Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa skrev 2012-11-14 19:57:09 följande:

    Hmm. Ekvationen känns torr och tråkig i sammanhanget, men såhär tänkte jag:


     


    Jag säger att det är h stycken hönor. Eftersom det är 14 djur blir antalet får 14-h.


    Hönor har två ben var, så det blir 2*h hönsben.


    Fåren har tillsammans 4*(14-h) ben. Totalt är det 40 ben.


    Då ser ekvationen ut såhär:


    2h+4(14-h)=40 Löser man den får man svaret.


    Kanske bäst att fortsätta


    2h+4*14-4*h=40


    56-2h=40


    -2h=-16


    2h=16


    h=8. Så många är hönorna.


    Hohoho.... Det här fattar jag ingenting av... Det gjorde däremot musikern.

    MSW:s lösning förstod jag dock fullt ut. Började själv tänka i dom banorna, dvs testa mig fram. Men jag orkade inte ända fram.
    Musikern inflikade dock att det beror ju på om Greta också har näbb...
  • Norrskensflamman

    Jag har ett problem...

    Ärkeaset har sagt åt T att hon skulle hälsa åt mig att han för över pengar var 10:e dag till kontot (där jag har fått visakortet)... Han menade förmodligen den 10:e varje månad, men hon förstod inte. Han sa inga belopp heller.
    Tidigare har han iaf mejlat att han satt in X kr och hur mycket som är kvar på kontot (kursen varierar ju). Jag har då gått till bankomaten och tagit ut pengarna och sedan fört över motsvarande belopp till FK, med honom som avsändare.
    Jag får ju fullt underhållsstöd från FK så han ska ju betala till dem istället (vilket är för krångligt för honom därbortifrån) så han betalar av på sin skuld till FK. Jag har gjort detta för att han inte ska råka i trubbel. FK skickar ju såsmåningom skulden till Kronofogden.
    Han sa i somras att han skulle föra över ca 1000 kr varje månad till att börja med, sedan mera när han får upp lönen.
    Nu sa han inget belopp åt T.
    Hon bad honom prata med mig, men han sa att han vill inte prata eller mejla eller sms:a till mig nånsin mer.
    Jag har mejlat två gånger och förklarat att T är för liten för att vidarebefordra sån där info och bett honom precisera vad han menade, samt tala om hur mycket han för över och vad saldot på kontot är.
    Tror ni han svarar...??? Nä just det

    Nu vet jag inte hur jag ska göra. Jag vill ju inte att han ska hävda sedan (när hans skuld hos FK går till Kronofogden) att han minsann fört över pengar till mig och jag har fått pengar både från honom och FK och så blir JAG återbetalningsskyldig till FK!!!
    Samtidigt så tycker jag inte det är min sak att jag ska måsta gå och "testa" i bankomaten hur mycket pengar jag kan få ut varje månad...
    Det är ju faktiskt HAN som ska betala till FK!!! Jag har bara varit schysst och gått med på att administrera det hela åt honom, för att han inte ska få problem den dagen han vill komma till Sverige och vara med sina barn.

    I somras frågade jag honom hur jag ska kunna veta hur mycket som finns på kontot, då svarade han att det är endast genom honom. Men om han vägrar kommunicera med mig?!

    Jag har sån lust att be honom dra åt h-e-l-v-e-t-e, men är rädd att han straffar barnen då, genom att ignorera dem.



    Barnen har köpt varsitt jättemjukt gossedjur och en liten babyleksak, gjort ett kort (som jag hjälpt dem lite med) med sina foton, ritat och skrivit till sin lillebror.
    Detta har vi skickat med bekanta som åker dit nu...
    Ibland undrar jag varför jag ens ids bemöda mig... Men jag gör det för mina flickors skull.

  • Norrskensflamman

    Godmorgon!

    Efter en härlig körövning igår kväll, en god natts sömn och vetskapen om att det är fredag idag, så kan jag konstatera att livet är rätt gott i alla fall

    Vi (yngre damkören samt ungdoms- och barnkören) ska ha konsert med Magnus Carlsson på Folkan nästa helg. Ska bli så kul att få sjunga tillsammans med sina barn Hjärta

    Såg en bra grej på en affisch på Fritids igår, det får bli dagens ledord:

    "Om du misslyckas betyder det inte att du inte klarar av det, bara att du måste göra på ett annat sätt."

    Puss o kram till hela tråden!

    {#emotions_dlg.flower}

  • Norrskensflamman

    Åh, vad skönt att det gick bra med jobbet Hvidis. Husfru! Grattis Hur mår J nu då? Klarar han av att hålla sig lugn?Nu är det helg, åh så skönt. Har ätit palt och nu blir det snart X-factor (som jag f ö inte alls tycker är lika bra som Idol). Jag har köpt några Julöl som släpptes idag på Systembolaget, så det blir lite ölprovning med m sen      

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-11-17 09:39:09 följande:
    Lanovia, jag tror att vi alla känner mer än väl igen känslan. Man vill berätta något trevligt, något positivt och glädjande. Det är inget roligt att känna sig som en dysterkvist eller gnällspik. Man orkar heller inte själv ibland se i svart på vitt hur man egentligen har det och känner i vissa perioder.

    Men så måste man lita på att andra inte vill att man ska försvinna iväg eller hålla tyst.
    Och klara av att själv vara den som behöver ibland-det har jag ganska svårt för mentalt-jag har satt mycket stolthet i att minsann klara mig själv.
    Det är ganska fult har jag insett, för det blir en slags överlägsen inställning till andra. Vi behöver varandras sårbarhet och att få både behöva och behövas.

    Givetvis måste man ju -inte minst för sin egen skull balansera upp saker och ting i vilken relation som helst-alla vet hur det bli om någon hela ens relation igenom alltid bara har det hemskt och allt är skit. Det måste finnas ett flow mellan individerna där man kan finnas till för varandra och där man också har ut något mer än bara att man behöver prata av sig. Eller: vissa fikagruppper på vissa jobb tycker jag verkar ha HELA sin behållning i att skvallra, gnälla, klaga och uttrycka djupt missnöje jämt, varje dag och hela tiden. Det är det som förenar dem.

    Ibland samlar folk på elände också. Alltså på andras. Nyfiket och dramatiskt. Där kan jag ibland luras att berätta mer än jag var bekväm med och kanske skulle ha gjort. Man har rätt att behålla saker för sig själv. "Det är en tuff period nu" kan räcka ibland. Och så spar man den verkliga innebörden i det till andra eller en annan dag. För sin egen skull. Jag är liksom inte skyldig andra att visa dem hela mig jämt. Man kan få ha en tjocktröja över själen när det behövs.

    Andra tillfällen behöver man få ösa fritt ur sitt inre och bara släppa UT saker, innan man drunknar inifrån.

    Andra gånger kanske någon behöver få upp ens ögon för att man faktiskt hamnat i gnällträsket och att man inte är schysst mot sina nära, för att de får känna sig som soptunnor.

    Och andra gånger kan jag ha nytta av att hålla tyst om det svåra och jobbiga-kanske särskilt i de sammanhang där alla redan hört många vändor-och för min skull, för balansens skull och för andras skull, verkligen försöka hitta det där lilla glimmande guldkornet i min tillvaro, mitt i all graniten. Kanske är det inte ens guld, utan bara lite barnsligt solglimmande glitter. Men det kan vara fint ändå, och lysa upp för stunden.
    Och genom att säga många sådana tacksamma saker, så växer de och kan iallafall räcka till att jag behåller kursen genom att tala om sådant för mig själv som jag egentligen vet att jag vet. Bara för att ha sagt något livsbejakande. Kanske särskilt om jag egentligen helst vill lägga mig ner och ge upp.

    Det finns en del av stolthet också. Att man inte vill framstå som misslyckad eller tråkig. Den där biten i en som jag tror göds på facebook och bloggar. att man vill vara rolig, framgångsrik, ha söta barn, kunna inreda snyggt, vara snygg och fit och piffig och ha upplevt och rest och presterat och allt vad det är. Det gömmer sig många, många faktorer i vad vi berättar, varför vi gör det, var och för vem.

    Jag behöver er för att jag vill det. Jag finns lite mer för att ni finns och jag har någonstans att göra av mina tankar och känslor ihop med er. Jag får inbilck i fler världar och vardagar än min egen. jag får dela både skratt och gråt. Så att det blir dubbelt och halvt, precis som i trådstarten.
    Om jag tyckte att alla ni andra bara var "ett gäng småbarnsmorsor som allihopa tävlar óm att gnälla mest över vem som fått sova minst" som jag vet att just småbarnsmammor ofta uppfattas, så skulle jag släppa er. Jag är ingen såbarnsmamma.

    Men, även om alla mammor nog kan behöva påminnas ibland om att inte bara prata om barnen-typ gå på dejt med sin man och INTE prata om barnen ni vet. Man behöver vara sin egen person också! Så har man ju NÄR man tänker på och pratar om sitt eget liv, det som är förutom allt det där familjestöket, också en massa som är både svårt och ibland outhärdligt. Det är ju inte sant att bara man fick sova och alla var friska så är allt bra.

    Det finns ärkeas.

    Det finns chefer.

    Det finns arbetslöshet.

    Det finns arbetsbörda.

    Det finns sjukdom och ohälsa och värk.

    Det finns ekonomi.

    Det finns undran funderingar, längtor och frågor

    Behöver man komma på fler saker, så kan man bara slå på nyheterna och känner man att man riskerar att börja se sig som ett offer och tycka alltför synd om sig själv, kan man alltid se någon av de sena dokumentärerna eller faddergalan. Om man är vaken.

    Jag tycker och föreslår, precis som i min efterlysning förut, att vi fortsätter prata med varandra här. I vått och torrt. Det hjälper för tron på livet tycker åtminstone jag.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Fantastiskt bra skrivet Blommis! Precis så!

    Så Lanovia; du ska INTE sluta skriva här!! Vi finns ju här, i vått och torrt, vännen.
    Ni HAR haft det tufft och ändå upplever jag inte alls att du gnäller.
    Vi har ju alla haft vår beskärda del av tuffa perioder, och nu har det varit din tur ett tag. Jag hade ett otroligt tufft år förra året... och året där innan.
    Heloise, Blomman, ja alla har vi ju ups and downs. Ibland är downsen långa och djupa för vissa, och de måste de väl få vara i en sån här tråd??

    Sen har vi peridoder då vi har mycket solsken och flyt... Ja då måste man väl också få dela med sig.
    Vi finns ju här för varandra i regn och solsken.
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2012-11-19 14:43:47 följande:
    Flamman, för tusan-skona tråden från att citera sådana där maratonsaker! Det räcker nog mer än väl att de tar plats en gång! Skäms
    men tack för att ni säger snälla saker.
    Jamen, det tål ju att läsas igen, OCH nu när vi skriver så mycket igen så hinner det försvinna bakåt bland sidorna, så då kanske nån i tråden missar det fantastiska inlägget... Därför är det värt att citera. HELA inlägget! *får lust att använda citeraknappen igen*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård