Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nehepp om 1h skall jag o åka o hämta maken för lunchdejt på IKEA vi måste köpa hem lådor o lägga alla arvegodskläder i plus lite annat. Tänkte vi skulle passa på att avklara det lite snabbt en lunch när vi kan vara barnfria. Men innan dess måste jag hinna städa lite. Dags att gå lös med dammtrasan. Syns verkligen att det lagt plattor på utsidan och sågat i sten. Även om dörrar och fönster varit stängda på den sidan just när de hållt på har det letat sig in mkt damm.

  • lanovia 08

    Flamman vad spännande!!! Berätta mer! vem är det? Brandmannen eller kanske någon du träffat på nätet??? Jag är nyfiken.

  • lanovia 08

    Fru Bygg skönt att ni fått gjort så mycket på stugan ändå. Resten får ni väl ta när ni hinner och har råd.

    Ja du denna förlossning, vad skall jag säga. Jag tyckte ju förra var mycket lättare än jag vågat hoppats på. Så egentligen borde jag ju inte vara minsta rädd eller orolig, men det är jag. Dock lite mer kontrollerat denna gång.
    Men jag märker av min rädsla när vi börjar diskutera vem som skall ta E för oss när det väl är dags. Vi pratade på något av våra syskon som kan komma hit med en körtid på 10-15 min. Nu vill svärmor gärna ta detta uppdrag, för henne tar det 30 min att ta sig hit. För mig känns detta mycket, när jag stressar upp mig så tänker jag 30 min körväg, ingen kan hoppa in i bilen på sekunden hon kommer ju behöva 5-10 min innan hon kan åka beroende på vad hon gör. In worst case får vi inte åka till det sjukhus som ligger närmast utan måste genom hela stan, är det ingen trafik går det nog att klara av på 10 min, men det är minimumtid och högst tveksamt om det ens går. Börjar man plussa ihop tiden närmar det sig snart en timme. Men när jag sa det att det till henne, att det tar ju 30 min för henne att komma så tyckte hon att ja men så fort går det ju inte! (förlossningen alltså)
    ?? Hur vet hon det??? För jag haringen aning om hur fort min förlossning kommer gå denna gång. Jag vet att förra tog 10h. Jag har en kompis som fick sitt första barn på 36h och andra på 2h. För mig är 1h en väldigt stor del av 2h.
    Jag är förmodligen superlöjlig men sådant här stressar jag upp mig av. Jag vill bara kunna sätta mig i bilen o åka när det väl är dags.

  • lanovia 08
    passionsblomman skrev 2011-08-23 19:05:57 följande:
    Mugglan,

    Jag blev helt hes av allt pratande! *skyller på ljudnivån och kvällskylan*Cool
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ninnnis skrev 2011-08-23 20:12:15 följande:
    Åh, har ni träffats IRL?! *avis*
    Blir också avis!
  • lanovia 08

    Tjoho det svänger ju, dansar med i patan patan.

    Detta efter att precis krypit runt inne på golvet hos E och letat nappar. Hon verkar inte alls vilja komma till ro o somna istället kastar hon nappar på golvet. Sedan sitter hon o gapskrattar medans hennes gravida o smidiga mamma får krypa runt på golvet o leta. Suck!

  • lanovia 08

    Flamman jag blir bara förbannad varje gång du nämner det där pannattahuvve (underbart ord!)!!!!!

    Synd att du inte var så impad av dejten. Tror som Hvidis att det kan vara bra att ta det lugnt när det gäller att verkligen fastna och räkna med starka känslor. Men kul med lite dejtande medan själen helas.

  • lanovia 08

    Ninnis både du och Mini låter fullt normala! Hur går det nu då?

  • lanovia 08

    Fru Bygg är planen att eran E skall sova hos svärisarna isåfall när det är dags? Jag skulle nog ialla fall föredra att ha henne hemma.

    Jag har absolut inga problem med att lämna henne till svärmor, E har sovit där 2 gånger själv och det har gått jättebra. Men nu får de så snällt stanna hos oss isåfall. Det är då snarare hennes restid som stressar upp mig. Men när vi diskuterade det sist så var nog våran plan att hålla alla tre dörrar öppna, svärmor, svägerska och min bror. Min bror har ju fullt upp med två barn själv, daislämning/hämtning så tajmar det fel kanske hans fru inte har möjlighet att rycka in just då. Svägerskan är väl den som är minst uppbunden men henne känner jag mig minst trygg med att lämna till om det blir på kvällen/natten. Svärmor är ju bra förutom att det är "långt" att åka. Sker det på dagen är jag inte säker på att hon alltid kan ha bilen till jobbet och kollektivt tar det alldeles för lång tid för henne att komma hit. Då jobbar däremot min bror bara 5 min härifrån så då är ju han kanon.
    Jaja vi får väl fundera på det lite till eller hoppas att det löser sig bra när det är dags.

  • lanovia 08

    Leksi förstår din oro över trappor. Men jag tror nog personalen håller bättre koll än vad vi tror. Hur mycket olyckor händer det egentligen på förskolor? Och ibland kan de vara bra att de får en chans att testa.
    Jag var/är jätteorolig över alla stolar som E skall klättra upp o ner på. HOn bara älskar det och kunde innan dagis inte ens komma upp på en låg barnstol utan att med stor sannorlikhet dimpa ner på andra sidan. På något vis har hon lyckats lära sig när jag inte är där och passar på henne hela tiden. Nu klättrar hon upp o ner för våra köksstolar utan problem. När lärde hon sig det?? Ja andra dagen på dagis utan oss kom hon hem o började klättra. Vi försökte först hindra henne innan vi insåg att hon faktiskt klarar det här. ÄN så länge har inte ramlat *peppar peppar*, men det lär ju komma. Och igår såg jag henne ta sig upp på en barnstol utan min hjälp. Det går fort när de lär sig...

  • lanovia 08

    Ninnis underbar start på dagen. :-O

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård