Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hoppar in och ger Ninnis en styrkekram! Hoppas du fått sova lite mer inatt.


    Precis som Blomman tycker jag du ska nappa på Hvidis erbjudande. Det är hemskt när man inte får sova!! Men som tidigare sagts... Det går över men det gäller att orka fram till dess att det vänder... Därför är det viktigt att ta all hjälp man kan få OCH att skala bort alla andra måsten och krav, bara släppa det och koncentrera sig på att överleva. För att göra det måste man få äta och sova.


     


    Ingis, krya på er! Vi har också invasion av myror. Förutom att de är under alla våra plattor på uteplatsen och på uppfarten till huset, så har de hittat nåt på vår vind, för de kryper uppför husväggen!!! Och Myrr hjälper föga! Åh, vad less jag är. Vi har ännu inte hittat vad det är som de kalaserar på där uppe.


    Nån som vet vad man gör mot nageltrång?


     


    Lilla K väntade läääääänge på att hennes pappa skulle ringa på hennes födelsedag. Tillslut kom hennes gudfar, tillika pappans kompis, förbi till oss och sa att storasyster T skulle slå på sin mobiltelefon för att pappa har försökt ringa flera gånger. Men hon hade inga missade samtal. Så hon ringde upp pappa från vår hemtelefon (vilket jag f ö alltid propsar på, så hon inte ska ringa upp sina mobilpengar med dyra utlandssamtal, jag har billig tariff på hemtelefonen istället). Då säger han att p g a att hon inte har några pengar på sin mobil går det inte att komma fram för honom på den, då han befinner sig utanför Sverige. Och visst kan det vara så, men HEJ!!!!! Han kan vårt hemnummer utantill, det är väl för fåglarna bara att ringa och prata med sin unge som fyller år. Men nej, det är viktigare att vara stolt och tjurig. Inte kan man riskera att jag eller M svarar i telefon, nej, nej.


    Vad kan vara viktigare än att få prata med sitt barn en sån stor dag som det är för henne???


    Om t ex mina tjejer var därborta hos honom och jag inte sett dom på ett tag och jag känner att jag bara måste få prata med dem, eller om det är något viktigt. Då skulle jag för fabian göra ALLT för att komma i kontakt med dem! Fast ringa till ärkeasets nya stjärna, förlåt, slamkrypare, bara jag fick prata med mina barn!!!



     


     

  • Norrskensflamman

    Vi har fortfarande 25 grader och sol här uppe. Känns som att vi har vår sommar nu och sen kommer det inte bli nåt mer... Helt fantastisk maj har vi haft!!! Synd att man bara jobbar och jobbar... Men å andra sidan är jag glad att jag har ett jobb. Skulle nu sommaren bli helt osolig och tråkig vädermässigt så har vi ju Bulgarienresan att se fram emot. Även om den också kan regna inne, så blir det ett avbräck i vardagen i alla fall.


    Vi har två sommarprojekt. Ett är att ta bort raden plattor som är närmast husgrunden, ta bort gräs och humus, fylla upp med sand och/eller sån där mjöl-nånting, lägga tillbaka plattorna, som då har höjts ett snäpp (de har nämligen satt sig och marken lutar in mot grunden) och så fylla lite matjord ut mot gräsmattan så att lutningen blir BORT från huset istället.


    Projekt nr 2 är att byta vindskivor OCH hängrännor på garaget.


    Däremellan skall även Bulgarien och laxfiske klämmas in...


    Nåt mer orkar vi inte, eller har råd med, i år. Det är bra om vi får till detta.

  • Norrskensflamman
    Klockarbol skrev 2013-05-29 12:24:59 följande:
    Flamman - tår med nageltrång brukar gilla att gå till fotvården för lite fix. Nageltrångstå-ägaren kanske inte gillar det lika mycket dock Obestämd

    Som kommentar till resten av det inlägget så sammanfattar jag med:

    GAAAAAAH ARGARGARG och fasen vad jag är less på att fullblodsegoisterna sätta ungarna i kläm! *här följer en rad svordomar som inte lämpar sig för tryck och som antagligen skulle få mig bannad från forumet*

    Nu, möte för hela personalen på jobbet. Jag är så nyfiken så jag kan tuppa av! (Och min vana trogen har jag magknip för det kan ju vara dåliga nyheter...)
    Hmm... låter ont det där men nageltrångsfix...? Men jag har ju iofs ont nu också. 

    Ja, ang ärkeas så blir man ju bara matt... Okej, hon fick ju prata med pappa och var ju glad över det, men den äldre dottern påpekade att det minsann är FEL att DE ska måsta ringa upp honom när de fyller år för att HAN ska gratta dem. "Han vill inte prata med dig mamma, därför ringer han inte på vår hemtelefon. Han är så löljlig"  avslutade hon med. Ja, vad svarar man? Man kan ju varken försvara ärkenöten eller säga emot, för ungen har ju faktiskt rätt.
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2013-05-29 11:32:09 följande:
    Ibland önskar jag att vi bodde i ett enormt kollektiv, så vi kunde hjälpas åt på ett så mycket mer konkret sätt än det blir över datorn! Fatta vad mycket roligare alla våra projekt skulle bli dessutom!Drömmer
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Alltså FATTA hur jäkla kul och oslagbart praktiskt det skulle vara?!
  • Norrskensflamman

    Klockarbol; Grattis!!! Verkligen jätteroligt Ni var då verkligen värda tårta, minst. Egentligen en brakmiddag, om du frågar mig

  • Norrskensflamman

    Igår var min lilla iväg på sitt första skoldisco. Herreminje... Stora skulle först inte gå, för hon har varit 2 ggr förut och tyckte det var trist. Men i sista stund ändrade hon sig och gick "som sällskap åt lilla K"... fastän Lilla K inte alls behövde sällskap utan hade gjort upp att träffas på discot med ett par tjejer från klassen. 
     

  • Norrskensflamman

    Häggen blommar  och luktar ljuvligt här!! Solig Fortfarande värmebölja. Igår badade folk i havet t o m och DET hör inte till vanligheterna i maj i denna landsända kan jag säga! 20-21 grader i vattnet tippade dom. 

  • Norrskensflamman

    Blommis Fy farao så jobbigt du har det! Visst sväller man av cortison, men det du beskriver låter INTE normalt i mina öron... Men jag vet ju inte mycket om sånt här. Så bra att du tog dig iväg till akuten och det är ju ett stort plus att du får komma tidigare till den där endokrinilogen.Det är en fröjd att läsa om Blompojkens resa. Wow alltså!! Jag är mycket imponerad.Start September: *viskar* Grattis!  Vad jag gör? Vi har haft galet varmt så det har grillats flera ggr om dagen här. Luncher och middagar har intagits utomhus, i skuggan av parasollet. Lördagmorogon jobbade jag i fotbollskiosken när T hade match. Även om hon själv inte var med och spelade (ont i halsen). Hon var där och hejjade på sitt lag iaf och jag gjorde mitt kioskpass. Sedan latade vi oss bara, hela dagen. Skönt!  Inatt och hela dagen fram till 15 ungefär har det regnat. Sen sprack det upp och blev varmt, så då slog vi igång grillen igen Jag har även varit till päronen en sväng. Mor behövde nya shorts så jag har köpt två par åt henne.Nu har jag nattat Knoll o Tott för ett par timmar sedan och själv börjat packa min ryggsäck. Imorgon, direkt efter jobbet, drar jag och ett gäng glada tjejer till residensstaden och ska springa Vårruset. Eller inte springa kanske... Men lunka, gå, nåt sånt. Hasa oss runt. Jag fick precis mens så jag lär inte orka springa då. Synd! För jag var lite laddad faktiskt.Och så har jag och m övat lite på låten som vi ska göra på ett dop nästa helg. Han är måttligt road, men jag tycker det är skönt att han ställer upp.     

  • Norrskensflamman

    Och så var det det här med radbrytningarna...Nu har jag upptäckt att med Chrome går det bra, så jag måste bara komma ihåg att gå in på BT via Chrome istället. På jobbet har vi en annan version av Explorer och med den går det också hyfsat.     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård