Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru Sy, fy vad jobbigt du verkar ha det nu. Blir lite orolig att du kör slut på dig gumman. Och så gallsten ovanpå det. Nä, du får nog ta ett snack med din man så han får upp ögonen för situationen och hur DU mår. Det borde ju faktiskt vara intressant för honom... Jag tror visst att han är en fin man och jag vet att du älskar honom och han dig och att vara hemma med Orvar o hela fadderullan. Men DU behöver få AVLASTNING. Gärna av din MAN, Orvars pappa. DU behöver också få göra något för dig själv, vare sej det är träna, gå på syjunta, ligga på divanen och käka praliner (mjölkfria förstås) eller whatever. Ta upp det med honom innan du har kört slut på dig själv och innan det här blir en "vana"... Puss o kram på dig

  • Norrskensflamman
    Daa skrev 2011-11-02 13:53:24 följande:

    Flamman: jajaja, kom gärna hit och hälsa på snart!


    Jo, jag fick sms:et och inser nu att jag inte nog inte svarade.


    Kul att kortet kom fram. Axel har vuxit i kläderna nu, så nu används de.


     


    Ingis, förresten. Vill du se en bild på min skäggman kan du kolla i mitt album "Bröllop" på fb.Om du ändå inte förstår varför han kallas skäggmannen, kan du fråga Ninnis, tycker jag.


  • Norrskensflamman

    Solde; jag börjar också bli orolig, hur är det med Amaretto egentligen. Hoppas din frånvaro här beror på förberedelser inför Allhelgonahelgen... Kram!

    Dfk: Vink, vink, kul o se dig!

    MSW: stryker försiktigt på magen... om jag får

    Jag har mindre smärtor nu i magen, men fortfarande blodblandade flytningar. Hoppas det ger med sig snart så man slipper ha händerna på täcket Nå, det är hursomhelst lugnt på den fronten just nu. Jag har nämligen flickorna denna vecka och hela helgen.

    Jag får långvägaifrångäster ikväll samt att jag har körrep, huset är upp och ner och kylskåpet tomt... Jag ska ta ledigt efter lunch idag, åka och handla och hem och röja upp lite.
    Jag har som sagt då gäster hela helgen och vet inte riktigt hur jag ska få ihop allt. Flickorna ska sjunga med kören på lördag kl 11 och jag har både 15 o 18 som vi ska sjunga... Det är ju helt omöjligt att få ihop allt. Särskilt med tanke på att mina gäster vill tlll närmsta stad på lördag o shoppa. Så jag tror att jag o flickorna följer med dem dit och medan de shoppar så far jag med tjejerna på Leos lekland... *ser pengarna flyga iväg*. De behöver inte vara med på varenda körgrej faktiskt. Och de vill hellre på lekland. Ska höra med körledaren ikväll om det verkligen är så att vi ska sjunga både 15 o 18 eller om undomarna tar 15-gudstjänsten och vi gamlingar 18-"föreställningen". Isåfall kanske jag kan vara med kl 18. Mina gäster ville gärna komma på den, även om de inte kan ett ord svenska.

    Nu; jobb... men först kaffe

  • Norrskensflamman

    Jaha brudar, nu har ni fått en länk till en liten artikel från mig...


    Intresseklubben antecknar... men jag vet ju att ni är ett nyfiket gäng damer... så jag tänkte att ni ändå kunde vara lite intresserade


     

  • Norrskensflamman
    dfk skrev 2011-11-03 09:35:37 följande:
    Blomman, fy fasiken för dålig ekonomi, vi har också varit därRynkar på näsan 
    Det går inte att beskriva vad det gör med en, men jag tycker att du beskrev en så naken och rak sanning och en sårbar inblick av hur det är när man inte har pengar. Hur det känns när speciellt barnen vill åka iväg på äventyr och man egentligen inte har råd.
    Visst många kan tycka att ett par hundringar inte ska va nåt, men det är det! Speciellt när man inte har pengar.... man tänker på räkningarna man skjutit upp på, man ser hur det tryter i kylskåpet och undrar om det kommer räcka till hela månaden och man känner konstant dåligt samvete över det man inte kan göra eller ge sina barn det man skulle vilja.

    Jag kommer själv ihåg speciellt ett tillfälle när min äldsta dotter gick i fyran och de skulle ha en tjugolapp var med sig då de skulle till Skansen med klassen. Det skulle vara till glasspeng-gottepeng och vi hade inte ens tjugo kronor att skicka med.... Vi gick på skattjakt i varenda jackficka hemma för att samla in de kronor som hon kunde få ta med. Men hon la huvudet på sned och sa att "mamma jag behöver ju inte köpa en glass" Det gjorde så ont i hjärtat....

    Men det man kan ge är massor av kärlek och jag tror att om man bunkrar barnen med det så blir de kärleksfulla och trygga barn som faktiskt ser upp till sina föräldrar. Mina barn har ju inte fått det andra barn har fått med materiella saker och vi har inte kunnat åka på roliga äventyr med dom på loven varje gång. Men jag hör inte heller att de klagar över vad de inte fått, utan jag hör att de uppskattar saker eller upplevelser alldeles extra när det väl infinner sig vid en bättre månad. Det har nog gjort att jag har orkat hålla ihop. 
    Nu har vi en mer trygg ekonomi, och vi kan ge dom lite mer än vad vi kunde förut men jag kan inte säga att de är mer lyckliga nu än vad de var innan. Men min stress och magont så fort det var dags för att betala räkningar har däremot försvunnit.
    Skickar massor av styrkekramar!
    Åh, Dfk , vad jag känner igen allt detta!!!

    Mannen var ju en spenderare som levde på krediter. Visst han slösade på mig också, men jag ville bara skrika (och försökte säga det många ggr) att "jag VILL inte ha en ny mobiltelefon eller videokamera i julklapp köpt på kredit. Jag VILL inte få en Rigakryssning i present som du betalar med kreditkortet" osv osv. Jag mådde så dåligt för denna konstanta oro över ekonomin. Och så bomben som alltid kom när det var dags att betala räkningarna. Visst, vi var aldrig utan pengar, tack vare kreditkorten, men fy fan vad dåligt jag mådde... När jag såg på "Lyxfällan" så såg jag OSS...

    NU, när jag är ensam och har ÄNNU sämre ekonomi, ensam på huslånet, ensam med alla huskostnader på min lilla lön... så mår jag ändå mycket bättre. Vi kan inte unna oss nästan nåt jag o flickorna, men de vet att så är det om vi ska kunna bo kvar i huset. Att vi får hjälpas åt. Så när det var dags för Halloweenkostymerna och de såg hur förtvivlad jag var... så tog de fram sina undanlagda vecko- och månadspengar och untan knot eller ens ifrågasättande sa de att de skulle betala det själva....
    Jag märker också att nu blir de jätteglada om jag någon gång överraskar med nån liten, liten grej eller "upplevelse".  Deras pappa har däremot matat dem med allt, allt tidigare och de har nästan tagit allt för givet.

    Jag sover märkligt nog lugnare nu än tidigare, för jag vet att jag ensam håller i ekonomin och kan planera den på annat sätt än tidigare. Även om vi verkligen får suga på ramarna.
  • Norrskensflamman
    lanovia 08 skrev 2011-11-03 10:30:09 följande:
    Mina barn skall prata en av Sveriges sexigaste dialekter. (utsett i någon undersökning)
    Hörrududu!! Faktiskt så har faktiskt MIN dialekt, varit utsedd till Sveriges sexigaste också!! Så det så
    Svårt att tro, men så är det... Hahahahaaaaaaaaa.
  • Norrskensflamman
    Fru Bygg skrev 2011-11-03 10:40:36 följande:
    Ja, inte är det skånskan iallafall! Tycker det är jobbigt när folk säger att jag pratar skånska. Det gillar jag inte. Men E är supersöt som pratar riktig skånska!
    Jag har kusiner i Helsingborgstrakten. Dem förstår jag... men när det börjar bli Malmö, Lund... då kan det vara svårt ibland, beroende hur j-a brett de pratar   Annars så tycker jag dialekter är roligt.
  • Norrskensflamman

    Min dialekt är känd för att vara Sveriges släpigaste. Men jag pratar inte speciellt långsamt... Det kan nog både Daa och Villemoa intyga

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård