Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis, ja det var ett as till bil!

    Vår kvalar lite in där med, för nu var sambon på besiktning och vi måste byta typ allt som har med bromsar att göra-fast vi redan bytt bromsskivorna fram och nu idag ska betala den räkningen på 3700. NU blir det dyrt och goda råd ännu dyrare. Bajs!
    Well, det är ju inget nytt precis att det hopar sig mer än man tycker det går att sova bra med under kudden, så allt är väl ungefär som vanligt i den här knegarfamiljen. Det löser sig väl på något sätt.
    Men Flamman: JA! man kan-och måste oftast-semestra hemma! Vår resa i år blir till mamma vid Höga kusten påskdagarna och sedan påsklovet hos Bruttan. Sedan blir det sommar i huset här. Inget mer med det.
    Det här med att rabbla allt man gjort på lovet, GÖR ungarna i dina barns skola det och mår isåflall dina barn dåligt över det? Eller är det något du själv lägger på dig?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, ja, lite väl mycket bilhistorier har det varit. Bilar är skit. Värsta grymma bottenlösa hålet av kostnader. Visst har vi kojan kvar. Den har kostat så mycket att fixa iordning, att den kan jag bara inte göra mig av med. Dessutom gillar jag den.

    Det här med att resa. Man är ju så olika som personer. Men fast jag tillexempel VET att jag egentligen är rätt hemkär och inte alls ser det som så självklart urhäftigt och njutbart att nödvändigtvis resa hit och dit jämt, så är ju det en av de saker som syns utåt, som pratas mycket om och som visar på "hög standard" och att man är en rik person. Rik på upplevelser-för det är nämligen det viktigaste just i vår generation. Bäst points är det på att ha rest så "oturistigt" som möjligt. Att resa charter och för lika som alla andra är inte alls samma sak. SAMTIDIGT så ska man ha ett toppinrett hem där badrum och kök är påkostat som om man tillbringade ALL sin tid just i de två rummen. Gärna med alla sina vänner som man ständigt bjuder in på sagolika flerrättersmiddagar av riktigt mästerkockklass. För det gör ju alla. Jämt.

    Jag säger absolut inte att det är något fel vare sig att resa eller se om sitt hus och göra det så fint som möjligt. Och idag har fok mer att röra sig med än man hade i tex vår föräldrageneration. MEN det är lätt att dras med. att aldrig vara nöjd. Att vilja ha allt. Allt som man tycker att alla andra har. NU. Och det blir ångest, missnöje och en känsla av att vara utan. men nu är det bara så, att i min familj tjänar vi inte mer än 20 000 var, och det är länge sedan jag ens hade ett jobb.
    Jag MÅSTE försöka vara glad att vi förbättrat våra liv till att faktiskt ha ett hus. Inte banka på mig själv för att vi inte inrett det, sådär underbart fint som jag drömmer om.

    Om vi hade löner på 30-40 tusen var i månaden, jamen VAD är det som är svårt då , mer än att man kanske trots allt även då måste prioritera och inte kan unna sig precis allt? Särskilt inte under småbarnsåren. Undrar ju jag, som lever i en verklighet där de lönerna är rena fantasisummor att ens tänka sig. Nä. Får man ihop utgifterna och utöver det kan spara en slant som ibland räcker till ett restaurangbesök eller att åka och hälsa på släkt och vänner kors och tvärs över landet, eller att skaffa något till hemmet eller så, ja då får man vackert se till att vara glad att man ändå har det ganska bra och att det definitivt hade kunnat vara värre.
    Men en dag ska jag ha min egna verksamhet. och den ska vara så framgångsrik att jag kan ta ur en vettig lön. Så det så. Och då ska jag ockåså resa. Till sådant som intresserar mig.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Flamman, ja gud ja! Oj vad han behöver detta wake-up call! Och han är verkligen inte ensam, med eller utan diagnoser. Vi lever över våra tillgångar mer eller mindre allihop i det här landet. Vi med. Annars hade vi väl inte haft lån precis så mycket som vi får? Då hade vi väl satt oss i en av villorna härikring som kostar en fjärdedel och också är en fjärdedel så stort. Nä. vi hade stora planer och drömmar om sekelskifte och punschveranda, tinnar och torn och plats för att mötas många. Och bli fler i familjen. Och tyckte att "det är ju väldigt mycket billigare än i sthlm iallafall"...

    Men dyrt att värma upp är det, och ett lån för sista ivf:en tog vi och räntorna steg och bilarna pajjar. ..

    Som TUR är och jag tror det är nästan det största som håller oss samman, har vi en väldigt jämnbördig syn på spenderande, sparande och vad rekreation är och vad vi drömmer om. SJÄLVKLART vore det underbart att kunna "både och" lite mer i livet, men nu är vi i äget att det ena är mycket nog, och då får man välja bort det andra. I år åker vi i påsk och då får det vara resan. I sommar är vi här. Och Truls kostade en semester och det vet alla i familjen att vi tömde sparkontot för familjenöjen för.

    Bra att de skrev i boken iställe i skolan, det var precis ad jag tänkte säga till Klocarbol; Jag som förälder skulle absolut föra vidare de där tårarna till lärarna. I sonens skola vet jag att de fick skriva i skrivboken efter lovet. Och jag tror att fokuset mer var "något som gjorde mig glad i sommar", eller "något jag minns".
    Jag vet mycket väl hur ont det gör när man känner att man inte kan ge just sitt barn samma eller lika bra. men jag vet också att jag tycker en massa om att lära sig sätta värde på, inte ta för givet, vara tacksam, glädja sig åt det man har istället för att inte alltid bara se det man inte har. 
    Och jag vet att de största minnena, de finaste stunderna, de mäter man i backspegeln INTE i hur långt man åkte eller så. Det är i mitt hjärta smultron på ett strå, doft av skog, gula kantareller under träden och kvistar i långa håret när man plockat dem. Fika på en sten med prickigkorvmacka och varm choklad, meta vid en sjö med doft av myggstift all over. Leka i sommarnatten med kusinerna, brännboll, dunken och datten. Och rababerpaj ute på altanen, eller mormors våfflor i bersån. Bada i varm insjö och få sitta uppe sent vid en film för att det ju var sommarlov. Paddla kanot på en familjehelg med kyrkan.
    Visst minns jag Liseberg och Kolmården och sådana specialsaker, men de var verkligen inga årligen återkommande saker. och det visste man. jag kan heller inte minnas att "alla andra" gjrode så himla mycket ballare grejor.

    Men NU! Herrejävlars vad man ska åka omkring! Det är Thailand och så en skidresa och så ska man fara runt på helgerna också, så man fast man redan reser två gånger det året, så är det rimligt att ändå beta av Kolmården, Astrid Lindgrens värld, Grönan och gärna några till. På en vanlig helg ska man minst ta sig iväg till något som junibacken-eller förresten, det gör man på vardagarna, liksom Skansen, för då är det ju lugnare. 
    Förutom allt detta, så ska man ju som par se till att komma iväg på något eget och barnfritt som någon mysig weekend med god mat och dryck och lyxigt boende. Och så vore det bra att vårda sina väninnerelationer-det göres med fördel på SPA. När man hippar och sexar folk så kostar det mellan 1000 och 2000 per skalle att vara med och det räcker inte med en kväll utan behövs en heldag från tidig morgon till nästa gryning. Man bjukkar inte BARA på ett tandemhopp utan står på hoppfältet och skriker 2men skynda er med det här nu vi har go-cart om 40 minuter" och då har de redan hunnit med ett bungyjump och efter go-carten är det femkamp...

    Missförstå mig rätt, jag skulle älska att göra en massa mysiga grejor, både med och utan barn, med vänner och med släkt om jag hade möjligheten. men jag VÄGRAR sätta mig och må skit resten av livet för att jag förmodligen aldrig kommer att kunna det. jag tänker vara jätteglad åt d saker VI gör i MIN familj och hoppas orka ha is i magen inför de utgifter som rasar över en och jobbet jag inte har och hälsan som bråkar med mig.
    Cut myself som slack helt enkelt.

    Och Flamman-din man genomgår just nu det solklart svåraste tiden någonsin i sitt liv är jag övertygad om. Han börjar se saker och tins rätta färger när det gäller obekvämt många saker och områden. Sanningens minut liksom. Den elfte timmen. Nu gäller det att ha stake, ryggrad, mod i barm, råg i ryggen och allt man nu vill, att vara man nog att se sanningen stint i ögonen och våga välja den svåra vägen. Jag avundas honom inte det jobbet. Och jag förundras över dig om du orkar vänta ut honom. jag är glad att du hittat marka att stå på och känner dina gränser och förutsättningar. kanske ser han till att göra jobbet. Isåfall har ni så mycket härligt kvar att uppleva. Både i hans hemland och ditt. Tillsammans.
    om inte, så är livet ett OK liv ändå, och du kommer att hitta din väg att leva det tillfullo. 


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Allvarligt talat, jag har verkligen aldrig förstått varför man åker utomlands när det väl är sommar i Sverige! Jag vill inte missa det för allt i världen! NU däremot, eller rättare sagt nyss, hade man kanske gärna varit i varmare trakter och lapat lite sol och ljus. men snart blommar min magnolia, så då grå det inte. Och inte i vitsippstid eller kantarelltid heller för den delen. Å ndra sidan gillar jag ju inte så mycket det där med "stekhett och mitt i solen liv" heller, då jag mår skit av det. jag är norg helt enkelt funtad helt och hållet för vårt svenska klimat.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ja, vill man åt värmen kan man ju vara tvungen att röra på sig. Det märks ju de regniga åren att folk verkligen vill, eftersom det säljer tvärslut på precis allt då. +5 vore väl iofs lite väl svalt, även för mig, men lite varmare brukar det ju vara här där jag bor.
    Men å andra sidan är Sverige förbaskat dyrt att resa inom. Det är verkligen inte alls säkert att din ort-södra sverige blir billigare än en solresa utomlands. DET suger tycker jag, som har släkt och vänner över hela det avlånga.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag har inte hört något från Andbeyond än. Det känns inte alls bra måste jag erkänna. Jag får en orolig liten grej i magtrakten. Rynkar på näsan Jag vet ju att det kan ta dygn och låång tid. men det har ju redan varit flera dygn. Borde det inte snart vara bebis här nu?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    NU kära vänner har jag följande att meddela:


    "Nu är hon äntligen här! Hon kom ca 19.30 efter många långa timmar. Vi mår bra. 3860g 52 cm lång Mary. Kram från Anbeyond och maken."

    Här fanns också ett ytterligare namn utöver Mary, men det är bäst jag inte outar det utan att veta hur Andbeyond vill ha det medden saken på nätet.
    Meddelandet kom 01.53 inatt, vilket var tur, för jag vankade faktiskt runt här och oroade mig till ungefär då. Hade precis lagt mig. Så ni får ursäkta att jag inte skriver förrän nu. Jag gör det GENAST jag kommit upp. Har inte ens druckit kaffe!

    Och även här Andbeyond:

    Stort stort GRATTIS med de allra varmaste kramar och enorm glädje och lättnad att allt gått bra till slut! Jag ser fram emot att få höra hela din berättelse. Men nu hoppas jag att ni bara rår om varandra och har det fint, alla tre!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Heloise, ja, jag har en liten svag minnesbild...men som sagt, är det väldans lätt att råka snubbla och klanta till det när man väl börjar känna er lite mer privat och med irl-namn och allt. Det är ju olika viktigt för var och en av oss, men hellre för lite info än för mycket.

    Heloise förresten, vad gör ni i påsk? Jo, för vi ska ju köra Småland-Kramfors på typ skärtorsdagen är det tänkt. Och tänk om man kunde fått krama om er då och ta en kisspaus i Gävle? Bara en tanke som dök upp...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Kolla! : www.brollopstorget.se/Forum-1-86/m3944746.html

    Sådana här galna projekt gillar jag!

    Kanske ska någon här i tråden hysa Andrew en natt längs hans resa?
    han springer tyvärr helt fel väg för att ha någon nytta av mig och min familj, men kanske någon annan trådis tycker det vore kul?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård