar och där man ska vara kreativ själv.
    Det är ju som att ro i sirap!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Tjoho! Bebis i tråden! GRATTIS Lanovia! Välkommen lille plutt! Nalle

    *fyrverkerier och pom-poms*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockarol; för gåshistoria!

    Flamman, hejja för tagna kontakter, med minus för stolpskott. Häng i och ge inte upp förrän du får pratat med vettigt folk!

    Daa, jaaaaa drygt som attan och väldigt svårarbetat blir det med ovilliga medarbetare.
    September, NÄ, det är ju inte ens enskilda uppgift. Men man blir ju tvungen att antingen delta och då försöka föra arbetet framåt utifrån egna värderingar och uppfattning om vad som ÄR framåt, eller själv vägra vara med. Jag vill ju ha ihop ett resultat. sådär är det ju jämt. Överallt. Hela livet. Alltid när något ska dras igång, kommas överens om, beslutas och  genomföras. En massa sega turer med det ena och det andra innan man kommer i mål. Och folk som kan ägna ett liv åt att älta det som INTE är frågan, eller bara sitta allmänt illa på tvären, gärna med klövarna hårt nerkörda i backen. Utan att ens kunna föklara VAD eller varför de är så ani och negativa. Eller allra bäst: när de TROR att de är positiva, ödmjuka och följsamma. Fast varje mening de säger börjar med "Nej, men" eller "Det går inte" "Det är ingen idé" eller "Så har vi aldrig gjort". Samma personer säger gärna "jag gillar inte att bestämma och stå i centrum." Fast de egentlige breder ut sig så till den milda grad, med sina bestämda åsikter och motsträviga attityd, att det inte får plats någon annan och inget alls kan hända,så länge de är i närheten. Och de fattar inte att de, även med tjurig tystnad, är de som tyr hela farkosten. om ingen sätter emot.

    Så, jag säger saker som "Jag tycker du ska sluta nedvärdera din egen kunskapsbank och istället värdesätta allt du har lärt dig och den erfarenhet du samlat under hela ditt liv. För det är inte något sunt förnuft som du föddes med och det vi kallar bondförnuft är många generationers samlade erfarenheter, komna ur misslyckanden och de lärdomar man dragit av dem. Så, var noga med att du för vidare det du kan, för det är ni äldre som har ansvar för att de yngre inte längre vet hur det var förr. Berättar ni inte, så har nästa generation glömt det. Sluta säga att "det där, det var väl inget märkvärdigt" Det du kan föddes du inte med som sagt. Så det är inte självklart. Någon har lärt dig det och nu har du ansvaret att föra det vidare. Gör du det?"

    Jag har otroligt svårt att sitta tyst och låta en massa bullshit stå oemotsagt. Det är kanhända en svaghet, och definitivt ibland en energitjuv. Men jag vill gärna tro att det ibland kanske leder till att somliga diskussioner blir av som annars uteblivit och att kanske kanske, någon liten gång ibland, någon tänker ett varv till eller får en liten ny syn på en viss sak. Ganska ofta händer det att faktiskt någon helt annan, dvs inte motvallsen, utan en annan deltagare i gruppen, visar sin uppskattning över det, och uttrycker att nya funderingar dykt upp utifrån vad jag sagt. Då är det värt det. De gånger man når fram med något man tänker.
    Och när det kommer till att jag själv ska lämna ifrån mig ett arbete som jag måste stå för och ska bli bedömd utifrån, då är jag faktiskt dessutom oftast beredd att vara rätt besvärlig, sätta hårt mot hårt och dra rätt envist åt det håll jag tycker är rätt innan jag ger mig. Man får helt enkelt ha på fötterna om jag ska ändra mig då. Kunna tala om vad de tänker sig för resultat eller hur de menar att det borde vara istället. Värsta finnen i röven tycker de säkert när de åker hem och ska berätta om sin dag. {#emotions_dlg.djavulsk}OskyldigCool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, det är klart de gillar musikern! Det är ju precis det som är en så stor anledning att ta det lugnt: att barn ofta har lätt att knyta an, och dessutom är sårbara i och med att de redan upplevt uppbrott och lever i förändringar och ovisshet. Då blir det ju en sorg och katastrof TILL i livet om det nya förhållandet bryts, och även den vuxna personen försvinner. De fäster sig mer och snabbare än man kanske tror och efter några varv med nya partners för mamma och för pappa, så lär de sig att inte våga lita på att människor finns kvar och att inte lita på, knyta an och släppa in. Hålla distans. Vara beredda på uppbrott och att allt är tillfälligt.

    Som väl är, känns inte din musiker som någon hoppjerka precis, och du själv verkar heller inte bara ha honom som en tillfällig tröst. Det låter positivt och hoppfullt och väldigt kärleksfullt. Det blir nog bra det där...

    Vad gäller vaktande djur-kan du inte jaga rätt på och träna upp en sådan där Bjärv?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, hihi, jo du, det märks liksom litegrann att du är förälskad...Tungan uteHjärta
    Och det är minsann precis rätt och lagom åt dig. Må ni leva lyckliga i alla era dar!

    Imorgon får ni gärna hålla tummarna igen. För sambon ska visa villavagnen för en gubbe. TÄNK om den skulle bli såld precis så här lagom till jul! Jag vågar inte ens tänka på det.

    Och ni får gärna hålla tummen även för att jag inte har ont i halsen imorgon. Jag och sonen ska nämligen stiga upp kl 06.00 för att bege oss mot Karlskrona och ytterligare en dag av handboll. Jag har en öm och stickig hals just nu, och allt blir så ruskigt och rysligt då, med blåsväder, långresa, idrottshallar och kalla hårda bänkar att sitta på. Och för den delen, så kan ni hålla tummen för att pojkarna för första gången får vinna en match dessutom. Det vore en schysst avslutning på hösten innan det blir jullov från matcherna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Åh Heloise, vad GÖTT att höra om starkt pickande hjärta! Jag visste det! Haha!!! Skrattande

    BS, hej där! Jaså, jaha, det är inte mer du vet än. Vad jobbigt att behöva förhålla sig till något sådant här.

    Flamman, bra gjort med anmälan och helt rätt! Och nu håller vi tummarna för snabb utredning och att karleländet verkligen åker, så han inte plötsligt ändrar sig.

    Solde, åh, så du kände kvinnan som drunknade. Vad gräsligt! Jag undrar vad tusan som fick dem att bege sig ut i det ovädret på så svårnavigerad sjö? Jättemysko och tragiskt.

    Villavagnen säger ni? Jo, den tänker jag betrakta som såld den dag jag ser pengarna på kontot och vet att gubben transporterat bort den hem till sig. Men han sa att han ville köpa den och sambon och han har skakat hand på pris. Så just nu mår jag skitdåligt, för jag blir så nervös att jag nästan kräks, och vågar inte bli glad, men får lite hopp och ljus i tunneln ändå. Så jag blundar så länge och håller mig i det vana mörkret tills det är otvetydigt att det är ljust på riktigt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, välkommen hem med lillskrutten! Vad skönt att ni är i mål nu! Vad heter han? Har du redan sagt det och jag bara är glömsk?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Villemoa skrev 2011-12-06 18:30:32 följande:
    Blommis; klart att pengarna från villavagnen kommer in på kontot!
    Ja, OM de kommer in är det underbart. Men här ropas inte hej förrän det är klart.

    BOM säger ni? Det vill ni väl inte alls att det ska bli? Förvånad BOM är ju när BIM blev en bommad graviditet! BOM tycker jag vi haft alldles nog av i tråden för tid och evighet...

    Usch vad trött jag är! Jag håller på och renskriver ett grupparbete på datorn och råkade ut för klassikern: allt jag ändrat och fixat till så fint, försvann med ett snöpligt och ljudlöst litet ögonblick då något hakade upp sig och jag inte hade kommit ihåg att spara under arbetets gång. Dumma dumma dumma mig och DUMMA dator!Skrikandes Nåja, nu har jag sent omsider gjort om alltihopa, så NU ska jag bara läsa igenom nästa kapitel i läroboken och SEN ska jag sova.

    Kram till hela högen!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hallå tråden!

    Jag går här och vankar osaligt omkring, så stressad och nervös över vagn-försäljningens stillastående läge, att jag faktiskt ärligt talat önskar att jag kunde kräkas för att få bort knuten i magen. Men det skulle visst diskuteras med någon fler och återkommas imorgon eller om det toddes att det skulle förhandlas pris ännu mer trots att handslaget redan togs förra söndagen. Så, jag tcker det verkar mycket snack och ingen verkstad. Jag mår ungefär som när jag ruvade och väntade på testdag. Det suuuuuuuuuger energi och inte så värst mycket annat händer. Glor på skidor och snart ska vi baka lussekatter och låtsas att allt är julefrid och strålande stjärnor. Det ordnar sig väl, så som det brukar, men känns inte så kul att bara ha tron på det utan bevis så att säga.

    Totalego och inget annat I know,

    och här kommer lite till:

    Jag tor att jag kanske håller på att inse att jag nog har hittat en vän här i vår nya hembygd.
    En fantasktisk kvinna i sina bästa år-dvs lika gammal som jag. Inflyttad rätt nyligt från vår västliga storstad och med lys i ögonen och massa engagemang och så blir det prat till max och skratt och kanske blanka ögon och en tår när vi möts. Så, igår stod vi på parkeringen och frös arslet av oss och pratade  och pratade tills hon undrade om jag ville hänga med henne hem på lunch!
    Man bjuder inte hem någon på lunch om man inte tycker lite mer om den personen än bara som tillfälligt kurssällskap tycker jag, så jag blev jätteglad. Eftermiddagen fög iväg och vi fick sagt att det här känns som att denna kontakten vill vi gärna hålla utanför och efter kursens slut.
    Och det ska jag säga er, att är det blott och bart detta som kommer ut av kursen , så var det värt att gå den bara för det! För man behöver människor i sitt liv och sin närhet. Och jag har bott här i över två år nu. Det är min tur att få någon kompis....

    Nu till affären och köpa saffran. Hej rå´så länge!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vadfalls tjejer! Är det fler än jag som har annat än att sitta framför datorn så här ett par veckor innan jul? Det är ju inga sidbyten alls i tråden just nu!

    Lanovia, tack för din berättelse. Önskar jag hade skrivit ner en sådan när det begav sig. 

    Mugglan, jo, det är din, Piggelins och Lanovias hemtrakter den här kompisen kommer ifrån. Mycket uppfriskande! Äpple Lite blandning i livets fruktsallad gör det intressantare liksom.

    I helgen ska vi åka och gratulera min morfar som fyller 95 bast. Hajjar ni! 95!!! Det är ganska länge att ha levt. Hoppas vädret tillåter att vi åker, för ska det vara som det var i helgen som gick, då sätter jag mig inte och riskerar livet på hela familjen ute i vintermörkret.  


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård