Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx; Vilka underbara misar (missar säger jag, men ni verkar säga misar där nere). Blomman, jag tänkte på er idag när jag hörde om klass 2-varningen !!! Håll i hatten! och håll er inomhus el iaf borta från vägarna, om det går.Kämpa på Im Yours, du vet att jag är mycket imponerad av dig och dina studier. Snart får du jullov va? Blir du i S-vall eller Ö-vik?Hvidis; jag har redan hunnit baka lussekatter, annars hade jag testat ditt recept. Min blev goda, men kanske inte himmelskt goda. Men hyfsat fluffiga. Hade också i en burk kesella och ett ägg. Jag har sällan och aldrig bakat lussebullar, så jag var faktiskt lite nöjd med mig själv.Här är galet mycket att göra. Kräks nästan av utmattning på jobbet... Och när jag får för mycket att göra, så där så jag vet att det inte går med mindre än att jobba övertid, vilket cheferna aldrig beordrar mig att göra (för då får man ju kanske några kronor extra i lön/ledihet, och det ska vi ju undvika, gud bevars) så blir jag helt uppgiven, vet inte var jag ska börja... Känns som att det är ingen ide att ens försöka... och så blir inget gjort alls. Bara lite ryck o pill där, och lite knapprande där... Ja, jag blir ostrukturerad. Jag verkligen HATAR att jag blir avbruten precis HELA tiden i mitt jobb, med saker som alltid "brinner" och "kan du bara"... Hemma är det också fullt ös medvetslös. KÖren tar mycket tid, både min och barnens. Och så kom ju danslärarna på att Oooooops, vi ska nog ha en dansavslutning i Folkets hus också... På söndag!!! Så nu blev heeeeela söndag uppbokad, samt att det delvis krockar med min körövning. Båda mina töser dansar ju.Nä, julefriden har jag inte sett röken av ännu!Men ändå så har jag det rätt bra och mysigt  Vi har äntligen fått snö!!! Jippie, hurrraaaaaaaaaaaaaa!! Som vi väntat. Så ikväll har vi skottat lite under stjärnorna jag och musikern ♥.Har ni börjat med julklapparna ännu? Jag har idag beställt ett par på nätet. Hoppas de hinner komma!Lördag är vikt för julklappsinköp. Inte alla kanske, men de flesta till barnen iaf. Till vuxna blir det inga annat än de obligatoriska skolfotona till mormor o morfar, gudmödrar o gudfäder, morbror med familj samt bonusfarmor och bonusfarfar                                 

  • Norrskensflamman

    Hej damer!


     


    Hvidis Tänk att det tog flera dagar innan du kom på det! Det är väl inte så att du är stressad eller?


     


    Eftersom julafton är en måndag och jag har har hela TVÅ arbetsfria dagar just innan (lör, sön) så tänkte jag för första gången drista mig till att göra lite julgodis... Enklaste, enklaste. Det var bl a en grej jag blev sugen på, men jag fattar inte riktigt hur man ska göra Skäms
    Kan ni hjälpa mig?? Ni får ett Äpple ....


    Alltså; Man ska smälta chokladen och sen smaksätta, men VAR liksom? Ska man hälla ut chokladen på en plåt eller bricka och sedan smaksätta med nötter och vad man nu vill och sedan bryta bitar när det stelnat. Eller ska man hälla chokladen i små formar och sedan stoppa i smaksättarna/pyntet ovanpå??


     


    Ja, som ni märker är jag inte så van att göra julgodis, bara att äta den {#emotions_dlg.tongue-out}

  • Norrskensflamman

    Så här står det:


    Gör din egen lyxchoklad!
    Smält en god mörk choklad och smaksätt med dina egna favoriter; tranbär, rostade nötter och mandlar, kanske apelsinskal eller torkade blåbär, plus lite kanel eller flingsalt.


    Prova gärna även popcorn med mörk choklad. Det låter som en helgalen kombination, men är krispigt och knaprigt, och några saltkorn lyfter smaken i den mörka chokladen.


    Ett par rutor choklad räcker till 1-1,5 dl popcorn och blir som risbräck – du kan njuta längre av en mindre mängd choklad.

  • Norrskensflamman

    *slår mig för pannan*


    Såklart!!! Vattenbad och smörpapper... Att jag inte tänkte på det.


    TACK snälla Blomman!


    Och tack för tipsen om andra gottigheter! De får jag prova nästa år. I år ska jag göra smalare godis, hade jag tänkt... Nu har min långa, mödosamma resa börjat... Ja, du fattar nog vad jag menar.


    Kraaaaaaaaam!


     


     

  • Norrskensflamman

    *vinkar till Boringbrick*


     


    Hej svejs! Välkommen hit


    Jag ska presentera mig lite senare, hinner inte just nu. Men vill iaf hälsa dig välkommen!


     

  • Norrskensflamman

    Blomman! Så hemskt med branden   Vilken tur att inte fler brann inne... men tänker också på den stackars hunden. Förstår att det är en massa blandade känslor för din familj och syrran särskilt.*Och vilken dålig tajming med kräksjuka nu!!! Hoppas hoppas ni repar er innan julafton.*Jag har haft så mycket med alla julkonserter o lucia och jobb så jag har inte hunnit vara in så mycket här. Julkonserten vart en höjdare, spränfylld kyrka och stående ovationer, kyrktaket nästan lyfte när vi sjöng Hallelujakören och O helga natt. *Nu har jag ledigt till 2/1!    Idag ska jag ut på stan (medan barnen är sista dagen på skolan och har julavslutning) och handla lite julklappar och så köpa lite, lite julmat. Främst den lokalt inlagda sillen som är så fantastiskt god. Folk köar i timmar för att få den. Det är bara att kavla upp ärmarna och vässa armbågarna.*Ikväll står pepparkakshusmontering på schemat. Jag gruvar mig... Gillar inte att pyssla och känner på mig att det där kommer att gå åt pipan. Läste någonstans att för att bygga pepparkakshus krävs tålamod... Något som varken jag eller flickorna   har.... Misstänker att det blir vår kära musiker som kommer vara den som orkar montera det där färdigt...*Flickornas farbror från landet over there kom hit igår! Han ringde och sa att han är på väg upp för att åka till finska lapplandsfjällen med sin dotter som bor här i samma kommun som oss. Så han var förbi och drack kaffe. Han kommer tillbaka den 23:e och hoppas kunna stanna till den 25:e i alla fall. Flickorna blev jätteglada!!Paket från farfar och släkten hade han förstås med sig Och tydligen från pappsen också, men dem har tjejerna inte fått ännu. *Jaja, nu är det väl bäst att pallra sig iväg ner på stan.Ha det gott alla!                         

  • Norrskensflamman

    Alltå jag blir knäpp på att det inte går att få till radbrytningar när man är i Windows 8 här på BT. Ingen som har nåt tips?  

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård