• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Hvidis, du måste väl kunna få en tid (läs: sjukskrivning) innan 2/2? Du kan ju inte jobba när du får så ont. 2/2 är förresten då vi ska på RUL.

    Duktiga små dagistjejerna

    Lanovia, hoppas det är ett bra dagis ni ska titta på.

    Såg på FB att Fru Bygg börjar jobba heltid igen, är det kanske därför hon inte har tid att hänga med oss?

  • Hvidbrud
    lanovia 08 skrev 2011-01-19 13:41:00 följande:
    Hvidis kul att höra från dig. Jag har ju inte hängt med bra här sista dagarna men tycker mig annat att du också varit frånvarande???

    Hoppas det löser sig så du får ledigt.
    Jo, jag har hängt lite i kulisserna bara...
    Vad roligt att komma ut och titta på dagis! Har ni möjlighet att välja också! Så underbart. Borde kanske flytta till din kommun
  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2011-01-19 13:09:49 följande:
    Smart att träna innan istället för efter!

    Men jag måste fråga...hur får ni veckan att gå i hop med dagis/hämta/lämna, handla mat...laga mat....o träningen? Hur ser eran vecka ut? Om du inte vill svara här så får du hemskt gärna inboxa mig...för jag förstår inte riktigt hur vi ska få ihop allt..... *nyfiken i en strut*
    Nu när jag är i v21 har jag lagt av med träningen men annars tränar jag normalt 2 ggr/vecka. Jag hittade ett pass jag gillade på måndagar och sedan tränade maken tisdagar och torsdagar och jag lördag el söndag förmiddag.
    Den som tränar på kvällen hämtar på dagis för att få tid med Moa innan hon lägger sig.

    Tex:
    jag hämtar på dagis kl 16
    hem och laga middag
    maken kommer hem 17:30 - vi äter middag
    jag åker till träningen 19:30
    Hemma 21:15
    Kvällsmacka, snack med maken och så läggdags efter 22

    El på helgen:
    långfrukost fram till 9:30
    tränar 11-12
    sedan umgås med familjen

    Det som faller är ju tv-tid men jag offrar gärna lite tv-tid mot att må bra, tv får man nog av ändå.

    Söndag kväll är också en klassisk träningstid hos oss för då gör man oftast inget annat vettigt ändå.

    Sedan är detta schema inte hugget i sten, vi ändrar fram och tillbaka en del men i grunden så funkar det för oss.

    På våren/sommaren/hösten är det lätt att ge sig ut och springa i 45 min och det är väldigt effektivt tidsmässigt - då kan man klämma in det i stort sett närsom.
  • dfk

    Ingis, tack för den där kramenHjärta Förlåt att jag inte såg det förrens nu! Den behövde jag!
    Skönt at höra om att det går bra på dagis för loppan!

    Ninnis, vad bra att det var en bra kursdag och ja det är inte roligt att ha det så på jobbet med en psykad chef....

    Lanovia, hoppas att det går bra med jobbet!

    Hvidis, det är ett bra tips! jag brukar göra något liknande men aldrig provat med ljunghonung.

    Idag hade jag nerverna på helspänn och var så nervös för att h*n skulle komma på ett hejdundrande humör. Det gick väl skapligt, jag jobbade bara på och vi hade så mycket att göra idag så det fanns ingen tid att stanna upp för att prata med varandra direkt.  Så jag kan för tillfället andas ut, men jag vet att det kommer komma surt efteråt!

    Jag brukar träna på gymmet två gånger i veckan mellan kl. 7.30-9.30 innan jag börjar jobbet. Sedan promenerar jag några gånger i veckan till jobbet, det tar ca 40 min i lagom takt.Nu har jag ju inte längre dagisbarn att hämta/lämna. Men jag går med yngsta dottern till skolan på morgnarna här i närheten. Jag har aldrig tränat förut, men började för ca ett år sen. Det är faktiskt kul!

  • Klockarbol
    Ingis - Kul att det går så bra med inskolningen! Mina töser har varit lättskolade och de har trivts bra, typ Hvidis Lilla E som inte vill åka hem när man lyckas hämta tidigare
    En period med Yngsta när hon gick hos dagmamma och var äldsta barnet som var mindre lyckad men så fort det flyttades till dagis så var det ok igen.

    Hvidis - tack
    Och jag hoppas så du får en mycket välbehövlig sjukskrivning godkänd. Att bära mattor låter inte som något som skulle göra att du mår bättre direkt...
    Har du möjlighet att sjukskriva dig den där veckan som inte behöver läkarintyg?

    F-kassan är inte det mest lättbegripliga att ha att göra med. Jag har varit sjukskriven 50% sedan i början på decmber för att få vila värkande händer ett par dar mitt i veckan. Värken blev väldigt intensiv när jag fick lov att sluta med medicinen pga elaka biverkningar.
    Men nu är ju då tydligen normen att man ska jobba lite varje dag och inte alls jobba lite mer vissa dagar och inte alls andra dagar så då stötte det på patrull. Jag ska bli uppringd av en handläggare så får vi väl se vad som händer men jag börjar stålsätta mig för att jag helt plötsligt fick betydligt mindre inkomst än jag hade trott... Får väl vara tacksam för att jag inte är helttidssjukskriven och riskera att bli helt utan inkomst

    dfk - fy för att ha det så på jobbet
    Det kostar så förtvivlat mycket energi och man mår så himla dåligt av att  ha en sån situation på jobbet. Been there, done that och pröjsade med en praktfull utmattningsdepression. Inte alls värt det om du frågar mig...
    Tycker att det är en god idé att ringa facket även om jag helt och fullt inser att det inte är så lätt som det låter!

    Har du någon möjlighet att lämna arbetsplatsen?
    Ibland (ganska ofta) är det den bästa lösningen för en själv och inget jobb är värt priset av ens egna hälsa...
    Dåliga chefer är det tyvärr rätt gott om och det sorgliga är att de oftast förblir just dåliga chefer!

    Stå på dig och framförallt, var rädd om dig!
  • lanovia 08

    dfk, låter som en riktigt energikrävande chef. Kanske dags att fundera på om du kan hitta något annat eller tror du det finns någon annan bra lösning?

    Klockarbol, för mig är du ett nytt ansikte, kanske har du presenterat dig något som jag har missat under de sidor jag inte hunnit läsa. Men är ju kul att veta lite om dem som skriver här, så jag blir lite nyfiken när du skriver döttrar. Hur många döttrar har du?

  • lanovia 08
    Hvidbrud skrev 2011-01-19 14:04:31 följande:
    Jo, jag har hängt lite i kulisserna bara...
    Vad roligt att komma ut och titta på dagis! Har ni möjlighet att välja också! Så underbart. Borde kanske flytta till din kommun

    Välja och välja. Vi får rangordna ivilket ordning vi vill ställa oss i kö till 5 dagis. I vårat område har vi 4 st att välja mellan. Innan vi började titta runt så kändes det lite som att säga ole dole doff och bara gissa vilket som var bäst. Nu har vi varit till de 2 som vi tror mest på och tittat och fått en känsla för hur vi skall rangordna dem. Hoppas bara det blir rätt.

    Sedan funderar vi på Montesorie. Fru Bygg visst har ni E på det? Vad tycker ni?

  • lanovia 08

    Ingis vad skönt att dagis går bra. Verkar som att hon trivs.

    Mugglan ni verkar ha en bra struktur på eran träning och vardag.

    Det är minsann inte lätt att få till det där med träningen. Tycker det är veckans ständiga kamp. E, hund, vardagliga måsten, jobb och någon stans mitt i det skall man få till det med tid till sig själv och träning. Det är inte alltid så lätt.

  • lanovia 08

    Vad gäller jobbet, känner jag att det skall bli skönt att komma igång och jag kan anpassa mina tider lite själv. Skall börja tidigt så jag kommer hem innan köerna börjar på vägen.

    Men själva arbetsuppgifterna, ja är inte jag psykiskt uttråkad innan jag har gjort min dryga månad där, ja då vet jag inte....

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård