Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis, ? vaddå, bor du i danmark? Nu fattar jag ingenting...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-11-09 20:27:39 följande:
    Blommis, nej men eftersom jag jobbar i Danmark så går jag under danska regler. Jag har full lön i ett halvår (plus en månad innan födseln) och sedan dagpengar (en låg ersättning) i ytteerligare ett halvår. Tack vare makens jobb har jag möjlighet att vara hemma i ett år, detvär jag väldigt tacksam över. Det hade känts väldigt tidigtnstt börja jobba om knappt två månader.
    AHAAAAA! *tänder en Luma*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-11-09 20:24:46 följande:
    Framför allt är det ett bevis på att du har gjort rätt som har varit öppen mot flickorna med att du träffar en speciell människa. Tänk om de hade fårt höra det genom exets vansinniga verklighetsuppfattning...
    JUST precis!!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, bad om ursäkt säger du? Jaha. Och? Hur kan de på allvar tro att det spelar någon roll, gång på gång?
    Usch. Jag blev verkligen så himla ledsen igår när jag såg vad du skrivit. Jag förstod precis vad han stått och skrikit och hela baletten och jag tänkte på dig och barnen hela kvällen sedan.
    Jag vet inte om jag hade klarat av att släppa iväg barnen med honom ifall jag var du.  Vilken ångest!Jag är säker på att du ska tro honom när han säger att ni aldrig skulle få leva ifred. Jag hoppas att han verkligen åker, att det inte blir några ändringar. Hejdå, besinningslösa människa. Bye bye.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, sisådär få jag väl säga. Jag är otroligt trött och känner mig som jag gått genom ett tröskverk ungefär. Sådär som man gör när man är magsjuk, fast det här är ebn våning ner. Jag förstår att lilla Beda inte vill äta-det vill inte jag heller. Det är liksom redan helt fullt därinne, fast det som kommer ut-när det väl gör det, är löst. Men igårkväll var det omöjligt att gå fast jag behövde, så det här kommer nog att ta lite tid är jag rädd. Jag vägrar åka flera mil i bil och sedan sitta i klassrum medan det är så här oroligt och plötslit blir akut. Magen vrålar okontrollerat och jag fiser som jag vet inte vad. Det känns sammantaget som att jag helst inte är bland folk eller så långt bort från min toalett, förrän jag kan lita på att jag själv kan kontrollera LITE vad som kommer att hända nästa sekund.

    Vad bra att du kunde prata med BM utan att få bryt! Det känns väl skönt? Men typiskt att du skulle åka på hosta! Du som hade date med Mugglan och allt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, det där med spiral tycker jag låter hemskt obehagligt. Det du berättade om när de satte in den, fick allt att knipa ihop sig så det bara blev tvärstängt! HUGA!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, stackars lilla Beda! Rynkar på näsan

    Men mysigt med plockmat och vin! Det är bland mina favvisar!
    Jag talade om för sambon igår att jag verkligen uppskattade pratstunden vid brasan och att han gick med på en kort promenad till affären också sedan. Det betyder mycket för mig, sa jag.
    Jo, för det är nog lätt att man glömmer av att SÄGA att vissa saker är betydelsefulla. Och i min hjärna, så är det sådan där stunder, där det finns lite mer närvaro än annars, som jag längtar efter primärt i vårt förhållande. Det ligger liksom som steg ett, innan sex så att säga. Och tar man sedan med i ekvationen att sex ofta leder till just sex, och i dyningarna av det, finns lite harmoni och mer närhet, så kanske det kan rulla på lite mer "av sig själv" efter ett tag. Inte för att det var det jag tänkte på igår, utan jag bara gladde mig åt det behagliga och hemtrevliga nuet. Men du fattar.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2011-11-10 13:57:04 följande:
    Blommis närhet är ett viktigt steg för att hitta tillbaka till sexet och det är något viktigt att försöka hålla kvar vid även när sexet av någon anledning inte fungerar. Försök prioritera varandra lite då och då. Sonen är viktig och egentid är viktigt, men även att ha varandra. Det är så lätt att lägga sig på kvällen och bara vända sig åt var sitt hålla och somna. Men den där extra kramen, lite prat innan man somnar etc kan vara guld värt. (de kvällar ni lägger er samtidigt vill säga och han inte jobbar).
    I know. Och det värsta är, att vi nästan aldrig lägger oss samtigt öht. Han är jättekvällstrött och jag är en nattuggla. Han stiger dessutom ofta upp vid fem och jag inte förrän vid sju-halv åtta som tidigast. Fast det är ju bättre nu än när han jobbade natt iallafall...Men, här skulle han faktiskt behöva snäppa upp sig på att visa mig att jag finns i hans värld INNAN det är läggdags. För annars är jag helt ointresserad av att ens tänka tanken, om jag bara är irriterad över att jag lämnas själv med köket eller han inte pratar med mig vid matbordet tex.

    Jag har prioriterat våra kvällsmåltider väldigt högt sedan vi flyttade hit. Även om middagarna då blir sena, så tycker jag det är så mycket värt att sätta sig och äta vid ett matbord och få chans att mötas lite efter dagen. Men, sambon har lätt att sitta med armbågen på bordet, blicken i tallriken och SKOTTA in maten, som om det är ett arbete som ska utföras och som om någon snart tänkte ta tallriken. Det gör mig skitirriterad, för jag vill få lite ögonkontakt.

    Det handlar ju helt enkelt om att inte bli slarvig med sin relation och ta människan man har därhemma så för given att man inte ens behöver vara trevlig nog för vanligt folkvett.
    Och det är lätt att säga, men jag tror vi är många som brister där, fulla av vår egen dag, med skallen och hjärtat fullt av stress, press, måsten, borden och skullen. Och stora behov av att den andre ska avlasta och finnas där för oss.

    Nä, mer fika vid brasan! Det är en bra och lagom sak för oss just nu!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidisgumman! KRAAAAAAAAAAAAAAAM! Usch usch usch vad jobbigt det är när man har det så!
    Andas!
    Slappna av i käkarna.
    Hitta centrum.
    Öppna händerna och skaka loss.
    Fortsätt andas.
    Låt tårarna rinna.
    Hitta kärnan.
    Andas.
    Blunda
    titta en fjäril!
    Den är alldeles blå
    Den sätter sig i din öppna hand
    Solen faller på er
    Känn så varm den är
    Vinden silar genom trädens löv.
    Hör hur mild den är.
    Känn den mot din kind
    Andas lugnt och stilla.
    Livet håller dig i sin hand-precis som du håller fjärilen.
    Det är ingen ansträngning alls. Du kan vila lugnt där i handen.
     
    Du orkar! Lite till. Idag också. Och det går över och blir en annan dag.

    *massa kärlek*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, jag fattar precis på pricken vad du menar med sex-biten. Jag känner precis likadant. Utöver det, så får jag erkänna för mig själv, att det också är enklast för mig att helt skita i det just nu-för då kan inga spöken komma upp i huvudet och viska ääääääääär det inte lite länge sedan indianerna kom nu? Borde det inte vara ÄL typ nu? och så är snurren igång igen, med ett väl inpackat hopp som är så skämmigt att det inte får synas och något jag inte anser mig ha råd med om jag ska behålla förståndet.

    Angående glutenintorlerans, så har jag förstått det som att det är rätt lätt att kolla via blodprov. Svägerskans son fick veta att han hade det -och han hade aldrig ens haft märkbara symtom, utan deltog bara i en undersökning i sin årskull. Även jag själv fick svar på bla glutenintolerans nu när de tagit så många prover på mig.

    Jag tror för övrigt att det inte alls behöver vara någon överkänslighet, utan att Ada (jo, du skrev Beda ) reagerar på att magen fått utstå ovanligt mycket senaste tiden. Jag tror tarmsystemet ganska lätt blir irriterat och överreagerar. Och att det tar ett tag innan det blir lugnt igen. Och att det då kan vara vettigt att inte mecka med för många förändringar, utan ge skonsam mat rent allmänt och vänta och se. Fast inte för länge förstås. Bra att du har tid hos BVC så du får bolla saken.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård