Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Titta här!

    http://www.svd.se/naringsliv/innovation/ljus-ide-pa-export_7616472.svd

    Detta är ju en bokstavligen helt strålande idé och hur coolt som helst!
    Det är något att bli peppad och glad av-bra saker görs i världen.


    Varför
    är inte jag en skitsmart tjej som kommer på innovationer och förändrar världen och gör någon NYTTA! Skrikandes

    Ibland blir jag så trött. När ska det bli något vettigt? När ska jag bidra med något som spelar roll-och få lön för det? Man kan skoja om existensiell ångest-men roligt är det inte.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ni är ju söta allihop!
    Det är mycket uppmuntrande att känna att det spelar roll om just jag finns elle rinte i ett privat perspektiv. -Kanske därför är jag rädd att tråden ska dö ut...jag får mycket av min bekräftelse härifrån. Kanske nästan all, eller i vart fall väldigt stor del när jag gör ett snabbt överslag. Det kan ju verka lite sorgligt på ett sätt, typ "skaffa ett liv"

    Men iallafall, just nu känner jag mig väldigt tyngd under bördan att jag inte har något jobb, inte vet vad jag kan jobba med, inte hittar något att söka, inte vet vad jag ska tro på att jag kan och knappt vet vad jag ens vill-vill jag ens något? Eller är jag bara lat, förtappad och förbrukad?
    Jävla skit!
    Skit skit skit skit skit!

    Jag tycker alla andra människor gör något viktigt med stort ansvar och hög-eller iallafall rimlig-lön och blir befodrade och headhuntade och gör saker med krångliga engelska namn och ingen annan 40+are har misslyckats så kapitalt med att se till att ha någon slags karriär.

    Jag glömde nog att föra in parametern "tjäna någorlunda vettigt med pengar" på min anspråkslista. Jag tänkte bara på vad jag skulle vilja göra. Dumt! Eller åtminstone oekonomiskt.

    Idag kom sambon hem från AF och sa att hans handläggare sagt att hon tycker han bör överväga att flytta, för här finns inga jobb.

    !?!

    -Ursäkta en enkel själ, men FAKTISKT så var det typ det sista någon behövde säga till honom. För vi hade nyligen en drabbning där jag skrek åt honom att jag inte håller för hans dramatiska utspel som är i stilen :"Ja det är bara att fatta att jag får ju flytta härifrån!"
    För min tro framåt behöver att det är ett Vi och gemensam fortsatt strävan. Inte flyktvägar eller tankar tillbaka.
    Dessutom är en flytt inte rimlig som alternativ. Vi får inte det här huset sålt till den summa vi betalat nu i lågkonjunktur-eller kanske ens någonsin. Vi har ingen annanstans att flytta och berätta isåfall gärna för mig var de där jobben finns-för om det är i Sthlm, så har vi inte råd med en bostad där på de låga löner både han och jag ligger på.
    Förutom att det verkligen verkligen inte är på kartan i min värld att dra upp vår son härifrån efter tre års anpassning och börja om någon annanstans igen. Glöm!

    Jag tycker hennes kommentar var jättekonstig, och jag fattar inte att det är samma handläggare som jag själv hade och tyckte var så bra. De verkar inte ha connectat alls, min sambo och hon. Det känns helt knäppt!

    Idag har vi iaf skrivit ett nytt personligt brev och skickat in ansökan till ett brandmansjobb. Kyrkvaktmästarjobbet fick ahn tillbaka brevet från igår. Det blev inte ens intervju.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2012-10-26 12:53:16 följande:
    Fantastiskt!!

    Jag blev också impad när jag såg ett tv-program där de hade en sån där bärbar, engångstoalett som de sålde till afrikanska länder. Alltså, hur kommer man på sånt? Den var nedbrytbar och miljövänlig, man grävde ner den använda toan och ja det var en massa fördelar. Och den var inte så dyr heller.
    Det såg jag också! Skitbra-i ordets rätta bemärkelse.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Inatt har det snöat här. Faktiskt så ligger det kvar också, åtminstone på vissa ytor, de som inte får så mycket sol. Det är vackert med färgiga löv och blå himmel mot vit snö och grönt gräs-liksom full knallighet i solens glans. Solig Men ute vill man inte vara, för attans vad kallt det är! Det blåser på tvären och benen vill inte nudda jeanstyget därinne i brallorna.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2012-10-26 11:44:15 följande:

    BF-lista:

    Fru E-130106
    Ninnis-130215?
    Leksi-
    Ankan-


    HA!

    Då är jag säker på att det blir så att EA´s knyte får dela födelsedag med mig-som är den 7/1, och dessutom kommer Ninnis parvel att dela SIN födelsedag med min son-vilket är den 17/2. Det blir bra.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    SISTA CHANSEN!

    Om någon apropå sitt inboxmeddelande inte sett/kommit ihåg/hunnit, så kan ni passa på nu ikväll. Jag har fått dispens pga en eftersläntrare, så kolla om ni behöver ngt o inboxa/messa isf!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Lanovia, så otroligt drygt och segt med kruppelände, akutenrantande och ingen sömn! Blä! Sov gott inatt!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Syrinx, först och främs; detta med din vän som permanentat sin självbestämda paus, verkar ju HELT konstigt och väldigt sorgligt! Jag hade grubblat mig utochinvänd om jag råkat ut för detsamma. Jag menar, varför förtjänar inte er tid tillsammans såpass mycket respekt at man kan förklara varför om man nu så tydligt uttrycker en önskan?


    Sedan; jag vill väl OCKSÅ ha en gosig kjol och gosiga mammelucker! Förvånad Har du ngt tips på var man hittar sådant?
    Kladdkakereceptet är förövrigt sparat.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hvidis! Åh vad kul att få några rader ifrån dig!


    Det du beskriver borde ju vara undantag och sådant som typ ingen vet hur det känns-för det är så fel så det borde inte förekomma. Ändå är det så vanligt...


    Här hemma vet vi ju alltför väl vad du pratar om-det som försigår på sambons fd arbetsplats är SÅ sjukt att det bara inte går att vara där-gäller att komma ihåg det när han nu går här hemma.


    Jag har mött så mycket dåligt ledarskap och iinte sällan rena tyrannerna på olika arbetsplatser. många ggr ahr man kunnat tänka "ja ja, men detta är ju bara ett sommarjobb eller extravik" -men AAAAAA vad det ska få vara folk som går och stjäl alla andras energi! Samtidigt som man på något sätt ska vara tvungen att stå och skrapa med foten och bocka för dem. Nä far och flyg!!!


    BRA att du reagerar-även om du inte klarar att hålla lugnet. BRA!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Haha! Jag berättade för sambon om mina utläggningar angående val av uttryck. Han skrattade högt. Min son skrattade ännu högre.
    Och han konstaterar (sambon, inte sonen) att han nog plockat upp lite olika uttryck under åren, som man gör av folk man möter. (Men angående slarvigt språk så ser han mest ut som "vaddå? Mat är inte slarv-mat är gott!")
    Själv har jag nog varit med och både myntat och spritt en del jag själv tycker är passande. Som mitt egenpåkomna "ärkeas" exempelvis. För att bara inte tala om min mormors "jubiléumsidiot" (ngn som varit dum så länge att den kan fira jubiléum)

    Annars tycker jag sambons dyslexi och felhörningar leder till ett och annat som blir roligare-och bättre-i hans version. Att någon är skogstokig är ju vedertaget-men i sambons värld är man oxtokig, och han tycker att det fattar ju vem som helst att de tär värre. Förutom att han vägrar kännas vid att det skulle vara en missuppfattning från hans sida från början.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård