Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Åh vad avis jag blir på glasen!

    Och trött av tanken att soppan till bilen snart kostar 16 spänn litern. Det blir förbenat dyrt att "bara semestra i Sverige" Rynkar på näsan Särskilt utan semester(kassa)

    Nej nu måste jag sätta fart-hunden är kissnödig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Daa skrev 2012-04-05 18:31:59 följande:

    Blommis: vi kan hålla varandra lite sällskap. Här på eftermiddagen blev jag tvärtrött och tvärilsk. Ser jag på vilket datum det är så känns det nära till hands att skylla på PMS.


    Usch ja! Tur att det finns andra i världen som vet hur det känns ändå.

    Själv har jag skrivit ett ångerfullt sms till sambon och dessutom köpt hem smörgåstårta på delikatessfiskstället, så nu har jag bringat försoningsoffer också. jag tror det räckte. det var iallafall en försvinnande god smörgåstårta.

    Jag har handlat fisken, tvättat bilen, fåttt sonen tillklippt och kört en diskmaskin. Och gått min långpromenad. Städat har jag

    inte.

    Men det skiter jag i! Städa kan vi göra imorgon när det ändå ska vara oväder.

    Glad påsk góa vänner! Katt I brist på häxa blir det häxans katt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise! HEEEEEEEEEJ!!!

    Om du visste vad jag längtat efter inlägg från din värld! Jag var riktigt orolig vid det här laget, och hade tänkt ringa och kolal att inget hänt.

    Tack och lov för din aurora! Jag måste gråta lite!

    Hårstråna står rakt ut i nacken när jag tänker på allt från Pnzers akut-inlägg till när du ringde mig första ggn, till min pappas kapell där okända människor bad varenda dag för er lilla flickas liv och hur tiden stod still här i tråden och Panzer berättelse...jäklar, det där var verkligen dramatiskt på sin allra yttersta spets och har gjort bestående intryck och avtryck i hjärtat till och med "bara" bredvid. Att ha varit där och ha det med sig som du och Panzer, det är helt.. det är helt ogripbaart, men n'är man snuddar vid det tar det tag i hela ens innersta.

    Precis som Mugglans tjejers operation, Snorkfrökens lilla Sigrid, Aletas lilla pojke och alla de här helt sanslösa händelserna som man försökt hänga med i, fast hjärnan inte räcker till. Vilka otroliga strapatser och vilken skör tråd livet hänger på-och vilken förmåga att övervinna det finns!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, min son hade en period där vi verkligen önskade att han skulle sova efter luch på dagis, men det krympte och försvann allt mer eftersom han helt enkelt inte var tillräckligt trött utan höll sig vaken och uppmärksam på vad han kunde missa. Vila var precis som för Hvidis vägen. Vilket förövrigt är hur det varit på alla dagis jag jobbat-vilstund där man läser och lägger sig ner och alla är tysta, vissa somnar till, andra vilar vaket.
    Det är en övergång som är ganska individuell tror jag och det är också solklart så att det man tar till att sova på dagen kortar av nattsömnen för de flesta. Så, i en period fick vi faktisk lägga sonen tidigare än förr, när han inte sovit på dagen, men det är SKITjobbigt att stå ut med grinig eftermiddag och trött unge som knappt orkar äta osv. Men det kan också vända ganska snabbt när ny rutin är etablerad.
    Vilan behöver vara rätt strikt planerad efter lunchen tror jag och så är ju kruxet att ungen istället inte ska somna i bilen på väg hem från dagis och då få den där lilla sömnen som gör läggningen till ett helskotta...

    ...och så ska man orka göra någon lite lagom trevlig sak hemma innan maten, laga den jäkla maten, avverka måltiden och starta operation nedvarvning... Nu kommer ju i varje fall en årstid som är tacksam för att "köra slut på 2+aren" genom att vara ute lite extra, för det är ju en väldig skillnad på sömnen om man varit ute och knallat runt i spenaten lite, än vinter och inomhusluft.

    Det låter iallafall  i mina öron som att E beter sig högst normalt för åldern.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    lanovia 08 skrev 2012-04-07 15:01:56 följande:
    Jo jag inser ju att set är en normal utveckling hos E. Men den sliter så.
    Japp. De "alldeles normala" småbarnsåren innehåller många olika moment och faser som kan få en att fundera både en och två gånger på vad man egentligen tänkte när man trodde det skulle vara så mysigt med barn och familj...

    Jag tror det kan vara värt att lunchvila inne efter maten och bara titta i en bok, lägga sig och vila med bestämd avsikt att det är sova eller ligga still och vila,inget prat inget annat, utan bara en stund där inget händer, men inget måste över själva somnandet. Sedan kan man gå ut efteråt istället. Jag tror det blir alldeles för jobbigt att promenera en så pass stor tjej till sömns varje gång-särskilt eftersom promenad i sig vid hennes ålder blir mycket stimuli med allt hon har att upptäcka. Och en stunds vila med riktigt lågt varv och "nästan-somna" kan räcka förbluffande långt.
    Det är värt att prova!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Åh men Ingis!

    *öppnar stora famnen och kramar allt jag kan*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vaddå "din svägerska" förresten!

    Det är väl inte syskonens respektive som ska gala högst när saker ska ordnas?
    Det där tycker jag du ska ta upp med/på begravningsbyrån och med övriga syskon-klart ni ska ha en annons där ni alla står med! Om hon sedan utöver det vill sätta in eget, så får hon väl det.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård