Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis; så bra att Daa hittade sitt bälte, för jag har inte hittat mitt nämligen...


    Tinker; jag var nyligen och gjorde det där cellprovet och det var hemskt. Jag har blivit betydligt mer skör och känslig "där inne" än vad jag var förut. Efter all skit jag varit med om så har jag dessutom mer gynekologskräck än tandläkarskräck


    Har varit en sväng på akuten med T. De ringde från skolan och en kille hade lyft upp henne (med greppet långt nere på benen) så hon ramlade mot en bänk och slog i nacken i bänkhörnet. Hon föll framåt men hann vrida till sig, så att smällen tog på sidan om nacken istf i struphuvudet... Läkarna bedömde att det var en muskel i nacken som fått en rejäl smäll, ingen kota. Hon fick Alvedon och har en bula som gör ont, men hon ville själv tillbaka till skolan.


    Hela hösten har hon klagat på att killarna i klassen terroriserar henne; sliter och drar i henne, håller fast henne, i början av veckan kastade de isbitar på henne, varav en träffade henne hårt i bakhuvudet.


    Hon säger själv att hon bett läraren prata med pojkarnas föräldrar men att h*n säger bara att "de måste få en till chans". Det är visst väldigt stökigt på lektionerna också.


    Jag tog upp det här med läraren när jag hämtade T, men fick mest till svar att "pojkarna är så förtjusta i de här flickorna..." och "de förstår inte riktigt hur hårdhänta de är..." osv.


    Jag vet inte, men jag börjar bli trött på dessa ursäkter om att killarna är förtjusta i flickorna och inte vet hur dom ska visa det. Som att det är en ursäkt för att de är våldsamma och hårdhänta samt terroriserar dem? Eller att "pojkar måste få vara pojkar, de har hårdhäntare lekar" Men om de som är med och leker (eller inte vill vara med och leka) faktiskt säger NEJ, det räcker. Jag VILL INTE!!! Ska man inte respektera det då? Även om man är pojke och är "förtjust" i t ex tjejen som blir utsatt???


    Jag vet att min T är ganska tuff och säkert är med på endel av lekarna själv av egen fri vilja. Jag vet också att hon är ganska "tålig" och att vågar säga ifrån på skarpen och säga NEJ när det verkligen går för långt. Så det undgår knappast inblandade barn om hon får ont eller inte vill vara med längre.


    Äh, jag vet inte om jag bara är extra trött eller känslig just nu, men jag känner att jag är jävligt irriterad på att var och varannan dag så är det incidenter, slag, blåmärken, rivmärken, och t o m en tjej som kommer hem arg och ledsen för att hon inte hört vad läraren sagt hela lektionen om kondens, pga att pojkarna sprungit omkring och väsnats i klassrummet. Herregud, de går bara i TREAN, vart ska detta sluta?!


    Suck.


    Nä, skönt det är fredag. Nu laddar vi inför konsert med Magnus Carlsson, "Änglarnas tid", i helgen.


     


     


     


     


     


     

  • Norrskensflamman

    Känner att jag vill förtydliga att såklart är inte alla killar så här i T:s klass, men tyvärr är det ju de tre-fyra stycken som är "stökiga" som märks... Som alltid. Och så är det väl bland tjejerna också. Men än så länge har jag inte hört om några tjejer i klassen som är våldsamma.


     

  • Norrskensflamman
    Ninnnis skrev 2012-11-22 16:20:06 följande:
    Och jag är egentligen ganska glad att jag inte jobbar för det bolaget längre, mina fd kollegor (från gamla jobbet) har det ganska tufft nu.
    Jag har också funderat på i vilken utsträckning ni på ert jobb skulle blivit drabbade Ninnis. Skönt att ni jobbar för ett annat bolag!
  • Norrskensflamman

    Vad i hela friden är "Blej-Blej" som de annonserar om här ovanför?? *helt förvirrad*


     


    Och fatta att det är julskyltning nu på söndag !!! Jag hinner inte med!!


     

  • Norrskensflamman

    Ingis: härligt att höra från dig! Märklig fördelning (ang pappa) men du verkar ta det på ett bra sätt.


    Pepparkakor brukar inte vara så bra, varken för vuxnas eller småttingars magar. Men det är ju så gott!!


     

  • Norrskensflamman

    passionsblomman skrev 2012-11-23 17:25:04 följande:JAG KOM PÅ HUR MAN SKULLE TÄNKA!!!!!JIHA!Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djurBlomman for president!!! Du Blomman, matte kan få även mig att bryta ihop och gråta... Man känner så jäkla urbota blåst när man inte ens vet i vilken ände man ska börja rodda i en sån där uträkning... När man inte ens har en AAAAANING... Därför tycker jag du är sååååååå MODIG som faktiskt vågar möta mattemonstret och ge dig in i fajten. Och.. TADAAAA!!! Du löste det! *bugar o bockar* RESPEKT till dig Blomman.Tack för tipsen!! Såklart ska det tas tag i detta! Nu Jag spände ögonen i fröken idag när jag hämtade T och gjorde klart för henne att jag VET vad som försiggår, och att det är INTE okej. Jag sågade hennes "bortförklaringar" och nu vet hon att jag kräver action!! Jag talade också om för henne att jag VET vilka grabbarna är och om det inte slutar NU så ska föräldrar och barn kontaktas. Jag sa att det är inte okej att killarna inte accepterar ett NEJ eller SLUTA och att mitt barn faktiskt utsätts för TRAKASSERIER på skolan. Det spelar ingen roll att killarna trakasserar henne för att de är "förtjusta" i henne och kanske det inte ses som "mobbing" just därför. HON känner sig KRÄNKT och trakasserad och tycker det är jobbigt!!     Detta hände INNAN jag läste ditt inlägg. Därför var det ganska roligt att läsa det du skrev. För jag agerade i grund och botten ungefär på samma sätt som du beskrev, men du gjorde på Blomsättet och jag på Flammansättet. Vi är olika, därför agerar vi lite olika, men målet och grundvärderingen är densamma!  Nu ikväll har jag pratat med T och kommer hålla koll på vad som händer. Skolan och plågoandarna kommer INTE slippa undan, det är jag fast besluten om.   

  • Norrskensflamman

    Men Syrinx!!!   Voj, voj... Inte konstigt alls att du varit så trött. Väldigt konstigt att du ens stått på benen skulle jag vilja säga. Skönt att du är under kontroll nu, vännen. Och ♥ ♥ en liten kattkille Vill gärna se bild!Men Blomman, din skräckfärd fick mig att darra i knävecken! och så skickar jag en pisksnärt i röven på din käre sambo... Han ska vara rädd om dig, så det så!!!Grattis Hvidisen till jubiléet! Jag kan dela vinaren med dig om nu maken somna Lanovia: KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!! Ni har sedan länge passerat gränsen för vad som är lagligt att man ska behöva utstå som småbarnsfamilj...Kan meddela att konserten Änglarnas tid med Magnus Carlsson var en höjdare. Har inte varit så där jätteförtjust i honom innan... JO, alltså jag har alltid tyckt att han har fin röst, men JESUS!!! Han började ju sjunga i kyrkokör och när han använder sin "skolade" röst... Wow!!! Ave Maria var en riktig ståpälsare Och Knoll och Tott skötte sig bra. De fick både autograf och fotograferas med honom. Ni som har Facebook har nog sett där, annars så har jag sms:at bild (suddig) till några. Blommis, får du mina sms??? Eller har jag ett gammalt nummer?Imorgon funderar jag på att gå på Sofia Liljas produktion "Best of Idols" här i stan, med Artist- och musikerlinjens elever. Ville först ta med mig mina småtjejer, men det blir för sent för dem. Är det egostiskt att gå själv På torsdag har vi kör- o gospelkväll med Sofia Lilja, ska bli sååå kul. Hon är en så underbart varm och inspirerande person!                          

  • Norrskensflamman

    T:s nacke är okej. Fortfarande ömt men hon är i full gång. Pojkens mamma ringde hem i helgen och frågade hur det var med henne. Skönt att det gick bra iaf. Hade kunnat gå mycket illa!    

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård