• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • lanovia 08

    För mig som är lite vilse i pannkakan nu? Är NUPP ultraljudet?

    Ninnis, först grattis till en fin bild på en fin bebis.
    Fyfasiken för jobbiga siffror. Men själv som inte behöver sitta mitt i det känner positiva vibbar. Om nu Ultrljudet är den säkraste källan så verkar det ju som att riskerna är små.
    Det låter ju som att du inte är vill gå vidare och göra FVP, maken vill. Ja vem har rätt? Men om ni gör det testet och det tyder på DS vill maken då ta bort barnet? Eller vill han göra "bara" för att veta?

  • lanovia 08

    Heloise, fy tusan för rutten ekonomi som är körd i botten av dina föräldrar!

  • lanovia 08

    Jag är förresten inte gravid, indianerna busade bara som vanligt. F-N till mig själv! Jag har ju sagt att jag skall hålla huvudet kallt denna gång, men enda låter jag dem driva med mig.

  • lanovia 08
    haha kan inte låta bli att skratta åt Blommis dammsugare. Tänk att den bara fungerar ibland.
  • lanovia 08

    Villemoa, tackar som frågar. Ellen är feberfri nu. Har vart sedan i lördags, snorig fortfarande men det blir bättre.

  • muggles

    Ninnnis: jag har för mig att Snaily fick typ 1/70 i siffror.

    Jag har hört en historia om två tjejer som var kompisar och blev gravida nästan samtidigt. Den ena gjorde KUB och fick dåliga siffror (1/100 el så), gjorde FVP och fick besked att barnet var friskt. Den andra fick bra siffror (1/1100) gjorde inget FVP men fick ett Downsbarn... (vilken ironi).

    Så, siffrorna säger tyvärr bara en del av sanningen...

    Jag tror det finns trådar på FL där folk som gjort IVF och fått dåliga siffror hänger, det verkar vara ganska vanligt i IVF-svängen. Jag har bara hört om en enda person som fått bra siffror och sedan ett DS-barn (det är personen ovan).

  • muggles

    Lanovia: ja NUPP (=NackUPPklarning) är ul i själva KUB. Den andra delen av KUB består av ett blodprov och sedan får man sammanvägda totalsiffror vilket kan sätta myror i huvudet på vem som helst.
    Skit med indianer!!!

    PB: jag hade gärna tagit emot lite julgodis!!! Den där lakritsen lät intressant. Jag tror inte det är dammsugaren det är fel på, det är nog SBS (skit bakom spakarna som vi ingenjörer säger).

  • muggles

    Oj vad jag spammade! Sorry, blev bara så engagerad...

  • Heloise
    muggles skrev 2010-12-22 11:47:48 följande:
    En kommentar här bara. När vi gjorde KUB med vår dotter så fick vi jättefina siffror (1/1300 fast min åldersrisk var 1/300) men någonstans har man ändå en oro kvar "tänk om vi är den där enda...". KUB är bara sannolikhetssiffror och vill man absolut veta säkert ska man skippa det och gå på FVP direkt. Man känner sig bara marginellt säkrare efter KUB.

    Men för oss som haft svårt att bli med barn så är det SKITLÄSKIGT att ens tänka tanken FVP. Jag tänkte precis som du Ninnnis; tänk om vi gör FVP, får bra besked men sedan blir det mf? Jag skulle ångra ihjäl mig! Det är ju inte så att jag kan ta och bli gravid igen direkt heller...
    Jo naturligtvis är det ju så, men jag kan bara gå efter mig själv.
    Det kan ju iofs speglas av att vi lever i konstant skräck över vad det är för fel på vårt barn, och nu har det gått 3 månader och vi vet fortfarande inte. Alla har vi våra spöken
  • muggles

    Heloise: ja du har rätt, alla har vi våra spöken. Och precis som du, så gick jag också efter mig själv... Och litegrann efter det att väldigt många litar blint på siffrorna.
    Herrejisses, har det gått 3 mån sedan hon föddes?! Är ni säkra på att det är fel på henne, vad säger din magkänsla?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård