• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heja Busan!


    ingenjörsbruden skrev 2011-09-22 11:18:50 följande:
    Idag är jag en synnerligen stolt mamma.

    Busan har börjat sitta på pottan på morgonen o på kvällen. O nu 3 dagar i rad så har hon gjort både nr 1 o 2 där. Gäller att man har en bra bok så hon gärna sitter en liten stund.
  • Daa

    Det ser faktiskt lite fånigt ut i skrift.


    Men det betyder att insomningsmekanismerna faktiskt inte är ur funktion för alltid och att det finns ett liv bortom tabletterna.*cymbaler och pom-poms*


    Villemoa skrev 2011-09-22 14:21:47 följande:
    Daa; vad härligt att höra att du kunnat vila middag utan tabletter!
  • Daa

    Flamman: är som vanligt mållös när det kommer till vad ärkeaset hittar på. Så jag skriver bara under vad övriga har sagt. Och som Blommis sade: ta reda på vad som gäller.


     


    Lanovia: här får du det i skrift igen: du är inte värdelös. Just nu har du en väldigt viktig uppgift och den tar alla dina krafter (det sade maken till mig alla gånger jag klagade över dåligt samvete för att han fick göra precis allt: Du har ju fullt upp med det allra viktigaste. Eller när jag beklagade mig över att inte ha gjort någonting alls när han var på jobbet: Du har ju bakat bebis hela dagen och det är jobb nog.)


     


    Heloise: skönt att skvättens utveckling ser så bra ut.


     


    Ska försöka reda ut våra rutiner... Som vanligt känner jag mig skyldig och dum när det pratas om dagsömn här i tråden. *försöker se viktig ut när jag nämner att tiderna är cirkatider )


    6. Fälga vaknar och parvlar glatt runt i sängen.


    7. Frukost: ersättning


    8. Fälga blir trött och somnar efter en stunds gnäll i babysittern (medan mor i huset äter frukost), sover ca en halvtimme. Axel visar inga trötthetstecken alls.


    ca 9.30 (beroende på dagsplaner) promenad. Axel somnar fort, Fälga ligger vaken ca en halvtimme.


    10.30. Hemma från promenaden. Båda barnen vaknar.


    11.00 Lunch: Puré.


    11.45 Far i huset kommer hem.


    ca 13.00. Far i huset går en promenad med barnen. Oftast sover de rätt bra större delen av promenaden.


    14.30 Mellanmål: ersättning.


    Lek och bus.


    17.00 Middag: gröt med fruktmos. Fälga har förmodligen tagit en powernap eller gör det strax efter.


    Mer lek och bus.


    19.00 Kvällsmål: välling. Kvällsmys.


    19.20 typ. Nattning.


    Några eller flera uppvaknanden under natten för att peta in en napp som har förirrat sig någonstans i sängen.


    Det är snett fördelat med matningar, så vi funderar på att göra om lite. Kanske klämma in ett mellanmål mellan frukost och lunch och ta lunchen en timme senare. Men då blir det knepigt med promenad = förmiddagssömn.


    Så småningom har vi planer på att de ska äta gröt till frukost och bebisvariant av vanlig mat till middag. Ersättningsmellanmålet får bli lite gröt och/eller frukt. Eller, tja, det finns väl ganska många varianter av mellanmål.


     

  • Daa

    Oj, inläggen ser inte lika långa ut när man skriver i den där rutan...

  • Daa

    Egentligen ska jag väl inte det... Men det har pratats så mycket om dagsömnen på sistone, både här i tråden och IRL, bland Duktiga Mammor i byn. Jag frågade en av dem hur man gör för att styra upp sömnen om de inte verkar behöva sova mer och hon svarade tvärsäkert att det behöver de. Sedan tittade hon på klockan och konstaterade att hennes barn skulle sova tjugo minuter till (efter att ha sovit två timmar).


    Alltså undrar jag vad jag har missat. Med min livslånga ovana att jämföra mig med andra och alltid, alltid förlora på jämförelsen kan jag inte tro att mina instinkter är riktiga (dvs att mina barn får nog med sömn trots allt eftersom de oftast är pigga, nyfikna och ganska glada och att jag märker när det har blivit för lite).


    Heloise skrev 2011-09-23 14:01:31 följande:
    Daa: inte ska du må dåligt över dagsömnen, min unge är semi-narkoleptiker och dina är pigga som mörtar. Elise brås väl, borttaget sitt syndrom, på sin mor som kan sova när som helst, hur som helst och hur mycket som helst! Appropå Elise så måste jag gå och väcka henne, nu har hon sovit för länge
  • Daa

    Jaha. Nu gick det inte att citera Blommis inlägg om skuldspöket, men det var i alla fall det första jag läste efter att ha tryckt på posta-knappen och det var så otroligt passande.


     


    Ghost-busting... är det en dammsugare man behöver?


     


    *skrattar åt namnkarusellen som började med Brutann och fortsatte med Van Gina... *


  • Daa

    Heloise: jag vet att jag borde strunta i andra och lita på mig själv. Förra veckan insåg jag att det var värre ställt med självkänslan än jag trott. Bland de duktiga mammorna blev det en diskussion kring köks-sysslor och, kan ni tänka er, för en sekund skämdes jag över att jag inte styr och ställer i köket och resten av hemmet (dvs sköter allt och inte betror maken om att klara av det lika bra som jag). Som om det skulle göra mig till en sämre kvinna! Jag borde ju för tusan ha skrutit om att vi sköter allt tillsammans och att det aldrig är några problem när maken dukar av bordet och att vi båda vet var allt ska vara i köket! (oj, nu skrattar Fälga åt Axel och jag blir sådär varm igen. )


    Så nu får det vara nog med det här, bestämde jag då. Veckan därpå (sömn-diskussionen) lärde jag mig att det inte är så lätt att bryta en sådan ovana. Men det är bara att försöka igen. *käck*


    Heloise skrev 2011-09-23 14:18:00 följande:
    Daa: om de itne fick tillräckligt med sömn så skulle du nog märka det! Strunta i duktiga mammor, jag har ett par sådna på babyrytmiken, men så hörde jag en konversation ang mat till banr och så vips kände jag mig som duktiga morsan. Bara för att saker säljs på ICA betyder det inte att det är BRA
  • Daa

    Och den observante har sett att jag inte borde sitta här nu, för parvlarna skulle ha fått sitt mellanmål för sex minuter sedan.


     


    Kram på er.

  • Daa

    Hurra för Flamman! Grattis på din dag. Tusen kramar och en massa konfetti!

  • Daa

    Har lust och har lust. Schemalagt är schemalagt. Väck det barn som sover, avbryt det barn som äter, strunta i den nedbajsade blöjan, sjung av hjärtat, sjung!


    Skämt åsido, jag tycker också att det låter som nys.


    muggles skrev 2011-09-27 11:18:29 följande:
    Äh dagliga sångstunder vid en viss tid är väl bara nys! Vad är det som säger att bebisen har lust med sång just då???
    Parvlarna har fått växa upp med sin mammas spontana och ständiga utbrott av sångstrofer som aldrig hörts utanför dessa väggar, så jag hoppas för deras skull att de ofta har lust med sång.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård