Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Soldemor skrev 2011-01-13 11:51:22 följande:
    Det är tråkigt att det inte finns någon bro till Gotland, det hade verkligen underlättat! Man kan bygga bro till Danmark på bredaste stället men minsann inte en bro i Sverige - morr! Obestämd
    Ellerhur! Vi har länge velat åka dit, men kommer liksom alltid av sig i otillgängligheten.
  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2011-01-13 09:46:52 följande:
    Lanovia, vad jobbigt med påtvingat tråkigt jobb och lång pendling. Hur ser det ut i din bransch i övrigt? Finns det andra arbetsgivare du kan söka dig till? Kram!
    Branchen är tuff. Många om få jobb. Men jag har sökt ett jobb jag vill ha. HOppas hoppas hoppas!
    Och jag söker runt med lampa för att hitta något, men inte lätt.
  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2011-01-13 09:50:16 följande:
    Ja det kanske kan vara värt en extra koffeindos. Massage ska jag be maken om nästa gång. Jag har en "huvudmassagespindel" som faktiskt lindrar litegrann.

    Idag är huvudvärken faktiskt borta *peppar peppar* så idag mår jag bra igen.

    Tack för tips och omtanke!
    Hoppas den håller sig borta ett bra tag nu.
  • lanovia 08

    Daa börjar med en stor styrkekram.
    Din reaktion är fullt normal, nervärdera den inte brevid vad andra går igenom. Som andra som har ammat så kan jag också säga att jag känner igen mig. tårar när man inte räcker till.
    Ellens fjärde dygn upptäckte vi att hon inte gick upp tilräckligt i vikt och mina bröstvårtor blödde så jag önskade att jag aldrig mer skulle behöva amma - hon ville däremot hänga där dygnet runt.
    BB:s lösning på det var att amma det jag kunde/ville, men att därefter ge ersättning som tillägg. Jag kommer inte ihåg mängderna nu. Men det gjorde absolut att hon lugnade sig.
    Samtidigt som hon fick ersättning var jag tvungen att pumpa för att få igång produktionen. Tog inte många dar så klarade hon sig utmärkt på bara min mjölk.

    Ett annat tips som jag fick från BVC var att inte låta henne amma för länge. Jag lät henne suga så länge hon ville utan att avbryta- och det kunde bli länge vill jag lova. Hon somnade, och vaknade snart därefter vrålhungrig och arg. Vet att jag en dag satt och ammade precis hela dagen utan avbrott. Tårarna sprutade.
    BVC sa att hon skulle få amma högst 30 min, därefter är hon bara trött, somnar och ligger mer och bara snuttar utan att få i sig något.

    Delar med mig av mina erfarenheter för att du KANSKE skall hitta något däri som funkar för er, jag hade ju bara ett barn så går ju inte jämföra helt.
    Men framförallt tycker jag du skall göra som de andra sagt och ringa amningshjälpen. De skall vara bra vad jag har hört från andra.

  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2011-01-13 12:47:14 följande:
    Gumman, det räcker och blir över, det är jag helt säker på!

    När är det han fyller?
    Lördag. Så han får middag imorgon kväll, Lördag skall vi till hans päron.
  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2011-01-13 12:45:07 följande:
    Ja, just det! Det minns jag ju nu. Jag hoppas också!
    Tack.
  • lanovia 08
    Aleta skrev 2011-01-12 23:04:01 följande:
    En extrakram till Lanovia idag!

    Grrrrrrrrrrrrr för Heloises pappa Skrikandes 

    Vilken tragedi för familjen som var i samma situation som Mugglan och vad skört allting är. Hoppas, hoppas, hoppas att allt fortsätter se bra ut.

    ...och kära Passionsblomman....
    Nu har du gjort det igen! Fattar du inte hur bra du skriver? Vilka kloka ord! Så välformulerat!
    Den här gången kryper jag på mina bara knän och ber dig: Snälla! SNÄLLA! Skriv något, vad som helst. Livsbetraktelser, anekdoter, varför inte använda oss som grundmaterial om det kniper?
    De VET hur mycket jag tycker om böcker och hur mycket jag läser. Kan du inte tro på att jag har åtminstone liiiite rätt i det jag säger? SKRIIIIIIIIIIIV!!!! BÖRJA! NU! Klipp ut några av dina inlägg som start så ser det mycket ut redan från början.
    Blommis, ta till dig denna uppmanning. Du skriver som ingen annan. Finns många författare som skulle stå sig platta vid sidan om dig.
    Du kanske skall göra en bok om Forumsidor. Om hur det började med helt okända människor som inte kände varandra alls, de hade bara börjat längta efter barn och tänkte börja försöka. Den ena lyckades snabbare än den andra, nu är lägena väldigt spridda MEN vilken vänskap som vuxit fram!
    Eller så är inte det alls en bra bok utan bara något jag förundras väldigt mycket av. MEN jag säger som Aleta SKRIV!
  • lanovia 08
    Fjällbruttan skrev 2011-01-13 13:01:27 följande:
    Flamman, hur har du det idag?

    Tänker så på dig!

    Kram
    Men det skulle ju jag precis fråga.
    Flamman hur är det?
  • lanovia 08
    Fjällbruttan skrev 2011-01-13 12:54:49 följande:
    Och du får gärna ringa, jag har bara lite ont, jag är inte hes så käften går som vanligt
    Kan tänka mig att käften kan gå rätt bra på dig.
  • lanovia 08

    Tack för att ni hoppas på att jag skall få jobbet jag vill ha. Idag är sista ansökningsdagen. Sedan får vi väl se hur lång tid som går innan jag hör något från dem.

    Nej hörrni nu måste jag gå och köpa presenten till maken. Måste köpa den nu när han inte är hemma om jag skall lyckas få hem den utan att han ser den.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård