• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Fru sy

    God jul till er alla andra också! Vid lunch kör vi ner mot julfirandet, men först ska vi göra ett litet stopp för läkarbesök. Håll gärna tummarna för att det ser bra ut med tappen och att vi får en jul utan massa gnäll från svärmor...

  • Daa

    Heloise: en megakram till dig och din fina familj. Inte så konstigt att du blir mentalt dränerad av allt som försigår.
    Hur länge måste ni vänta på svar den här gången?

    Blommis: otacksamt med godistillverkning som inte uppskattas.

    lanovia: eländes indianer till att narras!

    Ninnis: *hjärtar fina lilla krabaten* Så skönt att du och din make kunnat prata, så att ni får känna er lugnare. *kramar om*

    Fru Sy: god jul till er också! Ska hålla tummarna för en perfekt tapp.

    Jag är vimmelkantig av trötthet. Först en natt när jag bara inte sov, följt av en natt då jag väcktes med en och en halv timmes mellanrum av sammandragningar och/eller behov av toabesök och det följt av en natt då jag väcktes ca en gång i timmen av samma anledning som natten innan. Det är svårt att äta och de flesta måltider slutar halvvägs med att jag svårt kväljande får spotta ut maten som utan förvarning blivit vidrig. Det kanske är normalt när barnen börjar bli större?
    Här laddas inför förlossning, jajamen. Dåligt med sömn och lite mat. *gnäll* Tack och lov att jag är ledig på dagarna...
    Maken berättade att en av hans arbetskamrater kom med påståendet att jag måste vara hemsk nu såhär mot slutet av graviditeten, "för det blir ju kvinnorna". En stund skrattade vi åt att jag är snällare än någonsin, där jag sitter stilla på soffan och på sin höjd gnyr lite när jag ska resa på mig och magen protesterar.
    Firandet av förlovningsdagen, 22 december, blev inte mer speciell än en tv-kväll. Men det var ganska mysigt ändå.

  • Soldemor

    Hej alla!

    Long time no see känns det som! Har haft otroligt mycket på jobbet, det är sådana tider nu. Dessutom är ju vädret helt horribelt! Igår när jag körde till jobbet visade termometern på -24 grader! I södra Skåne¨! Det är Norrlandstemperaturer, sådana som Flamman brukar ha hos sig! Börjar inse att björnar inte har helt fel...

    Skulle egentligen varit på jobbet nu och ha expeditionen, men kom inte så långt innan jag fick v'ända. Har ärligt talat liiite svårt att se något positivt med det h'är vita, med halkan och kylan.

    Idag blir det härjning med kartonger (Siena har redan börjat) om inte flyttlådorna skall bli en käck heminredningsdetalj. Har hur många som helst! Skall lämna julklapp till Amarettos uppfödare (en sådan där rysk katt som är fyra i en) och hitta något till maken. Han vill inte på några villkor ha julklappar eller födelsedagspresent (fyller 65 på tisdag) så det får bli en upplevelse, det kan han acceptera. Skall försöka ordna biljettter till Spamalot.

    Här är så många som behöver massor av kramar och omtanke. Skickar en jättestor julkram och tar med er i mina förböner. Tänker  väldigt mycket på er även när jag inte hinnrer vara här.

  • lanovia 08

    Fru Sy lycka till idag, håller tummarna! Och hoppas ni får en bra jul.

    Ninnis så skönt att ni tagit ett gemensamt beslut som båda verkar nöjda med. Magkänslan är viktig.
    Såg på fejjan att ni är redo för jul nu. Härligt!

  • lanovia 08

    Daa, fy vad jobbigt att inte få sova ordentligt eller kunna äta heller för någon del. Kan du vila något på dagarna då? Det blir väl till att sova när du får...

  • lanovia 08
    Fru E skrev 2010-12-22 15:55:56 följande:
    Lanovia-så du har redan fallit dit på att vara lugn inför syskonförsöken det är näst intill omöjligt att inte reflektera över det
    Vad gäller att lämna bort E så får det vara upp till er och inte föräldrarna även om de längtar
    Skojar du eller? Helt omöjligt. Och denna gång var det inte så att vi blev ledsna för att det inte var något.  Vi känner ju att vi har tid på oss och att det inte gör något om E hinner bli lite större, samtidigt som det heller inte skulle göra något om det blev något nu. Men lik förbaskat går man där och kollar pappret, gör ett test och fundearar dagarna i ända. Denna ovisshet är ju värst.

    En sak som helt ärligt gör att jag kan var lite "glad" över att det inte blev något är att det kommit upp ett jobb som jag vil söka och nog kanske kan ha chans på. Känns lite bättre om jag ialla fall kan söka jobbet som icke gravid.
  • lanovia 08

    Nej nu skall jag ta tag i livet här. Hund skall på promenad och spillevink behöver nanna. Sedan skall jag se om det går att fixa de sista juldetaljerna. Ikväll skall vi ha uppesittarkväll med Lotta här. Och imorgon kommer bådas familjer hit. Skall bli sååå mysigt att få vara hemma hos oss för första gången.
    Skulle tro att jag tittar in senare men ifall något händer på vägen så önskar jag redan nu alla en riktigt GOD JUL.

  • tonårsmorsa

    Hej alla fantastiska BT-tjejer (och Panzer)!
    Smyger in och säger hej. Har tidigare inte skrivit något, men ofta läst era tänkvärda ord. Flera av er har jag också mött tidigare i "tanttråden", men mycket har hänt sen dess. Ett stort grattis skickar jag till Heloise och Panzer och deras dotter.

    Jag måste säga att man verkligen får perspektiv på livet när man läser här i tråden om alla olika problem som alla brottas med. Hoppas det är ok att komma med här och dela med sig av diverse och ev bidra genom att ge lite andra perspektiv. Men tills dess vill jag bara önska alla en riktigt GOD JUL!

  • muggles

    Ninnnis. skönt att det känns bra med beslutet och är glad om jag kunde hjälpa till!

    Daa: lider med dig! Alla säger att det är extra jobbigt i slutet av en tvillinggrav och du har ju gått ganska långt nu. Kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård