Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2012-11-23 21:53:49 följande:
    Heja blomman! Bravo!

    Fresten får du se till att ge ut den boken i civilkurage nu blommis. Jag kan ju inte sitta här och bläddra i flera år gamla inlägg för att hitta dina inspirerande och styrkande inlägg. Fatta att jag vill äga boken. NU! På riktigt. Jag behöver den!
    *instämmer högljutt tjoandes i ovanstående* (båda styckena!)
  • Klockarbol

    *vinkar*

    Förra veckan var Yngsta sjuk (feber, snuva och ont i halsen) i ganska exakt 1,5 dygn.
    Jag har snytit mig och hostat sedan förra fredagen... Ska det va' så?
    Dock tacksam för att jag har sluppit feber så lederna har klarat sig bra och jag har kunnat jobba även om jag känt mig som han i tv-reklamen med alla pappersnäsdukar!

    Ärke-exet överträffar sig själv som vanligt - jag skulle tydligen ha förstått att om man pluggar i Sthlm så kommer man att jobba i Sthlm...
    Så nu har jag återigen varit korkad och inte förstått att jag inte alls jobbar i den staden jag trodde utan i staden där jag pluggade?
    Kontentan är i alla fall att jag, av misstag, upptäckte att han inte jobbade kvar där såväl jag som barnen och skolan trodde att han jobbade.
    Hans invändning mot att jag ska få enskild vårdnad är att "då kan ju jag flytta till en annan stad utan att han får säga nåt om det".
    Tydligen är det inget som helst bekymmer att han börjar jobba i en annan stad utan att säga flasklock?

    Skulle något hända Yngsta på skolan så betyder det att han nu har  närmare 2h restid (längre om han åker kommunalt) istället för 30 min.
    Fast det spelar ju trots allt ingen roll eftersom skolan ändå inte kommer att få tag på honom EFTERSOM HAN INTE HAR MEDDELAT ATT HAN HAR BYTT JOBB OCH HAR NYA KONTAKTUPPGIFTER!

    Jag blev så arg så att han inte ens protesterade när jag upplyste honom o att han fick betala hälften av Yngstas nya längdskidor... (Han tycker att eftersom han betalar underhåll så ska han ju inte behöva betala för något annat)

    Längdskidor är dyrt, ruggigt dyrt.
    Fast eftersom hon detta år har ägnat sig åt fritidsintresse för den ödmjuka summan av 800 :- jämfört med de närmare 6000 ridlektionerna kostade så tycker jag att man kan vara värd nya skidor med ordentliga pjäxor som stöttar mammas lilla plattfotsunge Kyss
    Yngsta är så lycklig så hon nära nog slår frivolter
    Första paret riktiga valla-skidor!
    Vasaloppet - Here she comes! (Fast inte nästa år ty den ömma moderen begrep inte att man måste vara ute i vääääldigt god tid för att boka boende i Mora...)

    Å snöat har det ju gjort med besked i dag. Jag som har halkat runt på vägarna är väl inte riktigt förtjust som dottern som längtar efter skidspår!

  • Klockarbol

    *tittar på väderprognosen*

    Å mer snö och halkiga vägar blir det vad det verkar Rynkar på näsan
    Kombon sliriga vägar och en bakbroms som ligger på är en jättedålig kombo tycker jag.
    Bilprovningen tyckte att en anliggande broms med nedslita bromsbelägg var ganska dåligt rent generellt. Hål i ljuddämparen och mer rost än plåt på ett vitalt ställe var inte heller så populärt.

    Fast det som är bra med snö är att det inte regnar in på övervåningen förren snön smälter Glad
    Åsså är det lite fint ute och framförallt så blir det ljusare!

  • Klockarbol

    Lanovia - fy för ständig sjuka! Vilket himla oflyt ni har i år. Jag håller tummar och tår för att ni får vara pigga i jul Kyss

    Blommis - Jag är så impad (och nästan men bara nästan inspirerad) av din målmedvetenhet med matten!
    Fönster putsas inte här heller, fast jag skyller på att jag har englasfönster med innanfönster så de får sig en högst symbolisk avtorkning när de sätts in på hösten.
    Julgardinerna sitter kvar sen förra julen så de tänkte jag ta ut och skaka lite Nån av undulaterna har fö gnagit små hål i vardagsrumsgardinen så egentlligen är det ju en annan gardin där nu, Min julgardin har ju blivit en spetsgardinWannaBe!

    Syrinx - Jag är smått impad av att du överhuvudtaget har lyckats stå upp med sådana blodvärden! Järndropp är effektivt men det går så himla hårt åt blodkärlen där de sätter droppet. Tyckte att det sved som f-n i ett par veckor efter att jag fått järndropp när Yngsta föddes (snitt).

  • Klockarbol

    Nä Go'vänner, nu är jag så trött att jag inte orkar gå å lägga mig.

    Pöss på er och kör försiktigt när ni ska ut på vägarna <3

  • Klockarbol

    Tack för hjälpen Blomman!
    Blev lite förvånad över att få ett meddelande från "en anständig flicka med kärlek och ärlig" som mer än gärna ville skicka bilder....
    Hade nog blivit förvånad oavsett var jag hade fått ett sån't meddelande men lite extra skumt att få det här.
    Hon kanske tog fel på mig och ärkeexet? {#emotions_dlg.djavulsk}
    Rapporterat och åtgärdat är det iaf!

    Helgen har ägnats åt pepparkaksbak och byggande av pepparkakshus hemma hos min mamma, mycket trevligt Tomte

    Inte lika trevligt att komma hem till -15 graders kyla ute och element (inne) som inte alls var justerade för sådana låga utetemperaturer...
    15 grader inne lämnar mycket att önska (plusgrader visserligen) och jösses vilken tid det tar att övertyga en gammal timmerkåk utan eldningsmöjligheter att det helst ska vara minst 18 grader för att husfolket inte ska gnälla O.O

    En riktigt trevlig Första advent till er alla! Kaffe

  • Klockarbol

    vinkevink alla!

    Ville mest kolla att alla som kom ivägen för senaste snöovädret har klarat sig helskinnade utan alltför mycket krångel?

    Vi hade ju oväder förra veckan, jag skottade raskt till ryggen och blev hemma i 3 dar så jag slapp ju i alla fall ut och halka med bilen om man ska se nåt positivt med ond rygg...

    Yngsta har ju förärats sitt första par riktiga valla-skidor och snö är det ju ingen brist på så det borde vara en match made in heaven - om det inte vore för att det växlar hysteriskt mellan ymnigt snöfall med vildsint blåst eller -20 grader...  Men premiäråkt har hon gjort och är mycket nöjd!

    I övrigt är det för mig som för de flesta andra misstänker jag - alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid!
    Fast i morgon ska vi se Nötknäpparen på Operan och det ska bli jättekul!

    Undulaterna hälsar att det är bra och uppskattat att vi har så många fågelholkar här i tråden - de låter hälsa att den enda holken deras ogina matte har givit dom är full med ägg och att alla andra undulater också vill ha egna holkar nu!
    (Deras matte, aka jag, tycker att det räcker mer än väl med en holk med fågelungar lagom till jul...)

    Pöss på er alla!

  • Klockarbol
    Daa skrev 2013-01-07 11:36:18 följande:
    Underbart att få läsa att Lappis har blivit mamma. Jag hör till den genuint intresserade skaran som gärna vill höra mer. Jag har tänkt på dem.
    Jag med! Har tänkt så mycket på Lappis och hur det har gått med allt!

    Grattis på Dagen i efterskott allra finaste Blomman! {#emotions_dlg.flower}

    I dag fyller Äldsta 21 så i kväll blir det restaurangbesök Glad 
    Visst är det väl märkligt att barnen hela tiden blir äldre men inte jag? Tungan ute
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård