Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag undar om någon av er har erfarenhet av bloggande? Jag vet ju att I'm Yours bloggar. Men ni andra? 
    Ibland är jag sugen, men ändå inte...
    Blomman, DU borde verkligen starta en blogg för du är så fantastiskt bra på att skriva och har så många finurliga, kloka tankar och är kreativ!!! Har du aldrig funderat på det?

    Ang mejladresser och mejlgrupp; det är ju en bra tanke. För mig är det inga problem att dela med sig av min mejladress till er

    Vill inte att umgänget med er ska ta slut!!! 

  • Norrskensflamman

    jo, jag förstod att mejlen var mer en tanke för snabbare inboxinfo. Självklart måste tråden här leva vidare. Det är ju här vi "umgås". Jag tycker också att inboxfunktionen är så  jädrans omständig och seg.

    Just det, hade glömt det där med däcken på myren!! Ska genast föreslå det för honom... Eller kanske bättre att ge honom din utmaning!! Nu är han ju noll tävlingsmänniska och kan för sitt liv inte förstå mig när jag säger att jag var sugen på att delta i ett lokalt "byalopp" på skidor 3 km. Eller det här med att springa/lunka/gå ett litet lopp. Han frågar varför jag måste vara med i tävling liksom... Jag är inte heller en utpräglad tävlingsmänniska, jag tävlar och utmanar mig själv mer. Sätter upp mål osv. En inre tävling. Men just små lopp kan vara en motivtionshöjare när det går segt. För mig iaf. Han har ju däremot sin hälsobild som största motivation och då kanske tävlingar och utmaningar är överflödiga. Kanske nåt sånt.

    Ja, det är en fin prestation han gjort. Jag har förseslagit promenader med inslag av jogging. Han skyller hela tiden på knäna. Igår frågade jag vad han har för problem med knäna, om han får ont när han springer eller så. Nä, det har han ju aldrig fått. Nähä? Men vad är problemet? Ja men man KAN ju få... var svaret. "De knakar ju så jävulskt när jag böjer på dem". Hm, det gör mina knän också, och jag känner inte något direkt ont när jag joggar. OM man har tendens till ont i knäna så tror jag att slalom är något där man rätt snabbt känner av taskiga knän. Och det har han inte känt av nåt. Så jag misstänker att det är en dålig ursäkt bara
     

  • Norrskensflamman

    Blomman, såklart crossandet har gett effekt! Du gör det så himla bra som hållit igång det även med en förestående op i faggorna. Lätt hade man ju kunnat tänka att "nä, det där tar jag tag i efter op". Du är fantastisk vännen

  • Norrskensflamman

    Ja det glömde jag ju GRATTIS Blomman till försäljningen av villavagnen!!! Skål Skål Så skönt att bli av med den!!!


    Bara det är ju värt att fira


     


    Lanovia; härligt att du är igång med orkestern. Är också så himla glad för din skull ang jobbet. Förstår att det kliar i fingrarna att få komma igång


    Jag känner också en viss begränsning här på öppet forum, kan inte riktigt skriva allt jag vill. Det är segt att lägga ut foton och bilder här också, länkar mm. Det är enklare på Facebook. Som sagt, där har vi en egen, sluten grupp och man behöver inte göra annat än vara där om man inte vill. Just nu är inte aktiviteten där så stor (från min sida) mest pga att inte alla här är med där... och då blir det att man måste skriva både här och där. Men om vi alla kunde samlas på vår egen sida på FB så vore allt så mycket enklare! Där finns dessutom flera av dem som fallit bort härifrån!


    På något vis känns det enklare att snabbt gå in på FB och slänga in en kommentar, en bild, en länk, "gilla" och även att skriva längre inlägg. Där finns dessutom möjligheten att skriva privata meddelanden också.


    Så ni som inte har FB, fundera på saken


     

  • Norrskensflamman

    Min T frågade mig en dag uppgivet: "Mamma, HUR ska jag göra för att bli upptäckt??" Suck. Jaha. Inte vet jag!


    Jag förklarade att det är jättesvårt, att konkurransen är stehård osv, osv, osv. Men samtidigt så vill man ju inte ta ett barns drömmar ifrån dem och genast säga. "nämen du det är ingen idé, du har inte en chans"!


    Jag sa att till att börja med kan hon ju ta de chanser som bjuds att uppträda och sjunga, t ex i skolan, kyrkan osv. OCH att inte blåvägra sjunga inför vänner och bekanta när de uttryckligen ber henne om det. Jo, jag förstår att det är jobbigt att sjunga o spela på uppmaning, men det är ju det man får göra som artist. Och att "uppträda" även inför en liten publik, om det så är mormor och morfar, moster o morbror, ger ju också ett uns av erfarenhet.


    Sen luskade vi på nätet efter talanjakter och sång/artistläger osv, men i den här landsänden finns det inte mycket sånt


    Någon som har tips?


     

  • Norrskensflamman

    Daa; jag hoppas och tror att det kommer funka för dig med sömnen. Kom bara ihåg att trappa ner väääldigt försiktigt och väldigt långsamt, under en utdragen period. Kramen! ♥ Och hade jag bott liiiite, lite närmare hade jag gladeligen tagit parvlarna till oss så du och skäggmannen hade fått tid på tu man hand. För det behöver ni.


    Jag är också en sån j-a slöfock när det kommer till att städa och tvätta och sånt. Blä. Och för mig är det INTE att bara ta tag i det. Det tar länge, det är omständigt, det är tråkigt och jag har INTE TID!!! Finns ju så mycket annat jag vill göra, som är mycket roligare.


     


    Apropå roligt; Precis det jag också tycker Blomman, att hon ska göra det för att det är roligt. Hon älskar att sjunga, det är helt uppenbart. Men jag kan inte helt klart definiera om hennes önskan "att bli upptäckt" består i att få göra just det hon älskar, sjunga, eller om det är ett bekräftelsebehov hon har. Tror faktiskt lite på det senare. Och det gör att jag inte haussar upp hennes önskan alltför mycket. Däremot ges hon alla möjligheter att sjunga och muscisera hemma av hjärtans lust, och dyker det upp något som hon vill vara med i så får vi se hur det passar in med övriga livet. Te x med skola och läxor och resten av familjen.


     


    Dock så har hon inte skrivit mer musik, vilket jag hade hoppats på. Hon har skrivkramp tror jag. Men det där får hon göra när och om hon vill. Det ska ju komma inifrån henne själv.


     


    Blomman, har du hört något mer från honom som ringde om jobbet, eller var det inte intressant för dig? Tycker det är bra att du visar att du vet ditt eget värde. Så det så! Helt rätt.


     


    MSW; skriv lite oftare här så får vi lära känna dig bättre För det vill iaf jag.


    INgis: Så kul att höra av dig, gör det oftare! Både in ups and downs. Håller tummarna ang jobbet! Och jösses vad dina barn växer. Man hinner ju inte med


     


    Jag hade storslagna planer på att rensa upp hemma... Garderober, förråd, köksskåp. Storstädningen ARNE. Detta var före påsk. Och det blir inte efter heller Och nu ska vårkläderna fram och jag inser att T har vuxit ur precis ALLT!! Fan å'... inte ens ett par gummistövlar i rätt storlek har hon.


    Nästa fredag drar de iväg till fjälls med pappan. Måste se till att iaf ha rena kläder i någorlunda rätt storlek åt dem då. För det är det FÖRSTA han anmärker på och klankar ner på. Inför dem och alla andra. Rövhål


     


     


     

  • Norrskensflamman

    6 km jogga långsamt varvat med promenera avklarat idag med sambon, medan ungarna var på kören   Han har ALDRIG tidigare joggat (sen skoltiden) *high five*

  • Norrskensflamman

    Va?!?!?! Nä dra på trissor... Nu måste jag hålla i mig i skrivbordet så jag inte vickar av kontorsstolen!!! Blomman, du chockar mig!!!


    Men visst är känslan skön när man har "gjort bort" sin motionsrunda/måbrastund på morgonen? Det blir som så bra start på dagen. Nöjdhetskänslan följer med en en bra bit in på dagen. Har man tur så är det ingen/inget som förstör den alltför fort...


    Hoppas det funkar för vovven idag. Vore ju skönt för er, en bra och smidig lösning.


    Igår var jag i panik efter jobbet. Det spöregnade och T har inga gummistövlar. Hon har vuxit ur precis allt hon har!! Blåste ner på samhället. Skitdåligt med urval och inte hennes storlekar. Sen ville hon inte ha låga stövlar utan höga. Hon sneglade på Crocs men nä, fan heller. De enda vi hittade som hon ville ha och som fanns i hennes storlek var Tretorn. Svarta. Med orangea snören. Fy fabian vad dyrt... 600 spänn!!! Nu hoppas jag dom håller längre än alla andra billigare som vi köpt tidigare år


    Känner att i helgen åker jag på att köpa något uteställ som hon kan ha den här mellanperioden. Som är lite fodrat och står emot vatten o blåst någorlunda. *ser pengarna flyga iväg*


    Nya fotbollsskor behöver hon också. Än så länge kör dom i hall på konstgräs och hon får vackert ha sina innegympadojjor. Hittade ett par Adidas på rea igår, men då fanns såklart inte hennes storlek, de har slutat med 35,5!!


     


     


     

  • Norrskensflamman

    Ska sluta gnälla nu...


     


    Till något roligare: Kan konstatera att 2013 är INTE året då jag kommer sluta i kören Vi har såååå mycket roligt att se fram emot till hösten: En konsert med Anna Sahlene och en julkonsert med... håll i er.... Anders Ekborg!!!


    Jag tror jag svimmar


     


    En annan rolig och pirrig grej är att jag fått en förfrågan om att sjunga på ett dop igen. Jag blev jätteglad kan jag säga. Hoppas de inte önskar en allt för svår låt. Fick en hint vid första kontakten, men de ska fundera vidare. Den låten de nämnde framförs på gitarr i original... Kanske man skulle fråga musikern om han ställer upp och kompar mig. Nu är jag dock så himla dålig på att sjunga till gitarr. Vet inte varför. Är så van att sjunga till pianokomp och jag tappar både rytm och känsla och blir tondöv känns det som, till gitarr. Å andra sidan så kanske jag skulle ta och utmana mig själv bara därför, och prova sjunga till gitarr.


    Ja, I-landsproblem har jag gott om.


    Det som känns lite tyngre är att min mamma inte alls blir bättre. Och min far blir sämre. Inte alls skoj.


    Och så kom pensionsbeskedet från collectum, ochsammantaget med det orangea kuvertet så kan jag konstatera att vi kommer INTE ha råd att bo kvar i huset när vi går i pension Och vad är då vitsen att plöja ner pengar i renoveringar, ja förutom det allra mest nödvändiga, som även det kostar på tok för mycket?? Här får man ingenting för husen när man säljer, och husen är svårsålda.


    Pensionen kan tänkas långt bort, men tjugo år går fort...


    Och jag hinner knappast bli miljonär på den tiden. Suck.


    Nä, nya tag. Måste jobba så jag kan komma hem i tid idag.


    oc kram!


     


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård