Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Igår natt låg jag o grät. Jag hann sova en timme innan skruttan vaknade. Jag låg och grät och bara undrade när man skulle få sova en hel natt (den jag fick för några nätter sedan var glömd då) utan att vakna och ge välling och sedan ha ett barn i sängen som sparkar och sprattlar. Maken tog det mesta den natten, men ändå...

    Igår kom mina föräldrar (planerat sen tidigare), de skall stanna till imorgon. Så nu har vi ialla fall två nätter på oss att sova. E sover i samma rum som dem och de har tatt henne i natt. Så skönt att få sova 8h utan avbrott.

    Ikväll skall jag och maken ut och äta. Bara vi två och god mat.

  • lanovia 08

    Ni som har barn har ni lämnat bort dem en natt innan de var ett år?
    Jag får sådan ångest av mina svärföräldrar, (hört den förut???). Men ialla fall, de håller på och tjatar om att de vill ta henne för oss någon natt? Men inte här hos oss utan hos sig. Vi har sagt tack men nej tack, vi är inte redo. Så fort vi pratar med dem eller träffar dem kommer detta erbjudande (ok inte varje gång men OFTA). Vi tackar varje gång nej och säger att det är bra nu vet vi. Och vi vet det, vi kan alltid fråga dem, det är inga problem.
    Men varför kan de inte nöja sig med ett nej???
    Ok de vill väl bara vara snälla. Men jag får ångest, är jag dålig som inte kan släppa mitt barn? Varför måste de tjata om det?
    Jag tycker att E är bara 10 månader. Hon kommer hinna sova hos dem massor, om hon vill det när hon blir äldre. Varför kan hon inte bara få vara här nu?

  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2010-12-20 10:09:37 följande:
    Lanovia, usch vad jobbigt det låter med sömnbristen. BRA att dina föräldrar komemr till undsättning. Hoppas ni får en mysig middag OCH god sömn
    Tack!
  • lanovia 08

    Ninnis, Vet inte om jag skall skratta eller gråta åt din morgon, så jag väljer ändå att läsa med ett leende på läpparna. Fy vilken start på morgonen. Men du nu kan det ju inte bli värre! Bara bättre!

  • lanovia 08
    Norrskensflamman skrev 2010-12-20 18:48:41 följande:
    Idag fick jag en förhandsinfo om att det finns hopp om ett liv på jobbet efter nyår. Energivampyren ska få gå hem. Yessssssssss! Men jag tror egentligen inte på det förrän det är ett faktum. Styrelsen är tydligen missnöjda med lillchefen.
    Låter som skönt för dig!
  • lanovia 08

    Fru Sy, jag fick lära mig en ny mening igår. "dålig på att vara gravid". Tror knappt jag hört det förut och jag blir förtvivlad av att höra det. Hur kan någon vara bra eller dålig på att vara gravid?
    Du bär en underbar liten varelse i dig som växer och mår bra, att du sedan har en kropp som reagerar och mår dåligt betyder inte i mina ögon att du är dålig på att vara gravid.
    För Orvar är du bäst, från spermie och ägg till en fullvuxen människa är han den bästa mamma han kan få.

  • lanovia 08

    Tack för era ord om att vi inte är helt knasiga som inte vill lämna bort E ännu. Som sagt här hemma går bra och kan bara var skönt med hjälp ibland. Igår var vi ju t.ex ute och åt, och gick sedan hem från restaurangen tog 1h och 15 min att promenixa, men gud så skönt!
    och vad vi pratade en himlans massa.
    Mycket om våra föräldrar. mycket om hans föräldrar, märks att han börjar bli besviken på deras sätt. Och jag blir så ledsen på deras klumpighet. Kan de t.ex. inte erbjuda sig att passa E här istället för att tjata om att de skall ta henne till sig hela tiden? Vi vill ju knappt fråga dem om att komma hit en natt nu, för det känns ju inte som att de vill sova här.
    Maken sa igår att om E så är 5 år innan hon sover borta utan oss första gången så har INGEN annan med det att göra utom vi. Och att hon inte skall sova borta innan hon kan kommunicera lite själv, typ uttrycka att hon har ont i magen eller är hungrig med annat än skrik som kan betyda var som helst. Och precis så känner jag också. Vi kanske är fåniga, men det känns som att de som kan tolka henne bäst nu är vi.

    Sedan pratade vi mycket om graviditet. Jag sitter här och väntar på indianer. Som... ja... var är dem??? Hoho???
    De visade sig efter mys i torsdags, då kom det så mycket att jag tyckte att ni kommer nog indianerna sätta fart ordentligt inatt. Men nej. Därefer har vi myst 2 ggr till, lite indianer har visat sig då men mycket mindre än första gången, och därefter är det helt indianfritt inte en tillstymmelse till ett besök. Idag är den dag som jag tycker borde vara den sista dan för dem att komma. Men sedan har de haft konstigare saker för sig än att bli någon dag sen.
    Jag försöker hålla huvudet kallt, men det är inte lätt just nu.

    Det värsta är att jag just nu inte känner glädje utan ångest över ifall jag skulle vara gravid. Tänk om det är alldeles för tidigt. Mamma tyckte jag sa att jag var det igår, vilket jag itne gjorde. När hon förstod att hon hört fel sa hon: oj, det var tur det, för det hade nog varit på tok för tidigt....!!!

  • lanovia 08

    Blomman jag tycker du verkar vara en sådan bra mamma. Jag tror Blompojken har det så bra hos dig. Tänk att få stå och titta på fåglar med sin mamma.
    Att se sin mamma må lite dåligt tror jag inte han lider jättehårt av. Du gör ju saker med honom ändå och verkar ta han dom honom. Ibland tror jag det är bättre att de får uppleva än att skydda dem från allt.
    Jag har en man som vid 28 års ålder fick lära sig att man kan må dåligt, att det är fullt normalt och händer de flesta vid något tillfälle. Det tycker jag var en hög ålder att lära sig detta vid och blir då också en väldigt svår läxa att lära.

  • lanovia 08

    Bildar isåfall snabbt minoritet med Blommis, för jag skulle också blivit fly förbannad över en sådan sak. Har full förståelse med dig Blommis.

  • lanovia 08

    Nu har mina föräldrar åkt hem. tycker det är så skönt att ha fått sova två härliga nätter. Visst vaknade jag när  E vaknade o skrek i natt, men jag hörde ju att mamma gick o värmde vällingen och att hon tystnade med mat i magen. Så nu har jag sovit gott två nätter. Inatt är det på´t igen.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård