Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hallå i lådan!

    Vad cooolt att vi träffats i kubik den här helgen!

    Vi får helt enkelt värna gemenskapen så tillvida att vi tillämpar samma devis som den vid träning:
    den enda bra träningen är den som blir av!

    Alltså, skit i att planera inlägg dr allt ska kommenteras, och bjukka på en rad ur ditt liv rakt av bá...eller typ.
    För, ska man få med allt hela tiden, så är det lätt att man inte skriver alls. och när man inte skriver på ett tag, är det lätt att bli smygläsare, och dåblir det ännu svårare att skriva igen. man blir faktiskt lätt lite lat också.

    Men, allt går ju i faser och allt i livet har sin tid. Inte fanken kan man sitta som vi gjorde i början hela livet!
    Men det är ju kul om vi fortsätter finnas här, som ett centrum och nav att hålla kontakten i.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ingis, dina drömmar är heeeelt skruvade och det är ju en evig tur att det inte är mardrömmar-det hade jag under min graviditet. Vidriga sådana. *ryser*

    Flamman, fynda på rea är en kick!

    Idag var jag iväg och besiktigade min lilla bil. Besiktningskillen och jag pratade så mycket att han glömde att ta betalt. Och inte tänkte jag på det heller. De ringde och upplyste om saken, och eftersom  jag inte hade åkt hem igen än så var det ju lugnt att åka tillbaka och betala. Bra att jag har hittat en kompis på min kurs, så vi var ute och gick istället för att jag bara skulle åkt hem redan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-27 13:47:29 följande:
    Nästa gång får vi försöka ha lite skype eller videokonferans! SToooooorträff!
    Eller en årligt återkommande "fira in våren-helg" här hos mig! Alla kan sova över och vill man ha barnen med går det utmärkt! En ny tradition som ger vår-energi. Kanske?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2012-02-27 16:11:29 följande:
    Jag tycker på ett sätt att det är bra att det itne är übertempo för då hinner jag hänga med... ego jag vet   Jag tycker det är skönt att man kan vara borta några dagar men ändå hinna läsa ikapp.
    DET tror jag de flesta skriver under på! Men UJ vad lätt det är att "jag ska bara kolla tråden" och så liksom bara råka glömma att skriva "hej" åtminstone, när man varit på "avvänjning" under en period! Så är det för mig iaf. Jag får liksom skärpa mig och se till att skriva något, istället för att bara kolla läget, och sedan fortsätta med vad jag nu gör.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hej där MSW! Hur är läget?


    Har influensan knäckt din familj med eller är ni på benen?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockarbol, ja du gumman, det var onödiga saker du hade där i huvudet!

    Fast jag vet hur det är. Mitt huvud har stundtals helt annat innehåll än det mår bra av. Jag skulle åtminstone vilja ha en Off-knapp att trycka på, så det blir lugnt och jag kan ha det avstängt tills jag orkar slå på igen.

    Hur som helst, så ska du veta, att jag blir extra glad när just du skriver att du vill träffa oss. Det är hedrande varje gång folk vill ta ett steg närmare och  ses rent fysiskt, utan dataskärm. Och dig vill jag väldigt gärna få krama. Det går för övrigt att ha djur här, Aleta har med sig papegojan när de kommer, den bor i köket på ett skåp alldeles förträffligt lagom att säta buren på. Folk har med sig katter, hundar och vad där nu råkar vara för husdjur. Sådant löser man!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Solde, jag tycker du ska pröva med lite sprit istället. Då blir det nog drag i griftetalen. Cool

    Hvidis, frågan är väl vad mamman senare ikväll gillar fisarna vid nattningen.

    MSW, vi är OK nu efter långdraget influensande och en snorig tid därefter. Jag tror jag samalde på mig en hel del vätska under den infektionen, för jag väger och har ett omfång som inte riktigt står i proportion till vad jag ätit. Dessutom har jag ohemult ont i kroppen sedan dess, så jag tror det satte sig en massa skit som nu behöver rensas ut.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-02-28 11:47:27 följande:
    Blomman en sådan där vår tradition. Ja kanske det... men jag är en sådan där människa som har så svårt för att ta mig iväg själv. Får ångest av att lämna barnen o tycker att det kan vara jobbigt att köra med dem själv flera timmar.  Men kanske om jag o Anton kan lyckas komma...

    Men om inte annat så har vi ju bestämt att vi skall till Kalmar o hälsa på några vänner i sommar, då hoppas jag du är hemma o vill ses när vi passerar.
    Jaaa! Det är klart jag vill!!!

    Förresten så har du ju både Piggelin och Mugglan i närheten inför vårtraditioner. Det kan säkert samåkas på olika vis. Åka med eller utan barn är ju ett "både och". Man kan ju tycka det är skitlyxigt att få dra ensam och bara umgås också, samtidigt som det är lite galet häftigt med en skock ungar samtidigt som man umgås. Sådant får man ta ställning till från gång till gång.

    Och aproå samåkning, så lär det ju kunna bli ett par bilar från skåne, en från den  mellersta östkusten och så vidare. Det vore ju bara för kul!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Apropå min värk, viktnedgång och hälsa, så har jag satt igång  råsaftscentrifugen igen. Nu skiter jag i om jag har råd med extra grönsaker och frukt, jag måste ha mina juicer igen. Dessutom kommer min sambo att vara borta på kurs i två veckor nu, så det passar mig bra att juica mycket och utöver det mest fixa middag åt sonen och mig. jga behöver inte tänka matlådemat utan kan köra på vad vi två behöver.

    Har precis druckit ett "brunschglas" med juice på ananas, blodgrape, apelsin, äpple, citron och morötter. Före middagen brukar jag ju när jag är i gång, ha "en röd" eller "en grön" och då är det baserat på grönsaker, förutom äpplen, som är lite av stommen i alla juicerna. Färsk ingefära, chili, stjälkselleri, rödbetor, citron, rotstocken av broccoli och allt vad jag kkan komma på som är nyttigt och som rensar, sätter fart och fyller på i kroppen. Man kan verkligen riktigt känna hur vitaminerna kryllar och lever loppan. Vägarna är bara igen, så nu kan jag MBT-gå. Dags att komma in i vår-rutiner alltså. Förra året 14 kg. Jag tänkte sätta samma mål i år. Så, där var det sagt. Nu vet ni och får vara mitt samvete, eller min redovisningspunkt. 14 kg från och med nu.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-02-28 11:57:42 följande:
    Jo det är sant! Vi får se när och om det blir aktuellt.

    Det där med att låta ungarna vara med, det pratade jag o ninnis om i lördags. Hur häftigt det är. Vi lärde ju känna varandra innan något av barnen var födda (utav de som var med då) och nu är den äldsta 2,5 år och det har börjat komma syskon o yngsta är 3 mån. Det är så kul att träffas o se barnen växa och leka med varandra. 
    Ja, det är inte klokt. Jag har snart en tonåring, småtjejerna som förut var bebisar, är stortjejer på 4 år (Mugglans och Piggelins tex) och man tappar totalt kollen på vem som hunnit bli hur gammal och det bara vimlar. Det är ju en fröjd att få se alla barnen såklart, men jag har som sagt den största respekt för den som känner att den hellre åker ensam, för att få tänka en hel tanke och säga en mening färdigt. Det njöt de andra tre mammorna på vår lilla träff av i helgen.

    Och jag vill verkligen att det ska bli av! Jag känner bara mer och mer, att anledningen framför andra att vi skaffade det här huset, verkligen är att vi vill kunna umgås med människor här. Just att man kan sova över, gör att man kan få ut oerhört mycket av en helg. Kommer folk på fredagskvällen och man får babbla av sig lite, landa, käka något enkelt och stuva in sig där man ska sova, så har man sedan en HEL dag från morgon till natt på lördagen och folk kan ändå komma hem i vettig tid om södnagen är resdag.
    Man hinner umgås, laga mat ihop, alla kan dricka vin till maten, man kan promenera, den som vill springa en runda gör det, behöver någon vila en stund finns det plats och rum för det, barnen hinner bli hemmastadda osv. Jag älskar de gångerna vi fyller huset! Det  har varit väldigt, väldigt lyckade och för oss i familjen varmt hållna minnen redan.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård